Tenet - 6.5/10
Ponovo radi bioskop. 30-tak ljudi na projekciji. Ni pre korone nije bilo vise.
Inace, sam hteo da gledamo Mutante, ali tesko je ubediti ljude da je supernatural najbolji zanr u danasnje vreme.
Sta reci o filmu. Ljudi su zli, a posebno ako su Rusi, onda biju rodjene zene i hoce da uniste svet jednim potezom. Buduce generacije ne odobravaju takvo ponasanje i pokusavaju da pronadju tehnologiju koju bi poslali u proslost i unistili idiote tj. nas koji sad zivimo ovde.
Film drzi paznju, ali je preterano komplikovan i na momente zamara, tako da nije film za opustanje subotom u bioskopu.
Sto se tice glume svi sporednjaci su dobri, posebno Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson mi je bio ok, Andrew Howard kojeg cenim od Outposta, cak i Robert Pattinson je bio ok, mozda cak i najbolja njegova uloga koju sam video. Tu je i gomila poznatih faca u minijaturnim ulogama od Martin Donovana do Michael Caine-a. To je glavni razlog za pozitivnu ocenu.
Sta ne valja - glavni glumac je uvosten, ima jedan izraz lica za sve situacije u filmu koji traje 2 i po sata. Ali eto sad mora crnac da bude u glavnoj ulozi pa taman i da je najgori glumac na planeti. Michael Caine 3 minuta, a ovaj batica dva i po sata.
Eto, ima nesto pozitivno, a i nesto negativno. Ocena moze da bude bukvalno bilo sta. Mada mislim da nije film za svakog, vise za ljubitelje Nolanovog lika i dela.