Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Calvary

71M2gfhT3RL._SL1500_.jpg

Reprizirao sam ga sinoć. Visprenom i moralnom katoličkom svešteniku u malom gradu u Irskoj neko od građana tokom ispovesti saopštava da će ga ubiti za nedelju dana. Tokom celog filma vidimo njegove odnose sa članovima svoje parohije od kojih je većina postala u velikoj meri apatična i cinična prema katoličkoj veri, kao i ponovno ujedinjenje sa njegovom otuđenom kćerkom koja mu dolazi u posetu. Slojevit film, koncipiran je kao crna komedija mada ga prožima dosta dirljivih i tužnih momenata... bavi se pitanjima vere, morala i svakodnevnih životnih problema ljudi iz malog mesta. Brendan Glison maestralan u glavnoj ulozi, mislim da mu je ovo najbolje izdanje koje sam do sada video. 5/5

Antebellum (3/5)
https://www.imdb.com/title/tt10065694/
antebellum_teaser_1_sht.jpg

Стравична прича о "нашим" угњетаваним црнцима, мало патетике,мало сурове реалности, мало бибера, целера, першуна и добијемо једну чудновату чорбу али без соли (бијелци).Наравно ја нисам расиста,никада нисам ни био, међутим форсирање само бибера без соли често поквари укупни укус чорбе.Глума одлична, прича перверзно заводљива и провокативна, кусао сам је иако је без соли не зато што сам на дијеталној исхрани већ зато што волим чорбе.Истина додао сам љуте паприке да се пуши...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back