Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
matewan-poster.jpg
Odličan, o počecima sindikalne borbe u ''US of A''...omila dobrih, starih glumaca iz ekipe koja se već tada proređivala poput Krisa Kupera, Meri Mekdonel, Dejvida Stratama, Kevina Taja...Film sa strašću i dušom, malo je takvih...9/10

počela da gledam Youth http://www.imdb.com/title/tt3312830/ i smorila se na pola... imam neki problem sa Sorentinom

uh, daj mu jos jednu priliku :)

dobar je youth, stilski il kakolisekaze je kao belecin nastavak... njegove prosle filmove nisam gledao, sem onaj sa son penom, jedino sto tu vidim slicno s ova dva nova je ona pretjerana karikaturalnost, mada je ovdje manje ima

- - - - - - - - - -

s ovakva dva filma u poslednje 2 godine Sorentino je postao jedan od najboljih savremenih reditelja

uh, daj mu jos jednu priliku :)

dobar je youth, stilski il kakolisekaze je kao belecin nastavak... njegove prosle filmove nisam gledao, sem onaj sa son penom, jedino sto tu vidim slicno s ova dva nova je ona pretjerana karikaturalnost, mada je ovdje manje ima

- - - - - - - - - -

s ovakva dva filma u poslednje 2 godine Sorentino je postao jedan od najboljih savremenih reditelja

probaću još jednom kad budem u boljem raspoloženju za taj film, ali i beleca me smorila...
u ovom mi se taj groteskni element najviše i svideo, ali nije uspeo da me veže do kraja

54bba327-cd36-49a4-98f7-1ece9c6fab76.jpg
Meni gotivan...Bez obzira na povremeno ''degute'' američku propagandu i dalje je jedan od najmoćnijih motivacionih filmova ikada snimljen, čemu pomaže i neverovatna muzička podloga...Volim i humor koji je ovde više izražen nego u drugim nastavcima i poigravanje sa drugim žanrovima posebno SF-om, u slučaju ''robota sluge'' i Dragove extremne, skoro neljudske naučne fizičke pripreme...9/10

tt0961108.jpg

Stvarno dobar film/ko voli drame.Prica o piscu,koji se vraca kuci,ali ga zatice smrt majke i ponovo se vracaju duhovi proslosti.U moru dobrih likova,strci secanje decaka na oca zlostavljaca i sav teror,koji je doziveo.Manijak se kaje,ali,cak ni to,nije sposoban da pokaze.Nekako stvarna prica o porodici,koja ni nije porodica...

THE FALL 2006
the-fall-12.jpg

the-fall-web.jpg

pa dala bi filmu 7+..
umetnicki deo je jako dobro odradjen za 8,9..
glumci su ok..
muziku su mogli bolje da odrade...
a prica nije losa ali je suvise jednostavna,ima simbolike i metafora,al sam baaas vise ocekivala od ovog filma...
pocetak je ok kraj je bolji
posebno kad krene da kolje likove iz price
al sve u svemu nista vau vau ali lep filmic nije klasican ko svi ostali....
znaci solidna sedmica...
opis filma:
lik pokusa da se ubije jer ga je devojka ostavila zbog drugog,i onda zavrsi u bolnici gde je istovremeno i neka mala klinkica sa slomljenom rukom,pa pocinje da joj ispreda pricu o odmetnicima i zlom vladaru odiusu koga oni hoce da ubiju,i kroz tu pricu se spajaju likovi iz njenog i njegovog zivota,i tu pricu on koristi da dodje do lekova ucenjivajuci malu devojcicu da nece pricu zavrsiti do kraja ako mu ne donese lekice(naravno ona ne zna da on zeli da se ubije) itd itd.....

u sv sl ako je neko gledao moze pitanjce da li mislite da je u onim crnobelim filmovima na kraju stvarno on ilii je to mala devvojcica umislila?
evo ko hoce sa torenta da skine
https://kat.cr/the-fall-2006-brrip-720p-mkv-650mb-yify-t5444913.html

Poslednja izmena:
Star Trek Into Darknessocena 5-
star-trek-into-darkness-poster1.jpg

ako zaobidjemo tesko retardirane glumce,gde realno jedino ona crnkinja dobro glubi,ostali su ko karikature,ili imje bar tako nalozeno da se ponasaju

mozemo nas kom skoncentrisati na pricu i egfekte..
prica pa na pocetku deluje ko akcija koja malo obecava a onda vremenom sve vece njesra sa prilicno predvidivim desavanjima...
edfekti su ok ali ni tu se nisu trudili,tako da bi ala ocenu od 4 do 5...
ma moze i manje yato sto su unistili dobru seriju,i deo sf istorije...

517P9C2A0XL.jpg
Odličan o Pravoj mafiji...Sve ostalo su kopije...Prilično surov na momente...Bronson još jednom pokazao suv ali velik glumački talenat...Takođe odlični Lino Ventura kao Đenoveze i Džozef Vajsman kao Marancano...Sviđa mi se kako je potonji predstavljen više kao obrazovani general i intelektualac nego kao mafijaški kapo...Odlična akcija i psihološka napetost drži do samog kraja...10/10

Nakon But I'm Cheerleader, Jamie Babbit i Natasha Lyonne nanove ujedinjene u Addicted to Fresno http://www.imdb.com/title/tt4000870/?ref_=nm_flmg_dr_3

Natasha Lyonne tumači lik Marthe, mlađe sestre, koja je, naravno, lezbejka (da li ima još strejt glumica koje su toliko igrale lezbejke kao Natasha Lyonne :D ), dok je Judy Greer starija sestra Shannon koja je (hetero)seksualna zavisnica.

Tako, ima par dobrih fora 6/10

Nakon But I'm Cheerleader, Jamie Babbit i Natasha Lyonne nanove ujedinjene u Addicted to Fresno http://www.imdb.com/title/tt4000870/?ref_=nm_flmg_dr_3

Natasha Lyonne tumači lik Marthe, mlađe sestre, koja je, naravno, lezbejka (da li ima još strejt glumica koje su toliko igrale lezbejke kao Natasha Lyonne :D ), dok je Judy Greer starija sestra Shannon koja je (hetero)seksualna zavisnica.

Tako, ima par dobrih fora 6/10

Natasha Lyonne moja omiljena glumica. Skinuo sam i ovaj film ali nikako da odgledam. :D

http://www.imdb.com/title/tt1078188/ - Boy A (2007) - ocena: 9 - o momku koji je pušten na slobodu nakon godina koje je proveo u zatvoru zbog teškog zločina koji je počinio u detinjstvu. Priča o luzeru, odbačeniku, labilnoj ličnosti koja ima snagu ali ne i čvrstinu. Pokreće mnogo moralnih pitanja i dilema i govori najviše o tome koliko ljudi nisu svesni šta se krije ispod površine. Kada bi RTS ovakve filmove puštao u normalnom terminu a ne ponavljao one jebene serije...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back