Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MV5BMTUyODA0Njc4Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTU5MDU5MzI@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3011960/

Kao cuveni se7en, samo je ovde mladjani bred pit - karl urban, dok ulogu morgana frimana preuzima a ko ce drugi nego al pacino...

Neka lajt varijanta doticne legende medju `oror-trilerima, kao kad ostavis kolu bez cepa, pa izvetri malo ( kod Se7en je sve muckano, pa je jos prstalo kad se otvori na kraju ):zimag:

I ovde ima dobrih momenata, to je prvenstveno gradacija, koja nije napeta i kao na iglama u `7`-ici , ali je interesantna i vuce napred. Znaci, zanimljivo za gledati..

A i ta gradacija se oslanja na glumu ovo dvoje protagonista, no onu koja je prilagodjena da film zavrsi na dvdovima i u vecernjim tv satima pre nego u bioskopu masovno,

Fora je verujem medju malo starijima danas cesto sanjana da se pojavi i bude vidjena: sta bi bilo kad bi svest i mozdane sokice takvih njuski iz 80ih kao sto su don dzonson,

tom selek, stalone, i slicnih osecajno-nerealnih kulijana nekim carobnim spricem izvukao iz doticnih i upumpao u svest, glumacko iskustvo i poteze sadasnjih glumaca? :)

Dobija se zanimljiv manirizam za koji se pitas da li je realan sto uopste vuce na nostalgiju za takvim karakterima, ili je to pak `neunistiva greska.`z;) dakle, goxy, dje si da si, go ahead.z:lol:z:lol:

Poslednja izmena:
Е кад си код њега овај његов ми је био симпатичан филм.

Davno sam ga gledala, ne secam ga se maltene uopste

- - - - - - - - - -

evo ja ću ti odgonetnuti ovu umnogome mističnu i nedokučivu misteriju-zato što što se većini dopada i duhovit im je

obzirom da sam napisala da je popularan, to podrazumeva da kapiriam da se vecini dopada ;)

- - - - - - - - - -

adam sendler na cetvrtom mestu najplacenijih glumaca, ROCK na drugom :D
uilo.png
Rock na drugom? Kuda ide ovaj svet :D

Pogledajte prilog 470406
http://www.imdb.com/title/tt3011960/

Kao cuveni se7en, samo je ovde mladjani bred pit - karl urban, dok ulogu morgana frimana preuzima a ko ce drugi nego al pacino...

Neka lajt varijanta doticne legende medju `oror-trilerima, kao kad ostavis kolu bez cepa, pa izvetri malo ( kod Se7en je sve muckano, pa je jos prstalo kad se otvori na kraju ):zimag:

I ovde ima dobrih momenata, to je prvenstveno gradacija, koja nije napeta i kao na iglama u `7`-ici , ali je interesantna i vuce napred. Znaci, zanimljivo za gledati..

A i ta gradacija se oslanja na glumu ovo dvoje protagonista, no onu koja je prilagodjena da film zavrsi na dvdovima i u vecernjim tv satima pre nego u bioskopu masovno,

Fora je verujem medju malo starijima danas cesto sanjana da se pojavi i bude vidjena: sta bi bilo kad bi svest i mozdane sokice takvih njuski iz 80ih kao sto su don dzonson,

tom selek, stalone, i slicnih osecajno-nerealnih kulijana nekim carobnim spricem izvukao iz doticnih i upumpao u svest, glumacko iskustvo i poteze sadasnjih glumaca? :)

Dobija se zanimljiv manirizam za koji se pitas da li je realan sto uopste vuce na nostalgiju za takvim karakterima, ili je to pak `neunistiva greska.`z;) dakle, goxy, dje si da si, go ahead.z:lol:z:lol:
''Bez starca nema udarca''z:mrgreen:
U tom duhu...
BLpXDGL.jpg

Totalna klasika, upečatljivi likovi, sa ''personalitijem'', čak i totalno sporedni, prirodno snimano, bez nameštaljki, vidiš i prašinu i insekte i paprike po kafanama a opet nekako mudro i domišljato, sve u cilju...Pravde! O isvudu ne treba mnogo trošiti reči ali vredi pomenuti ostale glumce koji drže radnju na visokom nivou, Volonte, Koh, Luški, Lozano...Baš se oseća evropski dodir u filozofija, dosta drugačija od američke...9/10

What Happened to Monday - 9/10

Pravi futuristicki film. Filmcina. Odlicna Noomi Rapace i veterani Willem Dafoe i Glenn Close. Sigurno medju nekoliko najboljih filmova iz prosle godine. Preporuka.

Beyond Skyline - 7/10

Solidan nastavak Skyline-a. Pocinje kao SF, prelazi u akciju i na kraju je kung fu film. Standardno SF samaranje sa vanzemaljcima. Dobra produkcija, cak iznenadjujuce dobra. Stedelo se na glumcima, ali veteran Frank Grillo i nasa Bojana Novakovic su odigrali najbolje sto mogu. Film za razbibrigu.

Wheelman - http://www.imdb.com/title/tt5723286/

maxresdefault.jpg

Odlična akcija. Prepuna intenziteta & tenzije. Bilo je par trenutaka kada sam morao da suspendujem razum zbog apsurdnosti situacije, ali ako sam u životu morao da suspendujem razum da bih poverovao da je Isus ustao iz mrtvih, da postoji večni život & da će ljudska vrsta nestati u apokalipsi sličnoj onoj koju je profetisao onaj šizofrenik Jovan, ovo je za mene bila laća :zblesav:...

The Snowman 4/10
Iako nisam citala roman, vrlo brzo sam ukopcala ko je ubica. Ceo film sa se pitala ono sto ga je detektiv pitao na kraju, zasto se sveti zenama kad nije njegova majka ta koja ga nije htela nego otac. Njoj bi svakako bilo lakse da je abortirala nego sto je rodila pandursko kopile i patila se dok nije resila da skrati sebi muke.

Mene je vise kopkalo gde je nasao grancice za sneskove ruke na onoj snegom zavejanoj planini gde je nadjen Lejlin les.
Da li svi u Norveskoj imaju one prozorcice izmedju soba da deca mogu da ih spijuniraju dok se kecaju :eek: Znam da su Skandinavci evropski ljudi sirokijeh shvatanja, ali negde se mora povuci granica.
Sta Ju Nesbe ima protiv kaziprsta?
'Ladno sam od Val Kilmera pomislila da je Kurt Rasel :sad2: Covece, sta se desilo sa Dzimom Morisonom? Upropasti bolest coveka.

The Snowman 4/10
Iako nisam citala roman, vrlo brzo sam ukopcala ko je ubica. Ceo film sa se pitala ono sto ga je detektiv pitao na kraju, zasto se sveti zenama kad nije njegova majka ta koja ga nije htela nego otac. Njoj bi svakako bilo lakse da je abortirala nego sto je rodila pandursko kopile i patila se dok nije resila da skrati sebi muke.

Mene je vise kopkalo gde je nasao grancice za sneskove ruke na onoj snegom zavejanoj planini gde je nadjen Lejlin les.
Da li svi u Norveskoj imaju one prozorcice izmedju soba da deca mogu da ih spijuniraju dok se kecaju :eek: Znam da su Skandinavci evropski ljudi sirokijeh shvatanja, ali negde se mora povuci granica.
Sta Ju Nesbe ima protiv kaziprsta?
'Ladda nemoramo da gledamono sam od Val Kilmera pomislila da je Kurt Rasel :sad2: Covece, sta se desilo sa Dzimom Morisonom? Upropasti bolest coveka.

gospodjo ispojlovali ste ceo film

За продужени викенд гледало се мало новог мало старог,неке репризирао,све у свему четири солидна филма:
Contratiempo ака The Invisible Guest (4/5)
http://www.imdb.com/title/tt4857264/?ref_=nv_sr_1
Одличан шпанац, баш ми је одлично легао за празнике,препун преокрета,заокрета,наокрета,напет,узбудљив,одлична глума,режија.
The Wrestler (4-/5)
http://www.imdb.com/title/tt1125849/?ref_=nv_sr_1
Mickey Rourke са изопаченом фацом није могао бољу улогу да прихвати за себе.Повратничка улога пропалог а опет старог одличног глумца који се мало заиграо са операцијама лица.Сем одличне глуме овај филм заправо одлично приказује америчко друштво које не припада Холивуду,тамо нека трећа класа,која једва склапа крај са крајем.Да, амерички сан није баш тако сјајан како га ови из Холивуд класе често приказују.
Wakefield (3/5)
http://www.imdb.com/title/tt5195412/?ref_=nv_sr_2
Прво да кажем Bryan Cranston је генијалан глумац,због њега највише се и упустих у овај крајње чудан и бизаран филм.
Друго да кажем Bryan Cranston је генијалан глумац,због њега највише се и упустих у овај крајње чудан и бизаран филм.Треће да кажем...
Hangman (3/5)
http://www.imdb.com/title/tt3011960/?ref_=fn_al_tt_1
Добри стари Ал је баш стар,види се то јасно али и даље харизматичан.
Није лош криминалистички трилер али када кажем није лош онда мислим није ни одличан.
Има ту неколико рупа,нелогичности али који филм га заправо нема.Све у свему за празнике одличан.Karl Urban је био сасвим ок,у принципу сам задовољан.

Poslednja izmena:
It (2017) (6/10)
http://www.imdb.com/title/tt1396484/?ref_=nv_sr_1

Secam se da me je original uzasno smorio dok je gledanje novog It-a islo mnogo tecnije. Mogli su malo vise da se potrude oko klovna posto izgleda kao da je neko nasadio glavu cesirskog macora iz Alise na telo dvorske lude, jer onaj kostim uopste ne lici na klovnovski. Kosa mu je nekad natapirana, a nekad ne, prednji zubi k'o u dabra.

Klinci su fino odglumili, debeljko je presladak, pozelela sam da ga usvojim. Ona trojica siledzija tesko mogu da prodju kao tinejdzeri, osim ako su i sa 30 isli u prvi osnovne kao Crni Andjelko. Siledzija Henri, pandurov sin, je retko ruzan decko. Faca mu je sva iskrivljena a nozdrve podignute kao kod svinje. Pomislila sa, da l' mozda nije najmladji sin Majkla Dzeksona, Cebence.

Kraj je u neku ruku antiklimatktican.

Ne znamo ni sudbinu one dece sto su plutala po vazduhu, jesu li zivi ili mrtvi. Pretpostavljam da su ipak mrtvi, ali uspeli su da povrate ridjokosu pa sam mislila da su mozda i ostali bili samo u nekom stanju hibernacije i da su se posto je It pporazen i oteran probudili i vratili svojim porodicama.

Na kraju filma je pisalo "Chapter 1" sto znaci da su pripremili teren za nastavak. Ne znam koliko je to pametno, jer se nastavci uvek svedu na mamuzanje mrtve krave, jos od Noci vetsica i Petka 13, preko Poslednje ekskurzije pa do Slagalice strave.

Bright - 7.5/10

Veoma los pocetak filma, zamalo da prekinem posle 5 minuta. Drago mi je sto nisam jer je posle toga film sasvim ok. Pucnjava, akcija, samaranje, supernatural, sve sto treba jednom filmu za opustanje. Dobra ekipa Will Smith, Noomi Rapace kao zloca i Lucy Fry (cinilo se da ce Vampirska akademija da bude poslednji film za Lucy i Zoey Deutch, drago mi je da su posle 3 godine pocele da se oporavljaju).

The Foreigner - 7,5/10

Film pocinje kao politicki triler, a posle pokazuje pravo lice - Dzeki Chen lupa samare u stotoj godini zivota. Doduse malo je smanjio, sad bije samo do cetvorice odjednom. Ostatak ekipe Pierce Brosnan, Michael McElhatton (GoT).

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 9/10

Filmcina. Ne volim teske drame, ali ova je odlicna. Plakao sam pola filma. Ekipa bez greske Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Zeljko Ivanek i Peter Dinklage.

Elephant (2003)

I dalje mi nije jasno kako je reditelj uspeo od jedne tako intrigantne teme napravi užasno dosadan film.
Film bez ikakvog ritma, čudno koncipiran, bez ikakve karakterizacije likova...
U suštini, reditelj se suviše trudio da napravi neki art film da je pritom zaboravio da film treba da zaintrigira i privuče gledaoca...

Obično ne pišem toliko o lošim filmovima koje pogledam, ali na ovo proseravanje morao sam da upozorim...

Elephant (2003)

I dalje mi nije jasno kako je reditelj uspeo od jedne tako intrigantne teme napravi užasno dosadan film.
Film bez ikakvog ritma, čudno koncipiran, bez ikakve karakterizacije likova...
U suštini, reditelj se suviše trudio da napravi neki art film da je pritom zaboravio da film treba da zaintrigira i privuče gledaoca...

Obično ne pišem toliko o lošim filmovima koje pogledam, ali na ovo proseravanje morao sam da upozorim...

Davno sam gledala, ali se sećam da mi se dopao. Ono glavinjanje po hodnicima škole (a škola bogata - za naše uslove, fotolaboratorija itd.), neka bića bez ikakvog pravca ili usmerenja... dobra atmosfera. Mejsntrim film o toj temi bi bio banalan, ovo mi je ok. Na istu foru mi se svideo i Last Days.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back