Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
b0f5433b513f1972959f56fb0afe64fc.jpg

Jednom recju Utopija. Ovaj film vec godinama hocu da gledam i konacno sam sinoc to uradila. Ocekivala sam bajkovitiju pricu i malo bolju glumu (bilo je dobre glume, ali i dosta amaterske od strane nekih aktera). Pohvale za efekte, uzimajuci u obzir kada je sniman film. 7/10

41H7FN375DL._SY445_.jpg

Odlicna gluma i solidna prica, pomalo razvucena i to je ono sto mi je mozda najvise i zasmetalo, negde na sredini samog filma sam pocela da gubim interesovanje, ali sve u svemu nije los. 7/10

Danas će garant na mnogim TV stanicama da bude prikazan onaj mizerni film iz 1989. godine, "Kosovski boj", u kome, u jednoj sceni, Vuk Branković, koga igra Vojo Brajović, veli kako njegova magaza ima toliko i toliko metara, bure ima toliko i toliko litara, zatim pominje i kilograme, sve francuske mere koje nisu postojale u XIV veku. :hahaha: Ali ovi intelektualci, koji svoju inteligenciju dokazuju pisanjem ošišanom ćirilicom i latinicom (bez kvačica), to nisu ni primetili, niti znaju da su te mere nastale u Francuskoj u XIX veku i da ih Vuk Branković nije mogao koristiti. Kakav propust za film. Da ne govorimo o sceni u kojoj Miloš Obilić jaše konja, a iza njega se vidi traktor kako ore. E, žalosti...

- - - - - - - - - -

The Bounty
bounty.jpg

Sjajan film sa odlicnom glumackom postavom. Sniman po istinitoj prici o pobuni na brodu Bounty koji je poslat na Tahiti po hlebno drvo i ujedno pokusava da oplovi oko sveta.
Entoni Hopkins igra glavnu ulogu strogog ali sposobnog britanskog kapetana Williama Bligha, a u sporednim ulogama se pojavljuju: Mel Gibson, Danijel Dej-Luis, Lijam Nison, Lorens Olivije...
Od mene ocena: 9/10

Poslednja izmena:
I ja sam čula da je prelep, al stvarno ne želim da mi Kira buda utisnuta u mozak kao Ana Karenjina...
volim Tolstoja :cool: pa bih možda i gledala neku suludu rusku adaptaciju, ali ovaj mtv - neće moći ove noći, niti bilo koje druge noći...

Ova knjiga je super (ako neko nije čitao), preporuka
http://lombooks.com/shop/t/moj-zivot/
moj-zivot.jpg

Pa to onda pogledaj verziju iz 1997-e sa Sofi Marso ( verujem da ti se ona uklapa u šablon kako Karenjina treba da izgleda ).

Inače tu verziju sa Sofi sam gledao kada sam trebao u srednjoj školi da pišem pismeni na temu knjige. Odnosno, pročitao sam prvu knjigu ( roman je bio iz dva dela ), rekao sebi ne mogu više ovo da izdržim, pogledao film i pisao pismeni :mrgreen:...

MV5BMzJiNTI3MjItMGJiMy00YzA1LTg2MTItZmE1ZmRhOWQ0NGY1XkEyXkFqcGdeQXVyOTk4MTM0NQ@@._V1_UX182_CR0,0.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1219827/

Po manga animiranom filmu, koji je legendaran, postoje fanovi recimo koji preziru Matrix trilogiju / ideologiju, tvrdeci na sav glas da su braca/sestre Vacovski maznuli sve sto je vec bilo postulirano sa ovim ostvarenjem.
Moze biti, moze biti..... I evo ga sad, holivudski prikaz tog sveta. Nema podele kao u Matrixu na svet budnih, realnih ljudi, virtuelne umisljene stvarnosti (koja ne postoji) i tehnologije kao posrednika izmedju njih.. Sve je to vec skupa blendirano.:eek: I trebalo bi da lici na zloslutni prikaz buducnosti u kojoj tehnologija dominira, cak ne samo i nad telesnim delovima, vec i mnogo opasnije, nad duhovnim, nevidljivim komponentama coveka... Tacno, kao u matrixu, svuda kablovi za prenos podataka, cak i misli.. Ali, isto tako, virtuelni "raj" buducih hologramskih potemkinovih sela, ups, citaj gradova i ulica, ulickanih do zagusenja, kao permanentna izborna kampanja, unutar koje se, paradoksalno. zivot cini mogucim.:think: I to je prvi shok za dobronamernog gledaoca, jer tolika kolicina vizuelne plastike na ekranu mozda pali u manga formatu, ali u filmu je vec jedan vid promasaja.. Ako je namerno preterivanje, s ciljem da nesto istakne, uspeh je polovican, jer je pirova pobeda, sto kao da se znalo, pa se i ne ide toliko na realnu scenografiju, vec na CGI efekte koji te opet vracaju na ideju sve-plastike...Ok, dobro, ali cemu... I onda mi sine: jel bese uskoro premijera Blade Runnera 2?:D I to je to: ovaj film je uvertira za reprizu velikog postmodernog sveta Ridlija Skota.:) Sve je tu, kisa, kabanice, gubljenje razlike izmedju prirodnog i vestackog, ceznja pak za stvarnim... Ali Ridliju nisu bila potrebna preterivanja bilo koje vrste da bi prosto dozvolio da te ideje spontano izadju iz tkiva njegove antiutopije.. U G.I.T.Sh. se cini da bez tih preterivanja tesko da bi bilo koja poenta dosla do izrazaja. Ok i to.....Dodje se do te ideje. Ali nije prava majeutika, pravi porodjaj, vec ..kakav carski rez. Rediteljski? Ok cak i to... I scenario je koliko-toliko dobar, sveden i ide pod ruku. Sta je onda problem s ovom ekranizacijom? To je drugi shok... Cinjenica da bukvalno svi junaci uslovno receno stradaju, to jest, strada njihov smisao u dokazivanju poente vezane za glavnu junakinju. Skarlet ih fino, glatko, lagano usisa, kao u onom filmu dje je glumila vanzemaljku.:D To ne mora da bude tako lose, ali se ovde bas da primetiti.....:confused: Steta, jer je dobra glumacka ekipa, ukljucujuci i nju, ali se, kazem, svi gube u dokazu njenog smisla i poente.....Svaka cast....Ali moze li se zamisliti katarza Harisona Forda u Blade Runneru bez Rutgera Hauera na kraju filma? :) Ghost in the Shell sluti na serijal, ljudi i masine pomirise se kao u matrixu, ma jok kakvi, ovo uopste nije antiutopija doslovno prekopiranog blejd ranera, junakinja stice optimizam i razlog za zivot u tom i takvom svetu...no ona to ponosno nosi, ali ne i bilo ko drugi u filmu osim nje, te je pitanje sta ce dalje biti i kuda to ide. Na srecu ili na zalost, to sa njom nosimo i mi, stoga, ziveli....

Ocena od 1 do 10: nekih 6,5.
P.S. Ako je za utehu, mladjahna Johanson demonstrira mnogo vecu spremnost za tabacinu i tepacinu od ostvarenja Lika Besona u kom je glumila super-ljudsko bice u nastajanju.
gde je recimo bilo dovoljno da samo podigne mali prs` u vazduh, pa da svi clanovi jakuze volsebno zavrse na plafonu, dok ona obazrivo kroci napred kao snasa posle prve raki`ice.:D
Znaci, tu je Chak Noris stekao ozbiljnog oponenta, a Neo iz matrixa zaradio ozbiljnu viruscinu. :lol: No, sa ovim filmom: preokret..:)Manga li je, malo li je.:cool:

Poslednja izmena:
e79a7d355261714b9b0ce237e39544a6--cadillac-records-movie-adrien-brody.jpg

Nije los film, ali iskreno nista spektakularno. Solidna gluma, cak ni Beyonce nije losa, s tim sto je u njenoj glumi kao i pevanju bilo vise Beyonce nego Etta James, ali je manje-vise solidna bila. 7/10
breaking_the_waves_ver2.jpg

Izuzetno mracan film, cak i u momentima kad se lepe stvari desavaju, prosto atmosfera je sve vreme takva. Mislim da je dva i po sata u ovom slucaju previse, pa bih mu oduzela jedno pola sata i verujem da bi mi u tom slucaju ostavio bolji utisak, a ovako nije los, ali me od samog filma mnogo vise odusevila gluma Emily Watson koja glumi neiskvarenu, pozrtvovanu, a pomalo cudnu devojku. 7/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back