- Poruka
- 25.584
Bad Country 7/10
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas će garant na mnogim TV stanicama da bude prikazan onaj mizerni film iz 1989. godine, "Kosovski boj", u kome, u jednoj sceni, Vuk Branković, koga igra Vojo Brajović, veli kako njegova magaza ima toliko i toliko metara, bure ima toliko i toliko litara, zatim pominje i kilograme, sve francuske mere koje nisu postojale u XIV veku.Ali ovi intelektualci, koji svoju inteligenciju dokazuju pisanjem ošišanom ćirilicom i latinicom (bez kvačica), to nisu ni primetili, niti znaju da su te mere nastale u Francuskoj u XIX veku i da ih Vuk Branković nije mogao koristiti. Kakav propust za film. Da ne govorimo o sceni u kojoj Miloš Obilić jaše konja, a iza njega se vidi traktor kako ore. E, žalosti...
- - - - - - - - - -
"El bar" - Alex de la Iglesia, његове филмове не пропуштам. Све препоруке.
![]()
Jel zna neko gde da nadjem ovaj film online, makar sa engleskim titlovima?
Jel zna neko gde da nadjem ovaj film online, makar sa engleskim titlovima?

misliš? ja ga nisam odgledao ali nisam još čuo neke posebne reči hvale za njega![]()
pa bih možda i gledala neku suludu rusku adaptaciju, ali ovaj mtv - neće moći ove noći, niti bilo koje druge noći...
I ja sam čula da je prelep, al stvarno ne želim da mi Kira buda utisnuta u mozak kao Ana Karenjina...
volim Tolstojapa bih možda i gledala neku suludu rusku adaptaciju, ali ovaj mtv - neće moći ove noći, niti bilo koje druge noći...
Ova knjiga je super (ako neko nije čitao), preporuka
http://lombooks.com/shop/t/moj-zivot/
![]()
...
zato sam i preporučila ove Tolstojeve priče i dnevnike - kraća forma je zakon...
I trebalo bi da lici na zloslutni prikaz buducnosti u kojoj tehnologija dominira, cak ne samo i nad telesnim delovima, vec i mnogo opasnije, nad duhovnim, nevidljivim komponentama coveka... Tacno, kao u matrixu, svuda kablovi za prenos podataka, cak i misli.. Ali, isto tako, virtuelni "raj" buducih hologramskih potemkinovih sela, ups, citaj gradova i ulica, ulickanih do zagusenja, kao permanentna izborna kampanja, unutar koje se, paradoksalno. zivot cini mogucim.
I to je prvi shok za dobronamernog gledaoca, jer tolika kolicina vizuelne plastike na ekranu mozda pali u manga formatu, ali u filmu je vec jedan vid promasaja.. Ako je namerno preterivanje, s ciljem da nesto istakne, uspeh je polovican, jer je pirova pobeda, sto kao da se znalo, pa se i ne ide toliko na realnu scenografiju, vec na CGI efekte koji te opet vracaju na ideju sve-plastike...Ok, dobro, ali cemu... I onda mi sine: jel bese uskoro premijera Blade Runnera 2?
Sve je tu, kisa, kabanice, gubljenje razlike izmedju prirodnog i vestackog, ceznja pak za stvarnim... Ali Ridliju nisu bila potrebna preterivanja bilo koje vrste da bi prosto dozvolio da te ideje spontano izadju iz tkiva njegove antiutopije.. U G.I.T.Sh. se cini da bez tih preterivanja tesko da bi bilo koja poenta dosla do izrazaja. Ok i to.....Dodje se do te ideje. Ali nije prava majeutika, pravi porodjaj, vec ..kakav carski rez. Rediteljski? Ok cak i to... I scenario je koliko-toliko dobar, sveden i ide pod ruku. Sta je onda problem s ovom ekranizacijom? To je drugi shok... Cinjenica da bukvalno svi junaci uslovno receno stradaju, to jest, strada njihov smisao u dokazivanju poente vezane za glavnu junakinju. Skarlet ih fino, glatko, lagano usisa, kao u onom filmu dje je glumila vanzemaljku.
Ghost in the Shell sluti na serijal, ljudi i masine pomirise se kao u matrixu, ma jok kakvi, ovo uopste nije antiutopija doslovno prekopiranog blejd ranera, junakinja stice optimizam i razlog za zivot u tom i takvom svetu...no ona to ponosno nosi, ali ne i bilo ko drugi u filmu osim nje, te je pitanje sta ce dalje biti i kuda to ide. Na srecu ili na zalost, to sa njom nosimo i mi, stoga, ziveli....
No, sa ovim filmom: preokret..
Manga li je, malo li je.