Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.imdb.com/title/tt1588170/
istdposter.jpg

Evo još jednog na sva usta hvaljenog smeća.

Čim je južnokorejski, mora da je dobar. Jeste, al malo sutra.

5/10

How It Ends - 8/10

Nemam pojma kako ovaj film ima ocenu 5 na imdb-u. Ne vole svi postapokalipticne filmove valjda. Odlican, po mom ukusu. Odlicna ekipa - Theo James (Bedlam, Divergent), Forest Whitaker-u nije ovako legla uloga u poslednjih 20 godina, odlicna indijanka Grace Dove (The Revenant), veteranka Nicole Ari Parker i Kat Graham (The Vampire Diaries). Radnja zet i tast putuju sa jednog na drugi kraj USA da bi stigli do Kat koja je trudna i sama u Sijetlu. Sve se desava u vreme raspada sistema i apokalipse na zapadnoj obali USA. Preporuka. :D

Nisam lak muškarac

Francuska komedija o muškom šovinisti koji se sudari sa banderom dok bulji u neke devojke na ulici, a kad se probudi iz nesvesti odjednom živi u svetu kojim upravljaju žene - žene su šefovi, igraju poker i voze brza kola, furaju šiške ispod miške i dlakave noge, a muškarci čuvaju decu, spremaju kuću, rade kao sekretarice i kafe-kuvarice, gledaju ljubavne filmove, depiliraju se i nose šorceve, da bi žene mogle da im overe noge... Film bi bio obična limunada, da nije i pamflet - scenaristkija se baš podrudil da obradi sve klasične / stereotipne muško-ženske situacije, sao su uloge promenjene... Vredi pogledati ako vas interesuje ta priča. 6/10

4164783.jpg

51TFk%2BbMsAL._SY445_.jpg

Nije los, ali po meni nedovoljno razredjena prica. Film govori o odnosu izmedju Alberta i njegove ljubavnice, kao i o njegovom odnosu sa zenom koju zbog putovanja sa cirkusom nije video 3 godine. 7/10

tumblr_o8kb03LAFO1r6ivyno1_1280.jpg

Sta znam, nije los, ali meni je licno falila uzbudljivost. Nekako nema neke tenzije i iscekivanja, to mi je najveca mana i ocajna gluma Nancy Allen. 7/10

91vwDVfhnSL._SL1500_.jpg

Mnogo volim crtace i najcesce mi se bas dopadnu. Ovaj mi je, nazalost, ostavio nekako mlak utisak. Sama ideja je fina, ali mi je realizacija losa. Nije mi bio nesto zanimljiv, niti je imao neke vanserijske fore. Ono sto mi je svakako najbolja stvar je sama grafika, koja je fenomenalna, ostalo - onako. 6/10

Ils sont partout

Omnibus komedija na temu antisemitizma u današnjoj Francuskoj. Svaka priča se bavi određenim stereotipom (svi Jevreji su bogati, vladaju svetom, ubili su Isusa itd.) koji izvrće naopačke, a epizode povezuje monolog glumca koji se jada svom psihoanalitičaru. Film nije stvarno dobar. tj. nije smešan što baš i ne valja za komediju, ali ima zanimljivih momenata. Dobri glumci. 6/10

screen-shot-2016-04-18-at-16.18.5911-480x279.jpg

81-qBP5O5bL._SY445_.jpg

Gotivan, bar meni...Deluje kao mix ''Vatre na nebu'', ''Bliskog susreta treće vrste'' i '' Dosijea X', sa malo ''Kolibe u šumi'' i ''Veštice iz blera'' kao začinima! Igra i neka naša pretpostavljam ''Ana Savčić'' ali je u filmu najbolji Majkl Ajronsajd, kao zaluđenik za oružje i vernik u teorije zavere...9/10

Elle (2016)
https://www.imdb.com/title/tt3716530/
Francuski.
Drama.
Ženu siluje manijak i ona odlučuje da ga ne prijavi policiji...
Iako je malo bespotrebno razvučen (traje 2sata i 10 minuta) ipak je reč o dosta dobrom filmu, posebno za ljubitelje drama (sa blagim elementima komedije).
Ocena 3/5

hm, ne bih rekao bas da je dosta dobar, gledljiv je i zanimljiv, ali nema neku poentu ili je bar ja nisam video

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back