Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt2181917/

Dječaci iz ulice Herschel Mordechaia i Englesa

Nakon možda godinu dana, rekao sam si neki dan ajde da sa ženom pogledam neki domaći film, kad kažem domaći naravno to znači ex-Yu ili Regijonski ili kako god. Uglavnom, otišao sam na imdb i malo kopao, nisam se obazirao na ocjene jer ne znače uvijek 100% točnu analizu. Pao je izbor na ovaj film, ne zbog naslova koji je već odisao onom najlošijom mogućom ex yu nostalgijom, nego jer me je podsjetilo, sjetio sam se da sam pred neku godinu negdje vidio trailer, i ostalo mi u sjećanju kao "visoka produkcija".

Ne mogu ni počet ali ni završit koliko me ovaj film frapirao. Ne radi se o tome da mi je film loš, gledao sam ja lošim filmova hrpu, zaboravio pola njih, nije to poanta. Ono šta je ovaj film postigao je nevjericu, gledo sam ga ko da gledam neku tekmu u finišu, hvato sam se za glavu iz kadra u kadar i pito se jel ovo moguće dal je ovo realno. Ne vrijedi pljuvat tipičnu glumu tipičnih glumaca koji se pojavljuju u svakom filmu koji se snimi na temu jugovine, sumor tuga depra jad čemer, ali su mlađi glumci bili još gori.

U biti, ne mogu pisat o tome koliko je ovaj film loš i na koji sve način, nemoguće je. Film je jednostavno neka nova razina smeća za koju ja nisam bio niti spreman niti svjestan da postoji. Ja u životu nisam imao veću terapiju od ovog filma. Ma mislim, sama scena u striptiz baru, dva brata na grobu od starog pričaju kako ovaj još nije ****, pa odu pred strip klub, pa ovaj kaže da bi radije nekog ubijo, ja se lovim za glavu neće valjda skrenut u tom smjeru, srećom ne skrene al uđu u klub makar cijelo vrijeme izgleda da mu ovaj neće dat da ide na ***** da skine mrak, onda uđu u tu rupu, onda brat ostane na šanku a ovaj ide u neku garažu di se ****, al mu trandža prizna da je trandža prije nego mu počne dudlat muflona, pa ovaj vrišti i zove brata, a brat u drugoj prostoriji naravno čuje, pa dođe, pa se ustane ***** pored njih a kad tamo - to je pjevačica iz bivšeg benda, pa scena ispred kluba "ti si kriv šta se kurvam" ma mislim mogo bi ovako danima ovaj film je brutalan i ja nisam nikad u životu gledao film koji me ovako vozio iz ludila u nevjericu.

Ocjena od 1 do 10, dao bi 10, al godina vojske za svih koji su sudjelovali u tom projektu. Horor.

Samo da dovršim, nakon toga, drugi dan sam imao popravni iz filmske večeri, pa kao "ajde neka dobra srpska komedija oni rade odlične komecije" i tražim comedy imdb i nađem Spomenik Majklu Džeksonu, krene film, na pol filma opet me dočeka neki molotovljev, neki nacionalisti prozivaju za spomenik, pa mu prebiju ženu, a njega ubiju.

Ne znam ako ću narednih 5 godina pogledat bilo šta iz "domaće" produkcije, nemam energije više.

The Invitation (2015)

hqdefault.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2400463/

Tip dobija poziv za večeru kod svoje bivše žene ili devojke i njenog novog momka.
Po dolasku na parti, on uočava neke stvari koje mu bude sumnju u vezi domaćina. Uz to, prošlost opet počinje da ga proganja...

U pitanju je gledljiv film, doduše prilično spor, ali sa dosta vešto zamaskiranim trenutkom preokreta. OK, neke ideje su prežvakane, ali su autori ipak uspeli da relativno dobro uklope dramske elemente sa horor/triler žanrom.

Pohvale idu i za završnu scenu, koja je dobro zamišljena, upečatljiva i odlično zaokružuje priču.

Julieta.jpg

Film prikazuje zivot Juliete, kako je upoznala svog muza, njihov odnos i kako je u potpunosti izgubila bilo kakav kontakt sa njihovom cerkom. Odlicna prica, ali mi se nije dopao kraj jer ja nisam licno ljubitelj toga da gledaoci sami interpretiraju kraj, prevashodno zbog toga sto ti kraj ne odgovara na jedno od najbitnijih pitanja u filmu. Ako zanemarim to, super je sve ostalo. 8/10

Kristen-STEWART_CHANEL_Personal-Shopper_poster_Fashionela.jpg

Mislim da ovo definitivno nije film za svakog, sto ocena i sama govori. Maureen je mlada devojka ciji je brat blizanac umro od srcanog udara. Njihov dogovor je da (posto su oboje spiirtualni i medijumi u neku ruku) da ko prvi umre pokusa da stupi u kontakt sa onim ko je ziv. Ona radi kao licni asistent (kupac) za jednu poznatu manekenku i mrzi taj posao, ali ostaje u Parizu samo da bi sacekala da joj se brat javi (on je tu i ziveo i umro). Tokom filma njoj se desavaju raznorazne neobjasnjive stvari, neke od njih ni do samog kraja ne ostaju razjasnjene. Film nije horor kako su drugi ocekivali, vec drama, sa primesom trilera. Mislim da je ovo Kristenina najbolja uloga i veliki plus za to sto ona sama nosi film jer mahom samo nju i mozemo videti. Ne kazem da je ona sad neka sjajna glumica, ali trudi se i napreduje i dopada mi se to sto bira te nezavisne, niskobudzetne filmove. Kao sto rekoh na pocetku, mislim da nije film za svakog, mnogima ce biti dosadan, neki ce ocekivati horor, a film je meni interesantan jer i pored toga sto nije dinamican, samom atmosferom drzi paznju. Opet i ovde nije kraj bas razjasnjen, ali mi to nije do te mere zasmetalo. 8/10

The Invitation (2015)

hqdefault.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2400463/

Tip dobija poziv za večeru kod svoje bivše žene ili devojke i njenog novog momka.
Po dolasku na parti, on uočava neke stvari koje mu bude sumnju u vezi domaćina. Uz to, prošlost opet počinje da ga proganja...

U pitanju je gledljiv film, doduše prilično spor, ali sa dosta vešto zamaskiranim trenutkom preokreta. OK, neke ideje su prežvakane, ali su autori ipak uspeli da relativno dobro uklope dramske elemente sa horor/triler žanrom.

Pohvale idu i za završnu scenu, koja je dobro zamišljena, upečatljiva i odlično zaokružuje priču.

Solidan horor/triler, scenografija i vizuelni stil su dosta dobri i slazem se zavrsna scena je bila odlicna

Poslednja izmena:
1200px-Eraserhead.jpg

Sad ce pretpostavljam svi okoreli filmofili da izvrse napad na mene sa pricom kako ne razumem "umetnost" i slicno, ali meni je ovaj film uzasan. Uzela sam posle vise godina pokusavanja da ga konacno odgledam, drago mi je svakako sto jesam, jer znam da je (nazalost) film dosta cenjen, ali ako nista drugo sad makar vise ne moram da se opterecujem tom cinjenicom da ga nisam pogledala. Nakon zavrsetka sam otisla da procitam komentare ljudi koji su ga gledali, da vidim sta ja to nisam videla sto oni jesu i sta je to toliko fascinantno i komentari su mahom bili "ne razumem nista, ali ovo je umetnost", "ovo nije bas film, ali je svakako sjajan", "niko ne zna sta se tu zapravo desilo, ali je bas zbog toga fenomenalan", itd. Mozda on jeste sve to napisano, ali not my cup of tea. 1/10

Sad ce pretpostavljam svi okoreli filmofili da izvrse napad na mene sa pricom kako ne razumem "umetnost" i slicno, ali meni je ovaj film uzasan. Uzela sam posle vise godina pokusavanja da ga konacno odgledam, drago mi je svakako sto jesam, jer znam da je (nazalost) film dosta cenjen, ali ako nista drugo sad makar vise ne moram da se opterecujem tom cinjenicom da ga nisam pogledala. Nakon zavrsetka sam otisla da procitam komentare ljudi koji su ga gledali, da vidim sta ja to nisam videla sto oni jesu i sta je to toliko fascinantno i komentari su mahom bili "ne razumem nista, ali ovo je umetnost", "ovo nije bas film, ali je svakako sjajan", "niko ne zna sta se tu zapravo desilo, ali je bas zbog toga fenomenalan", itd. Mozda on jeste sve to napisano, ali not my cup of tea. 1/10

Gledao sam neke scene na youtube-u i citao sadrzinu i mogu ti reci da to sto sam video i meni deluje veoma odbojno i tesko za gledanje. Iako generalno volim Lincov stil stalno odlazem gledanje ovog filma

Gledao sam neke scene na youtube-u i citao sadrzinu i mogu ti reci da to sto sam video i meni deluje veoma odbojno i tesko za gledanje. Iako generalno volim Lincov stil stalno odlazem gledanje ovog filma

Ja sam ga gledala jer mi ga je tata davno preporucio i sinoc sam ga pitala sta ga je toliko odusevilo, da bi se ispostavilo da je njemu film katastrofalan, nego da mi je savetovao da ga gledam cisto da vidim koliko je izopacen film. Jos je na kraju i rekao kao da nije ni trebalo da ga gledam celog, jer je on jedva izdrzao, nego cisto 10-15 min :D Ja generalno nikad ne prekidam nista, tako da ta opcija svakako nije dolazila u obzir. U sustini kome se dopada, super, ali ti komentari ala "umetnicko delo, iako ga ne kapiram" su mi retardirani koliko i sam film i kapiram da ti ljudi to pisu da bi eto ispali cool jer je to Boze moj Linc i ovo se smatra jelte "kultnim".

Ja sam ga gledala jer mi ga je tata davno preporucio i sinoc sam ga pitala sta ga je toliko odusevilo, da bi se ispostavilo da je njemu film katastrofalan, nego da mi je savetovao da ga gledam cisto da vidim koliko je izopacen film. Jos je na kraju i rekao kao da nije ni trebalo da ga gledam celog, jer je on jedva izdrzao, nego cisto 10-15 min :D Ja generalno nikad ne prekidam nista, tako da ta opcija svakako nije dolazila u obzir. U sustini kome se dopada, super, ali ti komentari ala "umetnicko delo, iako ga ne kapiram" su mi retardirani koliko i sam film i kapiram da ti ljudi to pisu da bi eto ispali cool jer je to Boze moj Linc i ovo se smatra jelte "kultnim".

ovo ti je dobra osobina ;):D

1200px-Eraserhead.jpg

Poenta filma i jeste ta izopačenost iako film nema nekakav konkretan smisao. Nakon gledanja u ustima ostaje gorak ukus, u glavi se redjaju flesbekovi bolesnih scena iz filma koje ne mogu da se izbace iz iste, ali posle nekog vremena dobio sam želju da ga ponovo pogledam. Valjda u tome leži ta nazovi umetnost, u toj mazohistikoj potrebi da ga gledaš iznova i iznova iako je film čista odvratnost u kojoj nema ništa lepo.

ovo ti je dobra osobina ;):D

Pa jeste, ne volim nista nezavrseno da ostavim :)

- - - - - - - - - -

Poenta filma i jeste ta izopačenost iako film nema nekakav konkretan smisao. Nakon gledanja u ustima ostaje gorak ukus, u glavi se redjaju flesbekovi bolesnih scena iz filma koje ne mogu da se izbace iz iste, ali posle nekog vremena dobio sam želju da ga ponovo pogledam. Valjda u tome leži ta nazovi umetnost, u toj mazohistikoj potrebi da ga gledaš iznova i iznova iako je film čista odvratnost u kojoj nema ništa lepo.
Boga mi meni se ta zelja javila nije :D Nisam toliki mazohista

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back