Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
film dankirk je sjajan

sve je prikazano, agonija poraza koja traje satima i danima, i organizovanost i disciplina britanske vojske, u najtezim uslovima, i pojedinacne tragicne sudbine, iskreno i izbliza, i reakcija britanskih vojnih i civilnih vlasti, i doprinos pojedinaca sa malim plovilima. prisutna je i francuska vojska i neminovan poraz, ali i supristavljanje barbarskom neprijatelju

povrsne gledaoce tesko moze bilo sta da zadovolji sto nije malogradjanski sareno i demokratski `korektno`, sise i dupeta, `gledaj i ne misli`

Видиш како се разликујемо,ја бих баш рекао да је ово филм за "површне" гледаоце али нисам имао ни воље ни жеље да било кога вређам.
Коме се свиђа све 5.Међутим и даље мислим да је у "ово" скркано 100 милиона долара,а он остао и даље један обични биоскопски филм без велике умјетничке вредности.Већ сам га заборавио...

Poslednja izmena:
da, bas glup film sa onim izlizanim napetim scenama-spas u poslednjoj sekundi-najgore mi je bilo kad su dali u novine da je onaj klinac bio heroj.cista laz ili tesenje lazima.nema nikakvog razloga onog klinca proglasiti za heroja, bas me zanimalo kakvu bi glupost mogli da napisu u novinama u tom slucaju.zato i svet jeste pun laznih velicina itd.sentimentalno sranje.kad sam kod toga mislim da niko ne moze da napravi sentimentalnije sranje od spilberga njegov film war horse je pobednik u tome.spilberg i nolan imaju isti pristup u pravljenju filmova,,a ovaj film je sad veliki ali sa ovako glupim scenarijom nece jos dugo

Poslednja izmena:
da, bas glup film sa onim izlizanim napetim scenama-spas u poslednjoj sekundi-najgore mi je bilo kad su dali u novine da je onaj klinac bio heroj.cista laz ili tesenje lazima.nema nikakvog razloga onog klinca proglasiti za heroja, bas me zanimalo kakvu bi glupost mogli da napisu u novinama u tom slucaju.zato i svet jeste pun laznih velicina itd.sentimentalno sranje.kad sam kod toga mislim da niko ne moze da napravi sentimentalnije sranje od spilberga njegov film war horse je pobednik u tome.spilberg i nolan imaju isti pristup u pravljenju filmova,,a ovaj film je sad veliki ali sa ovako glupim scenarijom nece jos dugo

Najveci heroj medj klincima je onaj koji je preziveo kada ga je AV izvlacio iz snezne mecave. Taj klinac je istinski heroj i bilo bi lepo da Nolan jedan od buducih filmova posveti njemu.

IT???
Tema...
51QGHJJ4P6L.jpg

Odličan australijski...:D Nikol Kidmen još nije bila u svojoj ''sexy'' fazi, više je ''ružno pače'' ali i dalje he*eno sexy ovde, posebno noge, ovde :arrow:
...:heart: Nekako su i sex scene ranije delovale stvarno, danas je totalno fejk! Priča je super napeta a okruženje rajsko...:cool: Sem Nil tkđ odličan, kao i Zejn, genijalno odglumio sociopatu, psihopatu ''zavodnika'' kakvi su danas popularni...Interesantno je da u filmu glumi svega 7, 8 ljudi, od toga 3 stalno a ostali se samo pojavljuju na snimcima...Savet: ne voditi psa na krstarenja!:rtfm: Ovaj film me je vratio na ''more 80.-tih'', australijski filmovi imaju nekako poseban prilaz svemu i posebnu ''inteligenciju'', mada je tada sve bilo osmišljenije nego danas...10/10 PS dobro je što ga, po mom znanju, nisu rimejkovali...:roll:

Screenshot_2017-12-14-00-00-04-1.png

Screenshot_2017-12-14-00-00-04-2.png

Na kraju su mlada doktorka i stari lekar zivi.Ostali sa broda umiru a vojno lice raznosi drugi brod da bi zataskao svoju gresku.(Preopterecuje svesno sistem.)

Izvanredna animacija.U nekim momentima zaista lice na glumce sto je pokazatelj koliko tehnologija napreduje.Potpuno drugaciji film od spomenutog na prethodnoj strani.Miran,jednostavan,lak.Nije dosadan ali nema tog uzbudjenja.

Poslednja izmena:
The_Living_and_the_Dead_Poster.jpg

Totalni mind *******!!! Kada sam ga pogledao bio sam u fazonu šta sam ovo video??? Ne znam, ne volim ovakve filmove, suviše su mi mračni i teški, mislim da funckija filmova treba da bude zabava...Igra trigger iz mućki...Kontam da ovo treba da bude ''duboko'' i da potrese do srži, ko voli takve filmove, znači horor samo sa realnim okolnostima, uživaće...7/10

:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:
Screenshot_2017-12-14-21-43-31-1.png

Butalno,okrutno mucenje i bolestan lik. :bljak: Ko voli bolestine uzivace.Samo sto mi nije pozlilo.
Zive ljude spaljivati u metalnom biku ***** ti da ti ***** bolesni um koji je to stavio.u.film.Zajedno sa kastracijom onakvom,povedama i svim ostalim sto spada u mucenje.

Satanisticki znakovi u filmu su prisutni.Ne,ne,ne,ne,ne i ne.Ovo treba da ima oznaku upozorenja kako osetljivima ne bi unistio zivote.

Poslednja izmena:
Screenshot_2017-12-15-12-09-03-1.png

Ubice protiv ubica sve u interesu drzave (drzava).Ljudi koji "ne postoje" i resavaju tiho (bez znanja javnosti) sve.Sustina ovog filma je tacna.
Prikaz tipicno filmski.
Ameri su "najjaci,najbolji a glupi agresivci koji zele da uniste svet nasedaju na decije fore.Pametni su za koriscenje najjace tehnologije a glupi kada se radi o samoodbrani,zastiti efikasnom skrivanju " :lol: to porucuje propaganda.
Satanistickih simbola ima.
Nejmar junior igra Nejmara juniora - "niko ne zna ko je upetljan u sta,niti na sta se pristaje zarad para i moci".Tacno.
Tipicne filmske budalastine su tu."Ubijes" glavnog lika a ne overis ga (iako o radu profi ubica citamo u novinama,kako rade).Pucanje u stilu "herojstva,pokazivanja" - da je uzivo,bile bi mrtve na mestu.Na sve strane lete meci a nema povredjenih jer se bore na strani dobra :lol: .Vrhunske ubice "ne znaju kako da se zastite" - preskup avion a oni ne umeju da ga cuvaju.Smotana devojka genije za kompjutere koja ne radi na terenu ali se odlicno snalazi i nista joj ne fali klise.I ostale filmske gluposti radi dizanja laznog adrenalina publici.Naravno,na kraju na sarm nagruvanog mocnog baje sa neznim srcem pada lepotica i tu je taj ortak koji se pojavljuje kao tipican klise i najave nastavka filma.
Da se ovo desava u realnom svetu akteri filma bi bili mrtvi za par minuta.

Odlican film za opustanje i razonodu koji drzi paznju.Unapred znas sve sto ce se desiti,tvoje je samo da uzivas u kaskaderskim vratolomijama i filmskim specijalnim efektima.

Poslednja izmena:
:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:Pogledajte prilog 468439

Butalno,okrutno mucenje i bolestan lik. :bljak: Ko voli bolestine uzivace.Samo sto mi nije pozlilo.
Zive ljude spaljivati u metalnom biku ***** ti da ti ***** bolesni um koji je to stavio.u.film.Zajedno sa kastracijom onakvom,povedama i svim ostalim sto spada u mucenje.

Satanisticki znakovi u filmu su prisutni.Ne,ne,ne,ne,ne i ne.Ovo treba da ima oznaku upozorenja kako osetljivima ne bi unistio zivote.
Ja sam skontao da je većina modernih filmova takva...Veličaju totalni nihilizam, svođenje čoveka na životinjski nivo, materijalizam, prazninu u čovečanstvu...:neutral:

Najveci heroj medj klincima je onaj koji je preziveo kada ga je AV izvlacio iz snezne mecave. Taj klinac je istinski heroj i bilo bi lepo da Nolan jedan od buducih filmova posveti njemu.

HEBES MI LILY AKO ZNAS STA SI TEO DA KAZES

osim toga mod je rekao da nema politike na forumu filmovi. ili mi se cini ili nema one politike za koju on nije! ha, ha, ha

Ja sam skontao da je većina modernih filmova takva...Veličaju totalni nihilizam, svođenje čoveka na životinjski nivo, materijalizam, prazninu u čovečanstvu...:neutral:
Vikipedija:
Screenshot_2017-12-15-22-07-54-1.jpg

Mac sa dve ostrice.U pravu si da je opasno to sto se radi na ispiranju mozga ljudima.Vidim mnogo besmislenih filmova,traljavih,previse nasilja,lose glume.Tesko je naici na zanimljiv a masovna je produkcija,trebalo bi da je drugacije.

Prilozi

• Screenshot_2017-12-15-22-07-54.jpg
    Screenshot_2017-12-15-22-07-54.jpg
    59,1 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:Pogledajte prilog 468439

sinoc ga odgledao, svideo mi se.uopste nije toliko brutalan ima 2-3 brutalne scene koje bas i nisu mnogo brutalne.odgledaj ebola syndrome ili man bites dog da vidis sta je nihilizam i brutalnost

Vikipedija:
Pogledajte prilog 468651
Mac sa dve ostrice.U pravu si da je opasno to sto se radi na ispiranju mozga ljudima.Vidim mnogo besmislenih filmova,traljavih,previse nasilja,lose glume.Tesko je naici na zanimljiv a masovna je produkcija,trebalo bi da je drugacije.

I ja sam pomalo nihilista ali ''stara škola'', mnogo bliže Kamiju, Sartru i orginalnim anarhistima...Ovo danas je užas jer se kritikuje ''zatucana prošlost'' sa razlogom ali se nudi siva, hladna i bezlična budućnost, brisanje razlike prvo između ljudi i životinja a onda između ljudi i robota...Stari filmovi su imali duha, ideje, pozitivne poruke, osećao si se lepo posle gledanja, a danas koliko često imaš osmeh na usnama posle gledanja:neutral:
Tema...
large_4OqPIdsuJsF4v7rO2m0fA2TNwNl.jpg

Gotivan stari, dobra zabava i par scena koje te drže na ivisi sedišta! Odlični tret vilijams, femke jansen u vatreno crvenoj haljini mmm Muzika i napetost super urađeni, bukvalno ti se diže kosa na glavi u nekim situacijama...:eek: 9/10

What About Bob? - http://www.imdb.com/title/tt0103241/

what-about-bob-movie-poster-1991-1020190729.jpg

Odlična komedija!

Malo je čudno da nikad ranije nisam čuo za ovaj film... važno je da su 90-ih mali milion puta puštali Poslednjeg skauta & Sobaricu sa Titanika.

Ričard Drajfus glumi psihoterapeuta frojdovske orjentacije, a Bil Marej pacijenta sa svakom mogućom fobijom/neurozom koja postoji.

Veoma brzo dolaze u konflikt, a zatim se bore jedan svesno, drugi nesvesno za naklonost Drajfusove porodice.

Preporuka.

8/10

Cinema, mon amour (2015)

7960c56c-a28a-4e73-ba39-6b2ed37e409f.jpg

http://www.imdb.com/title/tt5130530/

Ovaj brkica sa slike zove se Viktor Puriče i on je upravnik jednog od poslednjih bioskopa u Rumuniji, koji se zove „Dača panoramik“ i nalazi se u Pjatra Njamcu (baš kao i kod nas, i u Rumuniji je većina bioskopa "privatizovana"). Zajedno sa svoje dve radnice, Kornelijom i Lorenom, on se bori da sačuva i ako je moguće modernizuje ovaj bioskop, što je prilično teško jer ne nailazi na podršku lokalne samouprave i države, pa je prinuđen da se sam snalazi u teškim uslovima. Dovoljno je reći da zbog problema sa grejanjem sale, Kornelija i Lorena publici na ulazu dele ćebad i vruć čaj kako bi se ljudi makar malo zagrejali dok gledaju film.

Pored toga što je upravnik, Viktor je i kinooperater, zidar, moler i električar po potrebi, animator i šta sve još ne. Njegov život, to je ovaj bioskop i on sanja da ponovo bude pun. Jednog dana dobije poziv od upravnika jednog bioskopa u Nemačkoj da dođe u posetu. Viktor ubrzo shvata da su nemački bioskopi svetlosnim miljama udaljeni od onih u Rumuniji i dolazi u iskušenje da digne ruke od svog bioskopa...

Ovaj film jeste priča jednom čoveku i njegovoj ljubavi prema filmu, ali u suštini radi se o jednom kafkijanskom liku izgubljenom u surovom kovitlacu tranzicije. Ima jedna scena u kojoj razgovara sa ženom preko Skajpa i kaže joj da će uskoro početi da pušta 3D filmove, a ona mu prebaci da prvo sredi fasadu, grejanje itd. To možda i najbolje opisuje ovaj proces tranzicije u zemljama jugoistočne Evrope.

I pored svih tih problema sa kojima se suočava, i pored toga što mu često dolazi da zaplače od muke, Viktora ne napušta duh. Zaista, ne možete a da se na saživite sa ovim čovekom i da mu se ne divite na donkihotovskoj borbi za spas bioskopa, zajedno sa svoje dve radnice.

Velika preporuka sa moje strane, svakako...

Poslednja izmena:
Suburra (2015)

Subura-2015-subtitri.info_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt4025514/

Od reditelja serije Gomorra i kreatora Romanzo Criminale stiže film koji se takođe bavi savremenim italijanskim podzemljem.

Priča se vrti oko nekolicine likova, čije su sudbine neodvojivo povezane. Političar Malgradi je zbog jednog incidenta sa predoziranom prostitutkom primoran da potraži pomoć "prijatelja" sa druge strane zakona. Međutim, to će dovesti do ucene, ubistva i podizanja tenzija među žestokim momcima na ulicama Rima. Lokalni mafijaški bos, poznat pod nadimkom Samuraj, pokušaće na sve načine da smiri tenzije i izbegne rat između klanova, kako bi mogao nesmetano da realizuje jedan veliki posao...

Ko je voleo dve gorepomenute serije, nema sumnje da će uživati i u Suburri. Glavna snaga ovog filma jesu njegovi likovi, koji su stoje na veoma čvrstim osnovama i dobro su karakterizovani. Kao i u Gomorri, ni ovde nemamo klasične pozitivce ili negativce, već su svi likoovi prikazani sa svim svojim vrlinama i manama.

Jedino što mi je zasmetalo, to je muzička podloga, koja daje nepotrebnu patetičnu notu filmu.

U svakom slučaju, ljubitelji ovog žanra ne bi smeli da propuste ovaj uredak.

Star Wars: The Last Jedi - 8,5/10

Dobar. Traje satima, ali nisu smorili ni na trenutak. Odlicna ekipa. Sedmicu su izvukli Daisy i Boyega. Ovde mnogo pojacanja sa svih strana, Boyega je sporednjak, ali Daisy i dalje lezi uloga ko dupe na nosu. Dobra prica, efekti, akcija, komedija, tragedija, sve u jednom. Dobra rezija Rian Johnsona, prosto steta sto se za devetku vraca J.J. Abrams ubica Star Treka. Preporuka. :)

3875-600x0.jpg

Film prikazuje bracu Connija i Nicka (Nick ima neke psihicke probleme) koji jednog dana rese da opljackaju banku. Nakon sto stvari krenu naopako, Nick zavrsava u zatvoru u kojem biva pretucen i zbog toga zavrsava i u bolnici. Film sve vreme prikazuje njegovog brata Connija koji ce sve da uradi da Nicka izbavi iz bolnice. Connnie je sustinski beskrupulozan tip koga boli uvo za sve i svakoga sem za brata i jedino bi za njega ucinio sve. Ostale ljude u svom zivotu koristi na sve moguce nacine, ali nekako bas zbog te ljubavi prema bratu sam istinski zelela da izbavi brata i da obojica izbegnu zatvor. Film je poceo odlicno, ali sam ocekivala da ce se stvari odvijati drugacijim tokom, pa je tu negde na sredini usporio sa tempom i postao pomalo dosadan, ali sve u svemu nije los. Sto se glume tice (gledala sam samo par njegovih filmova) mislim da je Pattinsonu ovo najbolja uloga. Bio je maestralan, pogotovo uzmajuci u obzir da on nosi ceo film. Benny Safdie (jedan od rezisera i decko koji glumi Nicka) je isto sjajan. Sve u svemu film je drugaciji i vrlo autentican. Neka bude 7.5/10 od mene

I ja sam pomalo nihilista ali ''stara škola'', mnogo bliže Kamiju, Sartru i orginalnim anarhistima...Ovo danas je užas jer se kritikuje ''zatucana prošlost'' sa razlogom ali se nudi siva, hladna i bezlična budućnost, brisanje razlike prvo između ljudi i životinja a onda između ljudi i robota...Stari filmovi su imali duha, ideje, pozitivne poruke, osećao si se lepo posle gledanja, a danas koliko često imaš osmeh na usnama posle gledanja:neutral:
Tema...
Danas je veoma tesko naci dobar film."Neki to vole vruce" je stara komedija a bolja od vecine novih recimo.Dobar deo filmova promovise to da svi treba da budu kao klonirani.Ubijanje kreativnlsti,duha,energije.Previse je propagande.
Neki to vole vruce ima radnju,humor,glumce.Jednostavno,bez idiotskih "sala" i gluposti koje se danas nazivaju "humorom".

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back