Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Činjenica je da smo bili ''nestašni'' u prethodnim godinama i obojica znamo da ima svakakvih među nama to i viđamo svakodnevno...Naravno i drugi su i tu leži u našim očima nepravda što se nama čini da samo nas tako prikazuju...Šta arapi da kažu...A svakako ameri forsiraju svoju arogantnu priču, može im se.

Terminator Genisys - 8/10

Ok, akcija, komedija, arkada, zabava. Jedan od boljih reboot-a. Odlicni Schwarzi ga je dovoljno zacinio da moze da prodje, bez njega bi bio golo *****. Ko je birao ona dva idiota Varoa i Deneris, treba ga tuci lopatom. Emiliji je trebala dvojnica za telo, glavu i glumu. A Jai je glumio kao da je u komediji. Sara Konor ekipa Lena i Brian je 17 hiljada puta bolja od ovo dvoje. Dobre minijature J.K. Simmonsa i Sandrine Holt, Jason Clarke je ok. Dobri efekti, 3D u filmu je ok, ali je los bioskop/distributer malo pokvario utisak... Preporuka za ljubitelje fransize.

Za kraj sokirala me je cena ulaznice od 650 dinara. Tako da preporucujem gledanje kod kuce. ;)

Amour-et-turbulences_poster.jpg

Bio je solidan do pred sam kraj, a onda je postao bljutav.
6/10

qmytqa.jpg

Jako retko dajem bas ovako nisku ocenu,odnosno najnizu, ali ovaj film je meni bio toliko monoton, da samo sto nisam zaspala. Mnogo sam vise ocekivala. Nazalost 1/10

Flammen & Citronen (2008)
http://www.imdb.com/title/tt0920458/
Film je o članovima danskog pokreta otpora u drugom svetskom ratu (a nije ni parodija, ni SciFi), koji imaju živopisna imena Plamen i Limun. Navodno je sem toga, što je kvislinška Danska bila 100% na Hitlerovoj liniji u WW2 (Kvisling je Norvežanin ali su i Danci imali sličnog tipa za premijera), i čak poslala 4000 vojnika u SS divizije da poginu na Istočnom frontu (što im nije strano jer su slali odrede da ratuju za Finsku u Rusko-Finskom ratu 1939.) u Kopenhagenu, jelte, postojao neki partizanski pokret otpora a u okviru njega i bataljon smrti (od 2 čoveka) koji se razračunavao sa saradnicima Nemaca, domaćim izdajnicima, petom kolonom, slugama okupatora, dok naravno same Nemce nisu napadali. Međutim u ovoj fikciji ima jedan zanimljiv detalj, naime likvidatori su upošljenici tajne policije (imaju i značke) a primaju naređenja za ubistva od njihovog šefa koji je britanski agent. Uglavnom ko je gledao domaće filmove sa sličnom tematikom, ovo će da mu deluje kao neka limunada, pa iako je dobro ocenjen na imdb i dosta hvaljen ocena: 2-/5

Poslednja izmena:
Danny Collins (2015)
http://www.imdb.com/title/tt1772288/
Gledao sam ga samo da vidim u kakvom je stanju Al Paćino. Drži se još uvek, malo glumata, malo se folira, na momente je ubedljiv, ali mislim da je ovo njegova labudova pesma. Priča je plitka, stara pop zvezda shvati da je promašio život, pa pokušava da se vrati na put ideala iz mladosti kad je hteo da bude kao Lenon i da pesmama menja svet. Pokušava da izgradi odnos sa sinom kog je napustio, i da epizodni glumci nisu isto dobri čoveku bi se smučilo od silne patetike. Dakle kome Paćino nije omiljen glumac ne mora da gleda ovo, ocena: 2/5.

Breakheart Pass (1975)
http://www.imdb.com/title/tt0072735/
Simpatičan vestern-triler sa Čarls Bronsonom. Vojska vozom transportuje sadržaj do tvrđave u drugoj državi, ali u vozu počinju da se dešavaju ubistva, bivaju ubijeni oficiri, vojnici, vojni lekar, sveštenik... Sem Bronsona glumi i Ričard Krena. Nije loš film za pogledati pre spavanja, ali ništa više od toga. Ocena: 3-/5

Grosse Pointe Blank (1997)
http://www.imdb.com/title/tt0119229/
Komedija sa John Cusac-om, koji glumi psihotičnog profesionalnog ubicu, čiji je poslednji zadatak pred povlačenje iz posla plaćeno ubistvo u njegovom rodnom mestu, i to baš u trenutku kada se održava deset godina mature njegove generacije. Film je gledljiv, simpatičan, ima smešne dijaloge a ima i nekako šmek onih starih komedija iz zlatnog doba Holivuda. Igraju još i Dan Akroyd, Minnie Driver i Alan Arkin. Ocena: 4-/5 jer kad ga poredim sa komedijama koje su snimanje u zadnje vreme tipa Hangover I, II, III, Wedding Chrashers, Inbetweeners I,II, onda masa filmova sa Will Ferell-om i sl., ipak je za klasu bolji od njih.

careful what you wish for (2015)
Careful%u00252BWhat%u00252BYou%u00252BWish%u00252BFor%u00252B2015.jpg
Film pocinje klasicnom radnjom, momci se zaebavaju na plazi, ovaj jedan lik tj momak zivi u kuci sa svojima i sve je ok i sve u redu dok se ne doseli muz i zena kod njih za komsije.
Tada pocinje zaista film da zazivi mada je opet klasicna radnja, zena je zgodna plavusa usamljena jer je njen muz stalno na putu, tako da taj decko upoznaje nju i pocinju ljubavne hot zaista lepe scene, vodjenje ljubavi ni u kojoj meri prevazidjeno sa sexsom.
Posle bude optuzen za ubistvo.
U neverici ne zna sta se desilo.
Da li da prizna sve F.B.I agentkinji, ili da se pravi da nista ne zna. U pitanju je vrh vrhova klasicnog filma ocena 9od 10. Zasto 9 ne 10?
Pa zato sto je to klasican film! ??

Poslednja izmena:
Zgarista( 2010) http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Gledah ga pre vise od godina dana prvi put, i sada opet. Jako potresna prica o posledicama rata, mrznji, nepravdi, prastanju. Izvanredna gluma Lubne Azabal, koja je blistala i u Paradise Now. Isprepletana prica, koja zahteva punu paznju i tera na razmisljanje. Nikako da me napusti ovaj film, mozda zbog necega sto je ostalo nereseno u mojoj familiji. Svavako, jako dubok utisak je ostavio na mene. Planiram da pogledam svaki projekat Denisa Viljanueve, izvanredan reditelj i scenarista. :worth:
Ocena: 10

Poslednja izmena:
Internal Affairs (1990)

518YHMFKFVL.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0099850/

Klasična good cop/bad cop drama.
Endi Garsija je detektiv unutrašnje kontrole, koji "staje na rep" korumpiranom policajcu (Ričard Girica). Naravno, ovaj mu odmah udara na ženu (mršava, ali seksi Nensi Trevis) i tu netrpeljivost između njih dvojice dostiže vrhunac.

Film koji može da se gleda, iako nije nešto novo, što nije viđeno u Holivudu.
Ono što je stvarno diletantski odrađeno, to su režija i montaža, koje su na nivou filmova B produkcije iz 70-ih godina, sa sve slow motionima u akcionim scenama.

Girica je solidan kao bad cop, dok je Garsija zalutao u ovaj film i mislim da je jedini razlog što su ga angažovali ona scena kada mrmlja nešto na španskom jeziku sa likom koji je na samrti.

Ocena: može da se gleda, ako se zažmuri na jedno oko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back