Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mystery Road (3+/4-)
http://www.imdb.com/title/tt2236054/?ref_=nv_sr_2
PH5nws7TnONb8c_1_m.jpg

Mystery Road je odličan i veoma komunikativan film, istovremeno univerzalan i potpuno lokalan, čini mi se čak i ličan.Ivan Sen koji je i sam aboriđžinskog porijekla potpisuje većinu stvari u filmu,pored scenarija i režije, potpisuje i montažu, kameru,jasno je da je priču ispričao iz ličnog iskustva.Ovaj film nam otkriva jednu manje poznatu Australiju,daleko od gradova i plaža...preporuka!U moru filmova biser koji se ne propušta!

Poslednja izmena:
Rob the Mob (3+)
http://www.imdb.com/title/tt2481480/?ref_=nv_sr_1
PHLT2qbZHZLqPS_1_m.jpg

Rob The Mob je minimalno ambiciozan, a ipak sjajan film, odlično napisan i još bolje režiran sa veoma raspoloženim glumcima.Imao sam predrasude prema filmovima gde ima dosta odličnih glumaca ali ovaj film je sjajno ukomponovao i dozirao sve to,od apsurdnih, komičnih, romantičnih i tragičnih situacija do same tematike mafije u globalu.Andy Garcia i Ray Romano,meni dovoljna preporuka da pogledam i odlično se zabavim uz ovaj simpatičan film!

Poslednja izmena:
Autumn Blood (3)
http://www.imdb.com/title/tt2085752/?ref_=nv_sr_6
PH3S2MoHWIHN79_1_m.jpg

Dollarqueen hvala na preporuci,film je u najmanju ruku vredan gledanja.Priroda i atmosfera za čistu peticu,gluma sasvim zadovoljavajuća,priča ok uz nekoliko rupa i nejasnoća.Markus se jako dobro poigrao emocijama gledaoca koristeći prirodu kao glavni adut,film je prepun simbolike,nevinosti,zla,dobrote.
Ubijanje nevine srne s jedne strane i uživanje u prirodi s druge strane poput golog kupanja nevine djevojke u jezeru.Simbolika zar ne?Ima još toga ali ne bih da kvarim onima koji nisu gledali a planiraju.
Svakako Markus odlično pogodja emocije i ukazuje na jednu činjenicu,što smo dalje od prirode sve smo više neljudski!
Mi smo deo prirode ali sve više odrođen od matice,indijanci su bili poslednji ljudi koji su poštovali prirodu,mi smo danas hodajući zombiji.Mislimo da smo pametni,jaki i nedostižni ali u stvari smo slabi,glupi,prepotentni i nesvjesni svoje prirode.
Pitanje je vremena kada će nas priroda samljeti i udariti po glavi,vratiti tamo gdje uostalom i pripadamo...
PS.Morao samo naći lokaciju snimanja i otkrio sam da je u pitanju Tirol,Austrija-fenomenalna priroda.

Poslednja izmena:
Autumn Blood (3)
http://www.imdb.com/title/tt2085752/?ref_=nv_sr_6
PH3S2MoHWIHN79_1_m.jpg

Dollarqueen hvala na preporuci,film je u najmanju ruku vredan gledanja.Priroda i atmosfera za čistu peticu,gluma sasvim zadovoljavajuća,priča ok uz nekoliko rupa i nejasnoća.Markus se jako dobro poigrao emocijama gledaoca koristeći prirodu kao glavni adut,film je prepun simbolike,nevinosti,zla,dobrote.
Ubijanje nevine srne s jedne strane i uživanje u prirodi s druge strane poput golog kupanja nevine djevojke u jezeru.Simbolika zar ne?Ima još toga ali ne bih da kvarim onima koji nisu gledali a planiraju.
Svakako Markus odlično pogodja emocije i ukazuje na jednu činjenicu,što smo dalje od prirode sve smo više neljudski!
Mi smo deo prirode ali sve više odrođen od matice,indijanci su bili poslednji ljudi koji su poštovali prirodu,mi smo danas hodajući zombiji.Mislimo da smo pametni,jaki i nedostižni ali u stvari smo slabi,glupi,prepotentni i nesvjesni svoje prirode.
Pitanje je vremena kada će nas priroda samljeti i udariti po glavi,vratiti tamo gdje uostalom i pripadamo...
PS.Morao samo naći lokaciju snimanja i otkrio sam da je u pitanju Tirol,Austrija-fenomenalna priroda.

Bas mi je drago da ti se svideo! Nisam smela mnogo da detaljisem,jer je steta pokvariti utisak,retko se naidje na ovakav film,mada nisam mogla da ne spomenem bas tu razliku izmedju divnih predela i ljudske prirode,nesto prelepo i nesto ogavno,u istom momentu....

I ja sam guglala lokaciju posle filma.

A tebi hvala za THE CANAL 2014. :hvala:

Poslednja izmena:
Mystery Road (3+/4-)
http://www.imdb.com/title/tt2236054/?ref_=nv_sr_2

Mystery Road je odličan i veoma komunikativan film, istovremeno univerzalan i potpuno lokalan, čini mi se čak i ličan.Ivan Sen koji je i sam aboriđžinskog porijekla potpisuje većinu stvari u filmu,pored scenarija i režije, potpisuje i montažu, kameru,jasno je da je priču ispričao iz ličnog iskustva.Ovaj film nam otkriva jednu manje poznatu Australiju,daleko od gradova i plaža...preporuka!U moru filmova biser koji se ne propušta!

Biser.
Thanxx

Lore (2012)
Potresna drama o simbolicnom izlasku iz mraka posrnule Njemacke u liku 5 klinaca koji na kraju 2. sv. rata shvataju da je sve sto znaju laz i da je ta laz podmetnuta od nikog drugog do njihovih najmilijih tj. roditelja. Samo cu reci da su klinci odglumili nestvarno dobro, a Saskia Rosendahl (glavna junakinja) bi ladno mogla predavati glumu holivudskim pozerima i pozerasicama. Film je koprodukcija UK, Oza i Njemacke, a scenarista i reziser je Australijanka Cate Shortland. Sa vizuelne strane ima dosta onako umjetnickih momenata koji na trenutak cini se potpuno zaustave film, kao da prave pauzu od muke i bola da likovi (i gledaoci) malo odahnu, a fokus odleprsa na nesto trivijalno (
kao jedna naopako postavljena scena iznad vode ili kad (ne sjecam se ko) gnjeci blato stopalima
), vrlo originalan i oplemenjujuci miks, koji docarava percepciju svijeta iz ugla djece i kako lako i iznenadno mogu da se iskljuce iz stvarnosti. 9/10
lore-2012-trailer.jpg

Poslednja izmena:
Candy (2006)
Opis filma u 2 rijeci: slatko i jezivo. Vrlo plasticno (ako ne i previse) ispricana prica o mladalackim zabludama i bezbriznosti, koja zavrsava sunovratom u tamni vilajet droge i svega sto skupa varijanta zavisnosti (npr. heroin) nosi sa sobom. Predobri (i nazalost pokojni) Heath Ledger i preslatka (i hvala bogu jos ziva) Abbie Cornish. Geoffrey je takodje odlican. 8/10
1182630218275.jpg

Poslednja izmena:
A1wDb875RCL._SL1500_.jpg
Gotivan stari horor sa temom nemrtvih leševa ali sa vrlo interesantnim ''okidačem'' za njihovo ustajanje...Dosta jeziv i brutalan iznenađujuće za to vreme, ustvari po mnogo čemu ispred svog vremena...Koristi sablasnu englesko škotsku prirodu, vetar, brda u sumrak, groblja, stare raskošne kuće za pojačanje atmosfere...Definitivno bolji od romerovih radova...Prijatno iznenađenje...10/10

Le capital (2012)

L1671H.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1951166/

Najnoviji film legendarnog Koste Gavrasa.
Ovaj put se Koca bavio kapitalizmom i bankarskim sistemom.

Prica se vrti oko Marka Turnijea, koji igrom slucaja dolazi do pozicije direktora jedne francuske banke.
Pred njim je veliki izazov, jer deonicari i clanovi borda banke od njega zele da naprave marionetu.
Od njega se trazi da otpusti visak radne snage i Mark smislja genijalnu strategiju kako to da ucini, a da time ne ugrozi svoju popularnost.
Sastavlja upitnik, u kome trazi od radnika da napisu sta zameraju svojim sefovima, cime stice njihovu naklonost, ali ih na taj nacin i okrece jedne protiv drugih.
U igru ulaze i americki investitori, koji takodje imaju plan kako da prevare Mark, a sve to kako bi oborili akcije banke i kupili je za bagatelu...

Film predstavlja neku vrstu finansijskog trilera, jednu otvorenu kritiku savremenog kapitalizma, gde se ne biraju sredstva da se dodje do profita.
Gavras citav taj svet prikazuje kao neku vrstu mafije, sto uistinu i jeste, koja ima neka svoja pravila i gde uspevaju samo oni najbeskrupulozniji, koji su u stanju da gaze preko leseva.
Nas glavni junak je premazan svim bojama. Oprezan je, ne veruje nikome, govori jedno, a misli drugo, a jedina slabost su mu, naravno zenske. I to je najslabiji aspekt ovog filma, kada se u pricu ukljucuje tamnoputa manekenka, u koju se nas junak zaljubljuje, iako je svestan da je mamac.

Neke scene iz ovog filma su nezaboravne i najbolje govore o Kocinom stavu o toj "opakoj boljki" kapitalizmu:
- scena u kojoj Mark sinu poklanja platnu karticu sa 1000 evrica na racunu, dok on blene u igrice, i kada mu trazi da se obraca na engleskom, a ne na francuskom
- scena u kojoj Mark odlazi na porodicni rucak donoseci deci pun gepek igracaka, a onda, pri povratku, vidi ih kako se u sobi igraju tim igrackama, svako za sebe, ne komunicirajuci medjusobno

Ocena: 8,5

*authorite
Кокаин не прашта:D

На препоруку једне особе од поверења:D, погледах:
Le feu follet (1963)
http://www.imdb.com/title/tt0057058/
Феноменално филмско искуство. Филм прати Алана, човека који се изгубио у овој цивилизацији и који не види смисао свог постојања. Један, слободно се може рећи, сартровски филм, у коме се мучнина постојања без смисла, сусреће са ништавилом у коме се проналази једини смисао.(каква мисаона мајсторија:rotf:)

Алан је некад био шмекер, шармер који је пленио својом појавом, и који је увек био окружен лепим женама и многобројним друштвом. Међутим, у једном моменту, негде је запело, дошло је до пуцања, и он се одао алкохолу. Тај алкохолизам, праћен је жестоким наступима депресије, па је уследило и лечење. Када се докторима учинило да је проблем алкохола решен и када су наступили услови за отпуштање, упознаћемо се са мрачном, аутодеструктивном, Алановом страном. Филм ће нас упознати са Алановом прошлошћу и људима са којима је проводио време, а режисер ће нам оставити да сами закључимо шта је то што је Алана довело тачке са које нема повратка. Да ли је у питању спознаја испразности живота који је водио? Можда непоседовање вештине да се коначно одрасте? Можда чисти кукавичлук? Размаженост? Лењост? Можда комбинација свега овог, уз додатак неуспешног односа са женама.

На моменте, филм делује као врхунска књига, а главни лик попут неких од најзначајнијих ликова светске књижевности. Мислим да би сваки филмофил, требао погледати овај филм..

Poslednja izmena:
Lijepo, lijepo...as always.

Ah, memories... :(

Evo i ovdje:

Овај филм је ипак, извршио јачи утицај на мене него што ми се учинило у први мах. Јутрос сам се пробудио с мишљу, шта је то што заиста, човека, може натерати да релативно хладнокрвно, како је то учинио Алан, напусти овај свет? Шта је то што узрокује испразност, бесмисао, промашеност и остале разлоге које човека терају на овај чин? Као једини одговор се намеће, недостатак љубави, неспособност да се осети љубав, схваћена у најширем смислу.

Љубав је сидро, и ко не схвати то, лелујаће на ветровима бесмисла, све док се са тим бесмислом не сретне очи у очи. Тада ће га та спознаја или убити, или покренути...

Јутрос сам се пробудио с мишљу, шта је то што заиста, човека, може натерати да релативно хладнокрвно, како је то учинио Алан, напусти овај свет? Шта је то што узрокује испразност, бесмисао, промашеност и остале разлоге које човека терају на овај чин?
..

I trebao ti je ovaj film da razmislis o tome? nisi to znao pre filma?

I trebao ti je ovaj film da razmislis o tome? nisi to znao pre filma?

До недавно сам мислио да љубав само оптерећује, и нисам размишљао у том правцу. Често човек потпуно занемари неке јако просте и очигледне ствари.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back