Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, sad opet moram da gledam Gone Gurrrlll, izgleda da se baš ničeg ne sećam...

@S1MCRO, izvini brate, ali ovo je realnost svih funkcija na koje dolaze nekompetentni muškarci ili žene. A rodna ravnopravnost je baš kod funkcija problem, uglavnom ih zauzimaju muškarci, svinjski brigadiri i teleće glave

Mhm...

Sastav finske vlade danas, na primer:

af69b84c1f334c1bbf147a53cc032f35.png

Misliš da su one nekompetentne?

Ne bih smela da pravim takve zaključke o jednoj u principu razvijenoj i uređenoj državi (mada naravno ne znam dovoljno).

Mislila sam da govoriš o Srbiji, tu već znam ponešto.

Ne radi se o tome jesu li ili nisu kompetentne, verovatno jesu koliko i njihove muške kolege, nego da tzv rodna ravnopravnost podrazumeva da u svim vrstama poslova bude približno ista zastupljenost oba pola. A ovde je to pravilo, kao što vidimo, teško narušeno. Za dvadesetak godina će imati možda jednog muškarca, čisto kao ukras. Slični tokovi se dešavaju i u Srbiji. Uđi u bilo koju banku i uverićeš se sama.

Dok ti ja ukazujem na konkretne primere, ti namerno karikiraš da bi opovrgla moju teoriju. Budućnost muškog roda u celom svetu je verovatno oslikana Aflekovim likom u ovom filmu. Sa pravnim sistemom koji je apsolutno posvećen zaštiti žena i javnim mnjenjem koje saoseća sa jadnom malom manipulatorkom, navodno otetom, on može samo da ćuti i moli Boga da joj ne padne na pamet nešto još gore. Uostalom, bolje je prošao od onog drugog lika.

Ima i jedna epizodna uloga TV voditeljke koja baš prezire njega i pruža podršku ovoj manipulatorki.

Pogledaj svakako, biće ti jasnije o čemu pričam.

Dok ti ja ukazujem na konkretne primere, ti namerno karikiraš da bi opovrgla moju teoriju. Budućnost muškog roda u celom svetu je verovatno oslikana Aflekovim likom u ovom filmu. Sa pravnim sistemom koji je apsolutno posvećen zaštiti žena i javnim mnjenjem koje saoseća sa jadnom malom manipulatorkom, navodno otetom, on može samo da ćuti i moli Boga da joj ne padne na pamet nešto još gore. Uostalom, bolje je prošao od onog drugog lika.

Ima i jedna epizodna uloga TV voditeljke koja baš prezire njega i pruža podršku ovoj manipulatorki.

Pogledaću opet, obećavam :) Samo mislim da zaista nema razloga za paniku, sve će biti ok :)

Ne sećam se baš najbolje jer sam davno gledala, ali taj Aflekov lik se oženio bogatom ženom, dovukao je u svoju selendru, od njenog novca otvorio kafanu, i onda je varao sa svojom starom ribom? Kakva je on žrtva u celoj priči?
A inače mislim da film nije napravljen da bi veličao žene, ni da je metafora o lošem braku ko što kaže Sotir. Ja sam to više gledala kao crnu komediju. O dva bolida koji su zapravo savršen par.

Ne sećam se baš najbolje jer sam davno gledala, ali taj Aflekov lik se oženio bogatom ženom, dovukao je u svoju selendru, od njenog novca otvorio kafanu, i onda je varao sa svojom starom ribom? Kakva je on žrtva u celoj priči?
A inače mislim da film nije napravljen da bi veličao žene, ni da je metafora o lošem braku ko što kaže Sotir. Ja sam to više gledala kao crnu komediju. O dva bolida koji su zapravo savršen par.

Da, Honduras ali ima jedna bitna razlika... Aflek svakako da nije dobrica i moze mu se svasta prebaciti, ali nije ni blizu psihopata i ubica poput svoje zene...
Ne podrzavam Simcrovu teoriju i nisam video film na taj musko-zenski fazon...
Moje vidjenje je da posle svega sto se izdesavalo njih dvoje glume idilu i srecan brak pred drugima, sto realno radi 50 posto parova...

Samo naravno ovde imamo nestanak, ubistvo, itd.. Sve je predimenzionirano i hiperbolisano, ali poenta ostaje..

У "Несталој" се не ради о класичним мушко-женским односима, већ о односу психопатске структуре према жртви, на шта је спремна та врста патологије, који су јој узроци и да ли може имати последица због таквог понашања или не. Овде се открива да у њој нема ничег ни светлог ни успешног, да је цео систем потпоре такве структуре труо, вештачки и одбрамбени, да ту заправо нема душе јер главна јунакиња не престаје са својим замислима и намерама ни када помислите да даље не може, она наставља јер ни нема други избор просто јер за боље и не зна. Она је централна фигура, али види се, иако није баш сјајно портретирано како утиче као таква на људе око себе, посебно на оне које види као мету. Одличан трилер.

Žrtva je jer je javno insinuirana njegova umešanost u njenu otmicu, upravo od one TV voditeljke, a kad mu se žena vratila, ta voditeljka mu je rekla nešto tipa ''OK, nisi kriv, ali svejedno se sklanjaj s puta, glupane''. Upravo ta voditeljka je oličenje američkog sistema i javnosti danas. Kažu da se muškarcu tamo crno piše ako ga žena optuži za nasilje ili nešto slično. Zato je većina njih takva poput njegovog lika, manji od makovog zrna.

Na kraju, on zna istinu ali ne može da dokaže i ucenjen je da ćuti.

A žrtva je i onaj drugi koji je bukvalno potrošen i odbačen.

Žrtva je jer je javno insinuirana njegova umešanost u njenu otmicu, upravo od one TV voditeljke, a kad mu se žena vratila, ta voditeljka mu je rekla nešto tipa ''OK, nisi kriv, ali svejedno se sklanjaj s puta, glupane''. Upravo ta voditeljka je oličenje američkog sistema i javnosti danas. Kažu da se muškarcu tamo crno piše ako ga žena optuži za nasilje ili nešto slično. Zato je većina njih takva poput njegovog lika, manji od makovog zrna.

Na kraju, on zna istinu ali ne može da dokaže i ucenjen je da ćuti.

A žrtva je i onaj drugi koji je bukvalno potrošen i odbačen.

:ok: Zaboravila sam film, nije trebalo da diskutujem.

Nebitno sa aspekta uslova rada. Iz aviona se vidi ogromna disproporcija u polnoj strukturi, u zavisnosti od vrste posla i uslova rada. Žene dominiraju u upravi, administraciji i uopšte tamo gde je čisto, toplo, klimatizovano, ne duva vetar i ne prži sunce, i obrnuto.

Bitno je itekako da li su u najvišem menadžmentu, gde su prave privilegije, lova i moć. To što neko u 21. veku ima grejanje u kancelariji je normalno, a ako neko radi fizičke poslove na svežem vazduhu/zimi možda ima veze sa tim što je bio loš đak?

Ne, ima veze sa suludom idejom da žene treba štedeti i dati im bolje uslove rada nego muškarcima.

I manju platu :)

Ovako možemo do sutra, a ni ti ni ja ne baratamo statistikama, tj. nismo stručni, nego svako istresa neke svoje frustracije na tu temu...

Pogotovo je smešno što nikada niste pričali o muškim privilegijama, a svi vi ste odrasli u svetu koji je bio izrazito muški - na svim zvaničnim fotkama samo muškarci, na svim rukovodećim položajima samo muškarci, u filmovima glavni junaci i šmekeri uvek muškarci itd. i nikad se niste zapitali da li je to fer, nego ste sad počeli da pričate o "pravdi" kad se čini (čini!) da vam neko sužava privilegije... a još nije ni pola-pola :)

I ne razumem zašto vam toliko smeta što žene učestvuju u javnom životu?

Ne bih da spamujem dalje, otvorio sam temu o ovome na PDF Muškarci, samo ću reći da nemam ništa protiv da svako napreduje i ostvaruje svoje životne ciljeve u skladu sa svojim potencijalima, ali naravno da mi smeta to propagiranje nekakve nepostojeće ženske superiornosti, na šta ovaj film svesno ili nesvesno ukazuje, što je naravno samo maska za zauzimanje boljih pozicija u sistemu. Ima toga u Srbiji koliko hoćeš samo što ne sme da se priča o tome.

Zamisli živiš u svetu u kojem nemaš nikakvu prednost ni nedostatak u zavisnosti šta imaš u gaćicama :)
Mala digresija: znate ono kad muškarci kažu za ženski veš gaćice? Žene nekako nemaju ćega, samo gaćice...E ja sam tek pre par godina odrasla, kad sam prestala da kupujem S i konačno kupila M veličinu u skladu sa svojom guzjcom :D Do tad sam bila ko Sigurni Viver u Elijenu :D

S1mcro
Ne bih da spamujem dalje, otvorio sam temu o ovome na PDF Muškarci, samo ću reći da nemam ništa protiv da svako napreduje i ostvaruje svoje životne ciljeve u skladu sa svojim potencijalima, ali naravno da mi smeta to propagiranje nekakve nepostojeće ženske superiornosti, na šta ovaj film svesno ili nesvesno ukazuje, što je naravno samo maska za zauzimanje boljih pozicija u sistemu. Ima toga u Srbiji koliko hoćeš samo što ne sme da se priča o tome.

Mislim da je jasno koliko je sati čim počne da se priča o nečijoj "superiornosti". Tako može da se priča o siru, eventualno (pirotski kačkavalj je zaista superioran), a o ljudima ne može, tj. ne bi trebalo. Tebe očigledno uznemirava samo priča o ženskoj superiornosti, mene zabrinjava priča o bilo čijoj superiornosti...

Drustvo skrenuli ste u off, indirektno se prozivate za fasizam i sovinizam, a Simcro ako vec zapinjes sa teorijama zavere, ne postoji nikakav plan zena da zagospodare planetom i porobe muskarce nego odredjeni krugovi koriste feminizam i zloupotrebljavaju upravo zene da bi se unistila tradicionalna porodica.. Ovo je moje misljenje i nemojte se nastavljati i btw mislim da to i nema veze sa filmom.. Izneo si svoj stav ok, ali ako nastavite u ovom pravcu moracu brisati..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back