Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Auuu! : ))

Nego, vi preselili Politiku ovamo sto je ok ako vam je tako milo, :)
no, ja htjedoh upitati da li je neko gledao La Cérémonie (film Claude Chabrol-a)
i ako jeste, kakvi su utisci?
Unaprijed zahvalna...

u pravu si, ali zar film nije slika zivota, pa i politike. a ta je p. sje bala nam zivote. cesto se komentarisuci film daju stavovi o zivotu, uopste

- - - - - - - - - -

Videh sad reklamu na 1Rts, ali nemam vremena veceras da ga pogledam, ali hocu za par dana. Svideo mi se, pa da pitam za komentare. Hvalaaa :super:
E, a da pitam samo jos za ovaj
:tajna:

meni je mracan za gledanje, a i sadrzina mi je tanka. ko voli neka gleda

Da je sexipilniji od Apolona Belvederskog - stoji, al'- da je najveći glumac današnjice, teško. Upravo mi srce na četvoro precepi što sam ovo izjavila, no, šta mogu kad mi je istina drža i od Madsa :D
Jagten je sjajan film, ali on je tu upao u radnju (legitimno, Tom Henks je na tu foru svu slavu pokupio).
Kamo ga Kristijan Bejl (u The Machinist, recimo, ojim nisam oduševljena), kamo ga Žan Dižarden (u Artist), pa Rajlf Fajns, pa Benedikt Krumberbarč...ma, ima Mads mleka da se napije do najboljeg, čak i evropskog.

Uzgred, ja bih fokus u Jagtenu pre usmerila na dogvilski pakao (tako često tretiran u skandinavskoj kinematografiji) i Lolita - karakter nego na pedofiliju.
Hoću reći, tema je mogla biti i nešto drugo: odabrani pojedinac postaje plen kad palanka odluči da je njegov nastup devijacija, a da je dete nevino, neosvetoljubivo i ne laže.

Видиш, и ја некада упаднему у замку потрошачког друштва која воли да се служи великим речима које ништа не говоре. Израз ,,највећи" јесте мало претеран. Но мени као великом љубитељу данске школе филма и Микелсена лично, он је тренутно најбољи. Деј Луис је такође феноменалан, али ми његово филмови нису тако драги као Мадсови. Бејл, да, 3-4 непоновљиве улоге, али Хенкс ми није та лига. Он ми је више за оне америчке грађане који верују у Фореста Гампа и сматрају да Кока- кола зеро, спада у здраву храну.

*Глинт
Код Шаброла и Изабел сам превише субјективан, тако да нисам релевантан за оцене, али за мене одличан филм.

Open Hearts (2003)

10147.jpg

Moj prvi "susret" sa Mikelsenom.

Volim ovakve drame.

Видиш, и ја некада упаднему у замку потрошачког друштва која воли да се служи великим речима које ништа не говоре. Израз ,,највећи" јесте мало претеран. Но мени као великом љубитељу данске школе филма и Микелсена лично, он је тренутно најбољи. Деј Луис је такође феноменалан, али ми његово филмови нису тако драги као Мадсови. Бејл, да, 3-4 непоновљиве улоге, али Хенкс ми није та лига. Он ми је више за оне америчке грађане који верују у Фореста Гампа и сматрају да Кока- кола зеро, спада у здраву храну.

*Глинт
Код Шаброла и Изабел сам превише субјективан, тако да нисам релевантан за оцене, али за мене одличан филм.

Subjektivan ili ne, mene je, objektivno, film "oborio s nogu"! :)
Thanx
Sada cu se predati E. Rohmeru - tako mi doslo...
Ako imas preferenciju, feel free da mi kazes... : )

A Million Ways to Die in the West (2+)
44b2f2c3d7d6bba2eb26b1b9022abe08.jpg

Mislim da je treći put da gledam ovaj film i svaki put se oduševim,jednostavno nemam zamjerke,mislim da je Jack Nicholson dobio Oscara za partiju maestralne glume a da ne spominjem ostale gliumce,ludnica u pravom smislu od filma i zlatno doba američke kinematografije,Milos Forman kao režiser dao je notu evropske kinematografije uz odlične američke glumce i dobili smo jedno od vanvremenskih remek-djela svjetske kinematografije!Jutros se budim,vratilo se Sunce...

Poslednja izmena:
The-Hitcher.jpg

Gotivan stari, iz mog detinjstva...Uglavnom počiva na odličnoj glumi Rudžera Hauera koji vrlo uverljivo i nonšalantno glumi psihopatu, možda jedan od najboljih i najvernijih prikaza takvih ikada...Jezovitoj i neizvesnoj atmosferi doprinosi i prelep ali surov krajolik beskrajnih puteva, teksaških pustinja i lepog ali dalekog i hladnog neba...10/10

A Million Ways to Die in the West (2+)
http://www.imdb.com/title/tt2557490/?ref_=fn_al_tt_1
PHyN0wnfohdmBA_2_m.jpg

U ovo ružno sumorno vrijeme monsunskih kiša neobičnih za našu umjereno-kontinentalnu klimu odlučih se za ovu crnu komediju kako bih se bar malo oraspoložio.Sve u svemu začin C bez A i B,upao bih u totalnu depresiju da ne ugledah prve znake Sunca,vratilo se Sunce nakon ko zna koliko dana!Ebeš komedije bez ikakvog smisla i poente,sem nekoliko iznenađujuće duhovitih scena i seksi Charlize Theron ja ne primjetih više ništa smisleno.Da ovce su zakon,najjača scena je sa ovcom na krovu!
Slabo gledam TV ali sinoć sam uhvatio razočaran ovom komedijom remek djelo prvog reda pa zaboravih i za kišu i za Sunce
.

Čim sam video natpis na filmskom plakatu "from the guy who brought you Ted" bila mi je jasna niska ocena od 2+

Slutio sam da Ted neće ispasti kako sam se nadao, ali je ispao gori nego što sam mislio.Uobičajeni film koji se svodi na gomilu provala, dok je priča tu reda radi, da bi provale imale smisao.Ko što reče ebeš komediju bez smisla.Sa dodatno bljutavom aromom standardnog kliše filma o muškarcu koji je ušao u muževnu dob, a još je nezreo.
Zato imamo remek delo U Kini jedu pse kao najinteligentiji odgovor takvoj vrsti filma.I u tom filmu glavni junak je luzer, naravno devojka ga ostavlja, međutim on stiče drugačiju vrstu zrelosti od ukalupljivanja u društveno prihvatljive norme ponašanja, što je sažeto u jednoj jedinoj rečenici njegovog brata - U Kini jedu, pse, pa šta? :lol:
Gluma Mark-a Wahlberg-a deluje neprirodno, uštogljeno, dok njegovo lice koju god emociju da izražava izgleda kao mrtvački pokrov.:hahaha:

I to bi bilo sve oko Teda http://www.imdb.com/title/tt1637725/

Provale u filmu su i jedina dobra strana filma, ali ako imate 10 godina i gledate film sa svojim drugarima istih godina.Ne znam šta mi je bilo smešno u filmu, garant sam došao pijan sa nekog zezanja pa mi je film izgledao zanimljivo.U čistom stanju svesti ne bih ga gledao, kao što sam zapravo nedeljama i oklevao da gledam taj film, sluteći šta me čeka.:rotf:

2012Ted01Gb310712.jpg

Poslednja izmena:
About.Alex.2014.
http://www.imdb.com/title/tt2667918/

Drama.

Tip pokušava da izvrši samoubistvo i staro društvo sa koledža dolazi kod njega za vikend da ga odvrati od te namere......

Film baziran na dijalozima, shvatanjima života, starim ljubavima.......

Reč o tipskom filmu. Ili ćete uživati u njemu ili ćete ga mrzeti.

U, samoubistvo + Aubrey Plaza. Skidam o'ma, čeko sam već neko vreme da procuri :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back