Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blakkklansman

Novi film Spajka Lija o crnom detektivu kojei je sedamdesetih godina proslog veka infiltrirao lokalnu celiju kkklana - scenario pisan po autobiografiji stvarne osobe. Odlicni glumci, duhovit i ozbiljan u isto vreme. Treba pogledati 7.5 - 8

78085_ppl-1533833824-640x358.jpg

Extinction - 7,5/10

SF, drama, akcija. Pocetak je mlak, ali na sredini filma je odlican twist. Ne preporucujem gledanje trejlera jer je to najbolji deo. Posle toga je film jedno 3 klase bolji. Ekipa Lizzy Caplan, Michael Pena i Mike Colter (Luke Cage).

Dobra sf priča i dobar twist.
Glumačka ekipa me nije oduševila, ali dovoljno dobra da se odgleda film....

MV5BMjI0NzcyMjM5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMzk2NzAyNTM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6499752/

smucio mi se,majke mi,negde pri kraju.
nije los zaplet,ni vizija skorije buducnosti,za ocekivati za nekih 70 godina sve to tamo...
pa i akcija kao u matrixu fer uradjena,impresivno,najvise me podseca na Hardcore Henry film...
ali kraj je tako bljutav,kao u hororima b produkcije 80ih,neko ce da kaze super,meni je ono antiklimaks uz mnogo lose energije...
na imbd ocena 7,7, ja bih mu dao..5,1..
glumi jedan od ove dvojice:
84a84b27f9d8f13737f307dbe16df828.jpg

Hereditary (2018) (5-/5)
Ari Aster није толико познат широј јавности што некада и није толико лоше јер не очекујеш ништа и готово да заједно с филмом упознајеш први пут озбиљан рад младог очигледно перспектвиног режисера.
"Наслеђено зло" је најављено као хорор године па и више,ја обично не волим такве најаве али вредело је чекати у сваком смислу,не знам ко би други могао изнети овакву улогу сем легендарне Toni Collette.
А шта тек рећи за младу Milly Shapiro,ужасно језовиту и мрачну дјевојчицу и брата јој такође младог глумца Alex Wolffа који има неколико улога иза себе али не толико значајних,али ова му је сјела на кеца.Дакле глумачка постава пун погодак.
Од музике,сценарија,визуелног ефекта,кореографије па и саме глуме до ситних детаља, све је временски каналисано врло интелигентно на моменте чак иритантно предвидљиво и преспоро али нам не дозвољава да се опустимо него да стрепимо у једној мрачној, неизвјесној, ужасно језовитој, крајње бизарној на моменте морбидној породичној атмосфери, шокантно хладном ужасу преливања емоција од врхунског страха до апатије,равнодушности равне лудилу.Морам признати да у последње вријеме ријетко који филм помјери моју субјективну личну границу-црвену линију толерантности на страх и језу а овај је помјерио,полако миц по миц,како се филм приближавао крају тако је и граница постајала све уздрманија и нарушенија и на крају закуцавање равно ремек дјелу.

Dva prijatelja odlaze u lov u neku škotsku vukojebinu. Međutim, nesrećan splet okolnosti pokrenuće lavinu užasavajućih događaja i izazvati njihov sukob sa lokalnim meštanima...

Po meni, sasvim zadovoljavajući triler, koji je zadržao izvesnu dozu realističnosti tokom zapleta. Kraj je pomalo predvidljiv, ali jedini mogući za zaokruživanje poente filma.
Režija je sasvim pristojna, dovoljna da zaintrigira gledaoca i održi ga "na ivici sedišta".

Primetna je tendencija kod modernih filmova da budu što je moguće nejasniji...Čak i totalno protivrečni i konfuzni. Ne volim baš to. Jeste da je svet postao takav ali filmove ne trebaju samo da reflektuju negativne tendencije i da ih produbljuju već treba da imaju i terapeutsko dejstvo, nije još sve toliko mračno i negativno oko nas.

Primetna je tendencija kod modernih filmova da budu što je moguće nejasniji...Čak i totalno protivrečni i konfuzni. Ne volim baš to. Jeste da je svet postao takav ali filmove ne trebaju samo da reflektuju negativne tendencije i da ih produbljuju već treba da imaju i terapeutsko dejstvo, nije još sve toliko mračno i negativno oko nas.
Komentar se odnosi na Nocturnal Animals? Meni ne deluje konfuzno, jasna mi je priča... A o lekovitom dejstvu filma: ima lekovitih na feelgood foru, a ima onih koji su brutalno iskreni, i to isto može da bude lekovito... pa se gleda u zavisnosti od raspoloženja. Evo, sad sam se namučila sa ovim brutalnim i sad ću da gledam Paddington :)

Nisam gledao taj film ali me je tvoj komenat ponukao da kažem nešto što mislim, ti koji su mračni danas baš su mračni, a ti koji su lekoviti beš i ne pomažu. Meni su najlekovitiji filmovi rađeni po istinitim događajima, gde su se ljudi SPASILI, tih filmova ima relativno dosta u poslednje vreme i oni daju nadu...A ove rom ili druge komedije te često učine još depresivnijim jer vidiš na šta se humor danas sveo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back