gost 248950
Buduća legenda
- Poruka
- 31.229
Mlad je, ima vremenaNe znam da li ste primetili, ali Soća nije gledao brdo kultnih filmova i serija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mlad je, ima vremenaNe znam da li ste primetili, ali Soća nije gledao brdo kultnih filmova i serija.
Primetila sam, ali po godinama bih mogla da budem mama ili tetka tako da je meni to ok. Čovek se loži na film i to je najvažnijeNe znam da li ste primetili, ali Soća nije gledao brdo kultnih filmova i serija.
Pa kako je beznačajan, ako se film i dalje zove Mad Max? To je kao Dilan Dog bez Dilana.Moguće, ne razumem sw osobito u taj žanr, na mene je ostavio jak utisak zbog Šarliz Teron i obrnute igrice. Mad Max je po prvi put beznačajan
U tome je preljepota.Pa kako je beznačajan, ako se film i dalje zove Mad Max? To je kao Dilan Dog bez Dilana.
Proširila sam prethodni post, tamo sam objasnila.U tome je preljepota.
Nego, zanima me tvoje obrazloženje zašto je fury road sramota za feminizam?
Iskucala brdo ali nešto me zeza telefonProširila sam prethodni post, tamo sam objasnila.
Ne znam da li ste primetili, ali Soća nije gledao brdo kultnih filmova i serija.
Pa kako je beznačajan, ako se film i dalje zove Mad Max? To je kao Dilan Dog bez Dilana.
Ne vidim u čemu je poenta. Postoji mnogo akcionih filmova sa opakim ženskim junakinjama i to pozdravljam, ne vidim zašto je potrebno "poniziti" već postojećeg junaka koji je usput skroz ok lik, a poenta prethodnih filmova u seriji nije neki odvratan mačizam. Drumski ratnik uopšte nije mačo, samo sheban lik kom su siledžije ubile ženu i dete.
Ovo je bio odgovor na tvoje pitanje, a inače meni je film bio dosadan i ružan, ne zbog vređanja lika i dela, nego je prosto loš film.
Da, i? Mislim ne kapiram poentu, jel to neki greh?
Evo kaznite me..![]()
Sotire, ti li izbrisa junetov post o nepravednoj optužbi za silovanje?![]()
Ne znam da li ste primetili, ali Soća nije gledao brdo kultnih filmova i serija.
U tome i jeste problem. Bezveze je i ako se gleda bukvalno, jer žena ne može da bude opaka junakinja, a i u prenesenom smislu, jer se podmuklo šalje poruka da treba istisnuti muškarce kao niža bića i da kormilo trebaju da preuzmu žene kao viša bića. S tim što ja ne zagovaram da žene ne treba puštati na rukovodeće položaje ako one to zaslužuju, nego da ne treba voditi rat protiv suprotnog pola samo zato što ti feministički lobi šalje poruke da je to jedini ispravan put. A ovaj film baš to radi.
Pa nije greh, samo onako kažem... khm, khm...
Ja pricam o tvom priznanju da ne poznajes filmsku industriju pre 2000e to govori o strucnom moderisanju ne jaDa, obrisao sam mu.. I ovo sto je sad napisao je isto za brisanje jer je zabranjeno da se javno komentarise rad moderatora, ali posto sam ja u pitanju, da ne bude da sam ostrascen neka ga... Samo govori o sebi
Može žena da bude opaka junakinja i ima dosta filmova gde je to OK jer nije agresivni politički stav u pitanju. Kao Sodebergov film Haywire gde se jezivo šibaju, a junakinju glumi prava fajterka Džina Karano, ili razni filmovi o ženama vojnicima, pandurkama i slično. Ti ne voliš nabildovane žene, to je tvoj ukus i ne ulazim u to, a nije ni bitno za filmsku priču. Međutim, nije dobro za film kad se agresivno gura neka propaganda jer onda film nastrada, kao što je ova četvorka ispala bezveze. To je onda isto kao onaj otrovni mačizam iz starih filmova, gde žene samo vrište kad je frka ili leže gole u krevetu i poziraju.
Slusaj, ja se uopste ne opterecujem tim stvarima, niti me zanima kako ce neko da tumaci..
Sebe smatram filmofilom i pozvanim da komentarisem jer sam u petom i sestom osnovne gledao po 6 filmova na dan... I tako mesecima, godinama..
To su uglavnom bile tinejdzerske i romanticne komedije, nisam sigurno sa 11 i 12 godina mogao gledati Taksistu i Razjarenog Bika..
Ali zato znam sve delove Americke pite napamet...
Ne glumim ja ovde nikakvog strucnjaka, samo odgledam film i iskomentarisem, kao obicna publika, niti sam kriticar niti to zelim da budem, niti citam kriticare...
Sto se tice serija tu gresis, jedine kultne koje nisam gledao su Twin Peaks i X Files, s tim da cu ovu prvu ako Bog da odgledati uskoro..
A oko kultnih filmova, pa vidi, mnoge sam i gledao pa ih sad repriziram, ali tacno, gomilu nisam, i gledam ih prvi put, i uopste me nije sramota toga...
Ne znam ni zasto bi me bilo...
A oko mog moderisanja, ja sam bio mod na posebnom pdf za Televiziju, na moju inicijativu su spojeni forumi, a poseta i broj poruka govore o tome kako moderisem.
Odgledao sam sve moguce domace serije, pogotovo nove, a i gomiletinu stranih, filmove isto volim i gledam..
Dugo ih nisam gledao, dosta sam propustio i sad nadoknadjujem...
Sumnjao sam na to... eto, sad svi znamo čije je to maslo.
Može, al na filmu. U stvarnosti većina žena vojnika ne može da nosi opremu i da obavlja sve zadatke pa ih onda stavljaju da budu ćate ili magacioneri da izdaju čizme i uniforme, ili nađu nekog paćenika kolegu da im ponese... žena policajac u 99% slučajeva ne može ni da se suprotstavi nasilniku muškarcu a kamoli da ga savlada i uglavnom je samo teret ili smetnja kolegama muškarcima. A sve one su bile ponesene idejama da mogu isto što i muškarci, kojima ih svakodnevno bombarduju mediji, filmovi, javne ličnosti... Izuzetak su karikature poput te Đine Karano ili Serene Vilijams, osobe sa hormonalnim poremećajima.
Pa normalno da će da vrište kad je frka, mislim normalnije je i prirodnije nego da se prikazuje kako se biju sa muškarcima, što je smešno.
Verujem da je ovo što si napisao za fizičku snagu tačno, samo ne znam zašto je loše da žena bude ćata ili magacioner u vojsci, ako dobro radi?
Ti u svakom postu vidiš žene kao smetnju muškarcima, a ja za svaki taj komentar odmah pomislim na nekog svog blentavog kolegu koji je recimo aljkav u poslu, nemaran i nepažljiv, pa ga svejedno trpimo. I nije mi jasno o kakvim hormonalnim poremećajima pričaš? Neke žene nisu krhke, kao što ni svi muškarci nisu jaki. Svako je nekakav i svi imaju pravo da žive i rade.
A ovo za vrištanje - pa ako gledaš hiljade filmova, i žene uvek i samo vrište kad je frka, ili leže gole, pa pogledaš svoju majku, tetke, bake i znaš šta su sve postigle u životu i koliko puta su se porađalene možaš da shvatiš što se te filmske junakinje toliko boje pauka, recimo. Prosto ti ide na živce ta neoriginalnost večnog vrištanja i straha.
A šta ako je u pitanju poststrukturalizam? Dovođenje uzusa y pitanje? Zašto su fanovi uvek užasno isključivi? Feminizam uvek lepo ide uz poststrukturalizam (osim radfem i batlerMože žena da bude opaka junakinja i ima dosta filmova gde je to OK jer nije agresivni politički stav u pitanju. Kao Sodebergov film Haywire gde se jezivo šibaju, a junakinju glumi prava fajterka Džina Karano, ili razni filmovi o ženama vojnicima, pandurkama i slično. Ti ne voliš nabildovane žene, to je tvoj ukus i ne ulazim u to, a nije ni bitno za filmsku priču. Međutim, nije dobro za film kad se agresivno gura neka propaganda jer onda film nastrada, kao što je ova četvorka ispala bezveze. To je onda isto kao onaj otrovni mačizam iz starih filmova, gde žene samo vrište kad je frka ili leže gole u krevetu i poziraju.
Nijedna obična, normalna, svakodnevna žena se ne bi hvatala za gušu sa bilo kojim odraslim muškarcem, prosto zato što je svesna da nema šanse. Ne bi pokušavala da ga pobedi u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti koja zahteva upotrebu snage. Ali propaganda iz nekog razloga tvrdi da je to moguće.