Gledam u plafon i cekam da sidjes

tu nema lj od ljubavi

to su lazni ljudi kojima je bitna forma, da odrze privid dobre srecne porodice...

da se pokazu pred drugima

zena koja svoju vrednost odredjuje time da ima porodicu

a muskarac koji sebicno uzima sve sto mu pruza taj privid

oboje ljudi bez sadrzaja, identiteta i vrlina
I pred sobom. Nije mala stvar priznati sebi da zivis u lazi i da na to pristajes svojom voljom.

problem je kao sto kazes u komunikaciji - nema takodje osecaja za suprugu, iz iskustva znam da je razgovor mnogo potreban i trud naravno sa njegove strane, npr - moje zenche je bilo bas kao sto je ovde u uvodu opisano, osecao sam da nije to u redu ali posle 10god braka nasao sam nacina da je otvorim i da mi kaze sta zeli i to je moj najveci uspeh
... a ja zaista verujem u ovakve srecne krajeve. Moze problem da bude i ozbiljan i dugotrajan, ali uvek moze da se dodje do resenja :)

btw mi smo (ukljucujuci i mene) uglavnom krenuli od pretpostavke da je on jedan samozivi covek, a ovaj citirani post me naveo da pomislim da mozda i on zeli da se situacija promeni na bolje, ali ne zna kako.

Poslednja izmena:
jednostavno je on ne privlaci na taj nacin....

slazem se, imao sam primer jednog prijatelja koji mi je ispricao slucaj posle sahrane najboljeg druga koji je neverovatno maltretirao i ponizavao svoju zenu

naime, kad je umro drug, on je iz dobrodusnosti njegovoj supruzi onako u teskom stanju hteo da makar malo olaksa stvar i prokomentarisao da ipak nije sve crno jer nema njega da je maltertira ali ona onako u vec skoro ispovednickom tonu mu je rekla u najdubljem poverenju da je ona u tome beskrajno uzivala, sto se kasnije i videlo jer se nije preudala niti kacila sa drugima vec ostala njenom dragom verna do danas

slazem se, imao sam primer jednog prijatelja koji mi je ispricao slucaj posle sahrane najboljeg druga koji je neverovatno maltretirao i ponizavao svoju zenu

naime, kad je umro drug, on je iz dobrodusnosti njegovoj supruzi onako u teskom stanju hteo da makar malo olaksa stvar i prokomentarisao da ipak nije sve crno jer nema njega da je maltertira ali ona onako u vec skoro ispovednickom tonu mu je rekla u najdubljem poverenju da je ona u tome beskrajno uzivala, sto se kasnije i videlo jer se nije preudala niti kacila sa drugima vec ostala njenom dragom verna do danas
Svi mi (manje ili vise) igramo neke uloge u svojim filmovima. Mozda ova zena sebe vidi kao mucenicu i ostala je dosledna tome i posle muzevljeve smrti.

Nikada nasilnik i zrtva nisu zajedno slucajno.

ko kaze da on ima zelju za njom, pa to se bar oseti
pre ce biti da su oboje onako poluravnodusni ali se verovatno i vole
s druge strane su orijentisani jedno na drugo pa je sve bolje nego da izadju napolje to je valjda i ok al mnogo tu shkripi u stvari

vece pitanje za zhene: mozete li sebe da zamislite da to trpite i u kojoj varijanti biste mogle tako da dugo funkcionishete? znaci ok, ne biste trpele, ali ako biste, kako i zashto

mozda je religiozna, tezak zivot za sobom, on joj je dosao kao spasilac, ona mu se predala, smisao vidi samo u sluzenju, nije imala kad i sa kim da razvije apetite... ocigledno je jaka, i da nema dece, ko zna, mozda bi ga u nekom momentu i ostavila za nesto zivlje

Poslednja izmena:

Back