Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam pogledao Mystic River i strasno sam se iznervirao...
Zapravo nijedan film me nije ovoliko iznervirao...
Pravda uopste nije zadovoljena, a u zivotu tako biva, cak se i Son - inspektor slozio sa tim..

Pa se jos i sprda na kraju... Mislim Dejv jeste nevino nastradao i to se desava nazalost, ali pravda u smislu da je Dzimija neko morao roknuti ili bar robija do kraja zivota... Ovako su bas usrali..

Jos jedna mana u filmu, sto se znalo od pocetka da su klinci ubice, ali ajde ne gleda se film samo zbog toga, bilo je super momenata..
Ali ovaj kraj uhh...

Ocena 7.5/10

mystic-river-movie-poster.jpg

The Big Lebowski

Prica o tome kako u ratu stradaju najneviniji, koji ni nemaju pojma o cemu se radi...
Ali i o nervoznim i neprijatnim taksistima, pandurima, itd..

Ono sto mi se ne svidja je to da ako ostavimo na stranu taj kraj filma, i mala citanja izmedju redova, upakovan je kao parodija i non stop na granici kica i proseka...
Mislim ako je Dude wheres my car - promasaj, po cemu je ovo nesto kultniji film i za 5 klasa iznad...
Za razliku od tog s Kucerom i Skotom ovaj kao ima poentu, ali da se ne lazemo, u vecem delu filma ta parodija je sama sebi svrha...

Scena kad Volter porazbija Svabe je urnebesna i stvarno me nasmejala...

Ocena 6.5/10

5XQMBPACNBAGPMB7TCZUZT3YC4.jpg

Green Book

Simpatičan road movie, koji govori o neobičnom prijateljstvu tamnoputog pijaniste i žabarskog muljatora - čoveka sa "uličnim fakultetom", u jeku borbe za prava Afroamerikanaca tokom 60-ih.
Iako se bavi temom rasizma, i to na jedan ne previše opterećujući i tendeciozan način, ovaj film zapravo govori o pobijanju predrasuda među ljudima ne samo različite boje kože, već i društvenog statusa, obrazovanja, afiniteta, životnih navika...
Dva glavna lika, kao totalni antipodi, na neki način dopunjuju jedno drugo, sve dok se razlike među njima u potpunosti ne izbrišu.

Generalno, ovaj film ne donosi ništa što već nije viđeno na filmskom platnu, ali je zabavan, nepretenciozan i gledljiv.

Follow Me (2+/5)
https://www.imdb.com/title/tt8160834/?ref_=tt_sims_tt
TCRRd65WMT6PDEg6V6Xj33qlbg8pcopu8zA9Mibw1U53h7ehrALA901cvML81pH4NUdTyrXWBkSSbueB0ACxVwCShAJHH3QL4zzTTuHH_Q

Има добрих момената чак и добри стари твист на крају, међутим проблем је што сам га нањушио већ на пола филма.
Добар квалитетан твист мора бити сакривен до краја.Све у свему занимљиво остварење за једнократну конзумацију и љубитеље жанра поготово Saw саге.

Match Point

Pa i nisam bas odusevljen... Svako malo se menja ploca, kao da si odgledao 3 razlicita filma za 2 sata...
Prvo je trebalo navici se na tu dinamiku kratkih scena, preskakanja dogadjaja, gde se iz minuta u minut stvaraju nove situacije...
Onda na pocetku fazon dajem ti sestru, a ti bi verenicu...

To kasnije prelazi u nesto drugo, tema postaje muskarac koji laze i zenu i ljubavnicu, sa jednom je zbog para, a sa drugom jer je ribetina..
Sve vreme je u pitanju limunadica i bas nista da sam ja primetio ne ukazuje na ono sto ce se desavati na kraju, u toj trecoj etapi...

2/3 + filma gledas slabica, kukavicu, ali kakav god smrad bio, uopste nema naznaka da je psihopata i bolesnik...
Ili su toliko vesto sakrivene pa su mi promakle, ali nema sanse.... Ta zavrsnica uopste ne pripada ovakvom filmu...

Treba ga pogledati, ima svoje kvalitete, ali sam napisao sta mi smeta...

Ocena 6.5/10

image.jpg

Ko nije gledao preporucujem.U pitanju je kratki fikm u trajanju od 21 minut.Ima sve, uvod, radnju i kraj koji je neocekivan
Film je dobio 2019 g. Oskara kao najbolji short film

Skin

drama short
Stars: Jonathan Tucker, Danielle Macdonald, Ashley Thomas

U malom supermarketu u gradu, crnac se smeši desetogodišnjem belom dečaku ..
Ovaj bezazleni trenutak prerasta u dramu koji se završava šokantno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back