Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Most Wanted Man - http://www.imdb.com/title/tt1972571/

6798_poster_iphone.jpg

2 sata spijunskih igara... rahmetli Filip Sejmur Hofman pokidao... filmu fali malo tempa i malo razradjenije radnje ali moz' da se gleda.

6/10

Chistilishche (1998) - Čistilište

http://www.imdb.com/title/tt0846774/

DS-Chistiliche.jpg

A terrific documentary drama very well done. The director himself was a TV journalist at the scene at the time of the fighting depicted in the film.

ruski ratni film. surov prikaz jedne od boribi u groznom, cecenija.1994-1995. tesko vreme za rusiju tamo, i za nas ovde, isti protivnik. i mi smo isti kao i onda. kako drugacije. neko ratuje na frontu, a neko kuci privatizuje.

film je snimlljen po stvarnim dogadjajima, sigurno je da je dinamike radi radnja doterana, ali to je to.

surovo, brutalno, dramaticno. nema glamura i cak norisa.

meni je film ok. ima ga po netu, cak i sa srpskim prevodom

7/10

- - - - - - - - - -

Ljudi, DIPLOMIRALA SAM!!! :super:
dajte neke dobre trilere,horore :hvala:

cestitam.

spremaj se i pali preko.

Last Knights - 8/10

Dobar rimejk price o 47 ronina. Pocinje onako srednje, smeta malo izmisljeni svet u kom se mesaju belci, crnci, japanci, persijanci, maori i sve ostale nacije koje mozete da zamislite. Kako vreme odmice film postaje sve bolji, posebno zbog glume glavne ekipe koju predvode Clive Owen, Cliff Curtis i Morgan Freeman... Dobar miks drame, avanture i akcije. :)

Chistilishche (1998) - Čistilište

http://www.imdb.com/title/tt0846774/

DS-Chistiliche.jpg

A terrific documentary drama very well done. The director himself was a TV journalist at the scene at the time of the fighting depicted in the film.

ruski ratni film. surov prikaz jedne od boribi u groznom, cecenija.1994-1995. tesko vreme za rusiju tamo, i za nas ovde, isti protivnik. i mi smo isti kao i onda. kako drugacije. neko ratuje na frontu, a neko kuci privatizuje.

film je snimlljen po stvarnim dogadjajima, sigurno je da je dinamike radi radnja doterana, ali to je to.

surovo, brutalno, dramaticno. nema glamura i cak norisa.

meni je film ok. ima ga po netu, cak i sa srpskim prevodom

7/10

- - - - - - - - - -

cestitam.

spremaj se i pali preko.

Hvala svima, divni ste :D

large_iUD3oBRu6clHtewRGIvbhU1HFIe.jpg

Gotivan...Super ekipa glumaca...Iako me Valberg nervira ponekad...Ali je bio sasvim pristojan ovde...Lagana akcija...8/10
1stmen-3-poster.jpg

Dobar stari...Baš da opustiš mozak i uživaš...Šta je tajna tih starih filmova iako naivnih za današnje pojmove ali svetlosnim godinama daleko po kvalitetu...Rekao bih da je neka vrsta ''nevinosti'' i očuvanosti starog humora i prirodnog načina snimanja...Za ove nove reditelje i producente važi ono ''džaba vam novci moji sinovci..'':mrgreen: 9/10

Cruising (1980)

Nastavljam da čeprkam po Fridkinovom katalogu, tražeći nešto čega izgleda ima samo u tlapnjama Marka Kermoda; štaviše, ovakva downward spiral struktura zapleta u kojoj opsesivni junak polako tone u podzemni svet zla/mraka/izopačenosti/čegagod je baš moj fah, ali ovaj film, osim atmosfere, nema mnogo da ponudi. Sve je nekako dopola, svodi se na fetišizaciju S&M gej podzemlja, zaplet nikakav - kad shvati da nekako mora ubica i da se uhvati Fridkin se dohvati deus ex machina rešenja - samo izabere nekog nasumičnog tipa sa slike. Kako svet u kom se našao utiče na Paćina - to ostane potpuno nejasno.

6/10

PS: Al' da je Fridkin lud ko šeširdžija što se usuđivao da uopšte pravi takve filmove ostaje. Ne vidim kako bi danas u Holivudu nešto ovakvo uopšte moglo da nastane. Zapravo, ne u Holivudu, nego bilo gde, a da to nije neka gerilska produkcija bez ikakve šanse da bude relevantna.

Poslednja izmena:
2,w=559,c=0.bild.jpg

Kod ovakvih fimova uvek bude bar jedna,,suplja" prica..Ovde nisam imao taj utisak,i bas sam uzivao ceo film.Uglavnom se dosta toga i desava,mnoge price neodoljivo asociraju na neke poznate dogadjaje u svetu a kod nas .Naravno,samo su malo iskarikirane, sa blago bizarnim prizvukom, sto im daje posebu draz. Preporuka!

Prilozi

• WildTalesPoster.jpg
    WildTalesPoster.jpg
    56,5 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Maps to the Stars

Ne mogu da verujem da Kronenberg uopšte troši vreme na bavljenje ovim kretenima. Stephen Colbert je to lepo sažeo u onom "Good evening, godless sodomites!" na dodeli Oskara ili Gremija ili Emija ili tako nekih sr.anja... otprilike toliko ta tema zaslužuje, ništa za ova dva sata Kronenberg ne doprinosi astalu. Potpuno bez svrhe i potrebe.

Šta znam... 5/10.

Relatos salvajes (2014)

relatos-salvajes.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3011894/

Sigurno ste mnogo puta osetili nepravdu na svojoj koži i poželeli da nekom je.ete kevu totalno?
E ovaj film pokazuje kako bi bilo da to što ste pomislili ujedno i ostvarite.

U pitanju je jedan crnohumorni film, sastavljen od šest različitih priča, na tragu Tarantinovih uredaka.

U suštini, radi se o situacijama u kojima čovek može veoma lako da se nađe, npr. u jednoj od priča liku pauk digne auto četiri puta uzastopno, u drugoj je u pitanju klasičan nesporazum i bahaćenje u saobraćaju, u trećoj mlada na svom venčanju saznaje da joj njen dragi nije bio baš veran...
Naravno, u svakoj priči dominira element osvete. Ono što je interesantno, to je da je svaka nova priča duža i sadržajnija od prethodne. To je interesantna gradacija za koju se odlučio sam reditelj filma.

Poslednja priča je ujedno i ona glavna po mom mišljenju, jer nudi upravo onu katarzičnu notu i pogađa tačno u centar. Ovaj film postavlja ključno pitanje: da li zbog jednog jedinog trenutka slabosti, besa i povređene sujete vredi napraviti neko sranje i uništiti život i sebi i drugima?

Pogledajte film, pa procenite sami...

Poslednja izmena:
Relatos salvajes (2014)

relatos-salvajes.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3011894/

Sigurno ste mnogo puta osetili nepravdu na svojoj koži i poželeli da nekom je.ete kevu totalno?
E ovaj film pokazuje kako bi bilo da to što ste pomislili ujedno i ostvarite.

U pitanju je jedan crnohumorni film, sastavljen od šest različitih priča, na tragu Tarantinovih uredaka.

U suštini, radi se o situacijama u kojima čovek može veoma lako da se nađe, npr. u jednoj od priča liku pauk digne auto četiri puta uzastopno, u drugoj je u pitanju klasičan nesporazum i bahaćenje u saobraćaju, u trećoj mlada na svom venčanju saznaje da joj njen dragi nije bio baš veran...
Naravno, u svakoj priči dominira element osvete. Ono što je interesantno, to je da je svaka nova priča duža i sadržajnija od prethodne. To je interesantna gradacija za koju se odlučio sam reditelj filma.

Poslednja priča je ujedno i ona glavna po mom mišljenju, jer nudi upravo onu katarzičnu notu i pogađa tačno u centar. Ovaj film postavlja ključno pitanje: da li zbog jednog jedinog trenutka slabosti, besa i povređene sujete vredi napraviti neko sranje i uništiti život i sebi i drugima?

Pogledajte film, pa procenite sami...

Ja mu dala 10.Odlican,surov...

• Podržavam
Reactions: 27E
The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (2013)

100-year-old-man_704.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2113681/

vec je bilo na temi, a ja sam ga sad pogledao

jedan film za opustanje i laganu zabavu. pitka komedija, skoro pa veliki film po ulozenom radu. svedski road movie, ha, ha, ha

tangira brojne teme tokom (beskrajnog) zivota glavnog lika.

meni je zabavan, malo je dugacak, ali ne mari. preporucujem

8/10

Jacob's Ladder
http://www.imdb.com/title/tt0099871/
Ово је велики филм. Таман онолико хорора да подстакне драму, таман онолико драме да не смета хорору.
Тим Робинс даје крила овом култном остварењу и то је за мене, његова највећа улога у каријери. Прочитао сам негде да је радни наслов овог сценарија био Дантеов пакао, и та чињеница говори много за разумевање суштине филма. Филм нам нуди више верзија, а ми ћемо прихватити ону која највише одговара нашим погледима на живот.

Постоји овде више питања, међусобно детерминисаних и преплетених, тако да структура филма није нимало једноставна. Да ли је цео филм борба умирућег човека и његовог ума да остану у животу? Да ли је Џејкоб луд? Да ли заиста постоји завера против њега од стране војних моћника? Да ли је експериментисање хемијским супстанцама заиста вршено? Мишљења сам да овде нема једнозначних и апсолутних одговора, а овај филм бавећи се оваквим темама, садржи једну, за мене изузетно битну ноту, коју свако уметничко дело треба да поседује То је провокација, схваћена у најширем контексту. Режисер овде маестрално прави атмосферу параноје, лудила и завере моћног система против једног малог човека, појединца који живи сопствени хорор филм. Његова борба, дакле, има 2 вида. У једном делу, бори се против сопствених демона, а у другом против система који га је довео у стање тоталне конфузије и маније. Библијски мотиви постављени су некако ненаметљиво и без патетике, иако су свеприсутни.
Да не би дужио, ово је обавезан филм за сваког ко претендује на филмофилски ореол:lol:.

Poslednja izmena:
The Fighter
http://www.imdb.com/title/tt0964517/?ref_=fn_al_tt_1
Волим када неки филм који је подигао одређену прашину, одстоји пар година, па да га тек онда погледам. Тако избегавам предрасуде, од којих је саткана моја српска(словенска) душа. Овако, протеком времена, филму приступим хладне главе, без неких сувишних питања и предубеђења.

Иако се гнушам шатро мотивационих боксерских сага марке Роки, после којих су се напаљени средњошколци редовно обрачунавали са контејнерима, овом филму сам одлучио дати шансу због мог омиљеног становника свете холивудске земље, Кристијана Бејла, који ме је својим улогама у The Machinist, American Psycho, Harsh Times и The Prestige, купио за дужи временски период, па сам му опростио и неке кретенске улоге и филмове у којима се појављивао. Шта ће човек, тако свет функционише. Што дебилније, то боље и берићетније, нема ту много мудролије. Међутим у овом филму, Бејл је опет онај прави, онакав каквог сам га навикао гледати и уживати у тим његовим лудачким перформансима.

Филм је за основ узео реалне ликове, боксере Микија и Дикија, полубраћу која су имала запажене улоге у боксерским дешавањима 90их година, у велтер категорији. Старијег Дикија глуми Бејл, док млађег сасвим солидно, игра Марк Волберг. Дики је легенда једног малог америчког градића, својевремено је боксовао против Шугар Реја, и наводно га нокаутирао, међутим, одао се креку и налази се на ивици распада, како физичког, тако и менталног. И поред тога он је главни братовљев тренер и идол, човек који га је научио свему у боксу. Хауардова из Одељења за убиства, глуми њихову полупану, доминантну мајку која изиграва менаџера Микију. Испоставиће се да брат наркоман и полупана матер нису најбоља комбинација за боксера у успону, и ту ће, наравно доћи до неизбежних компликација. Е, пошто мајка, очигледно није била лења, има она ту још 7-8 кћери, које су у суштини небитне за радњу филма, али му дају неку црнохуморну, језиву ноту.:)

Филм као филм није ремек дело, има одређених празних ходова, али заиста се нисам покајао што сам га погледао. Бави се он и нечим више од обичних проблема једног тупастог боксера и брата наркомана. Углавном, Бејл је заиста велики глумац. Мислим да има убедљиво највећу способност за изразито карактерне улоге у данашњем Холивуду. Добро, не баш као онај лик што је својевремнено носио пончо и пушио цигарету крајњим делом доње усне, али боже мој.:D

Филм за препоруку.

martin-movie-poster.jpg

Dobar stari jedan od prvih romerovih...Po meni bolji od njegovih experimenata sa zombijima a i sam kaže da mu je ovo omiljeni film...Ovde je pokazao da ima smisla za humor...Film je usper urađen jer počinje na jedan način i ubeđuje gledaoca u nešto, da se radi o ovozemaljskom problemu, a onda odjednom menja ploču i kreće sasvim drugačija priča...Džon Amplas je odličan, kao i Linkoln Mazel ( Tateh Kuda) a i sam Romero se pojavljuje kao Pop :) Ima bizaran humor i uopšte razvoj situacije...Interesantne su lokacije, radničke četvrti Pitsburga, pruge sa otpacima pored, skladišta...I to doprinosi atmosferi...Odlična su preispitivanja glavnog junaka, njegova nespretnost i kontakt razgovori sa radio voditeljem preko starog telefona, film ima na izvestan način lepu atmosferu sedamdesetih, hbt znali su da snimaju filmove tada... Sve u svemu preporuka...10/10

Il portiere di notte od moje omiljene rediteljke - Lilijane Kavani.

Svojevremeno napadan i proglašavan bezočnom eksploatacijom od strane autoriteta za Holokaust kakav je Primo Levi, ovaj film je veoma dobro podneo starenje i sa ove distance bi verovatno i Leviju bilo jasno da je pogrešio - dovoljno bi bilo da pogleda zločinačke uratke kakve pravi inglorious basterd Tarantino.

10/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back