Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Only Lovers Left Alive (2013)

106x37o.jpg

Prica prati dva besmrtna bica - Adama i Evu i njihove pokusaje da shvate i opravdaju svet "zombija" u kojem vekovima bivstvuju (na ovaj ili onaj nacin). Njih dvoje kao stalni svedoci radjanja/umiranja i ljudskih razaranja, izolovano zive na razlicitim krajevima sveta, ne bi li odrzali potrebnu ravnotezu i svako od njih se na drugi nacin nosi sa ljudskim bremenom, ali i tezinom koju besmrtnost nosi. Jednom u nekoliko decenija - usled nemogucnosti da zive jedno bez drugog - vidjaju se i ti njihovi susreti uvek bivaju ispunjeni nekom novom samospoznajom i spoznajom sveta, koji se oko njih vekovima menja, dok oni ostaju nemi posmatraci istog. Odlicno prikazan odnos dvoje ljudi rodjenih jedno za drugo, lisen nepotrebnih izjava i romanticarskih nota, u kom se akcenat stavlja na njihove poglede na zivot/umetnost/muziku/proslost i buducnost, jer svako novo vreme sa sobom nosi tragove i oziljke proslog, ali ostavlja mesta za nova ucenja i saznanja. Ali da li Adam i Eva, toliko razliciti od "zombija", a opet tako slicni njima, mogu da se odupru strahovima, slabostima i porivima koji su svima zajednicki?

Film koji se dosta razlikuje od dosadasnjeg Dzarmusovog opusa, ali opet sadrzi njegov licni pecat. Fotografija je odlicna, gluma takodje (jedino mi je smetala Mia Wasikowska, jer je ne volim, mada, moram da priznam - nije bila toliko losa), a scenario u sebi ima dobro doziranu kolicinu humora i ozbiljnosti. Tilda je glumica koju jako cenim, ali polako postajem opcinjen i njenom pojavom.

8,5/10

Poslednja izmena:
Only Lovers Left Alive (2013)

106x37o.jpg

Prica prati dva besmrtna bica - Adama i Evu i njihove pokusaje da shvate i opravdaju svet "zombija" u kojem vekovima bivstvuju (na ovaj ili onaj nacin). Njih dvoje kao stalni svedoci radjanja/umiranja i ljudskih razaranja, izolovano zive na razlicitim krajevima sveta, ne bi li odrzali potrebnu ravnotezu i svako od njih se na drugi nacin nosi sa ljudskim bremenom, ali i tezinom koju besmrtnost nosi. Jednom u nekoliko decenija - usled nemogucnosti da zive jedno bez drugog - vidjaju se i ti njihovi susreti uvek bivaju ispunjeni nekom novom samospoznajom i spoznajom sveta, koji se oko njih vekovima menja, dok oni ostaju nemi posmatraci istog. Odlicno prikazan odnos dvoje ljudi rodjenih jedno za drugo, lisen nepotrebnih izjava i romanticarskih nota, u kom se akcenat stavlja na njihove poglede na zivot/umetnost/muziku/proslost i buducnost, jer svako novo vreme sa sobom nosi tragove i oziljke proslog, ali ostavlja mesta za nova ucenja i saznanja. Ali da li Adam i Eva, toliko razliciti od "zombija", a opet tako slicni njima, mogu da se odupru strahovima, slabostima i porivima koji su svima zajednicki?

Film koji se dosta razlikuje od dosadasnjeg Dzarmusovog opusa, ali opet sadrzi njegov licni pecat. Fotografija je odlicna, gluma takodje (jedino mi je smetala Mia Wasikowska, jer je ne volim, mada, moram da priznam - nije bila toliko losa), a scenario u sebi ima dobro doziranu kolicinu humora i ozbiljnosti. Tilda je glumica koju jako cenim, ali polako postajem opcinjen i njenom pojavom.

8,5/10

Definitivno cu ga skinuti,posle ovog.Svi su ga pljuvali,pa me nije ni zanimao...volim jaka osecanja,bez patetike i to prilicno retko srecem u filmovima....

Jarmusch.jpg

Prica koja je vise poezija sa zvukom nego sto je film. :)

Enough said!

P.S. Obozavam Dzarmusha tako da je moguce da sam "malchice" pristrasna. :)

uhuj, only lovers left alive je odlican.. respekt za glumu, respekt za glumu Lokija...

Nisu svi pljuvali OLLA. :)
AllEyesOnMe (dugo ga nema) i ja nismo...

IC, 10/10 tebi za ovaj cool review. :)

THE%20UFO%20INCIDENT.jpg

Odličan stari...Kako su nekada snimali filmove bez efekata i s**** ali sa integritetom...Ovaj je k onkretno o slučaju koji mene jako zanima...Šta god da je u pitanju, fantazija, san, halucinacija ili stvarna otmica odnosno prvi taakv slučaj i možda najkrediblniji zbog mape ''Zeta Retikuli'' i dok čitaš o slučaju i dok ga gledaš osećaš stravu i žmarce...Džejms Erl Džons super odigrao, kao i Estel Parsons...Čak ni jako loš snimak ni pomalo naivni u skladu sa mogućnostima kostimi vanzemaljaca nisu pokvarili utisak autentičnosti, ovo se doduše više i bazira na priči o njihovim životima i kontextu slučaja nego na samom opisivanju događaja ali opet je sve dobro uklopljeno i nema ispuštenih detalja iako traje ''samo'' 1:32...9/10

Dobar film.
Ocena: 4/5

Tip beži iz zatvora i krije se u kući razvedene majke i njenog deteta. U početku je pod prisilom kod njih, a kako vreme prolazi majka i sin ga prihvataju kao nekog bliskog i omiljenog. Planiraju da sa njim pobegnu u Kanadu.....
da, nisu mu dali da ode :lol:
ne razumem cemu visoka ocena
tip se krije od policije ali popravlja ispred kuce i na krovu, igra bejzbol u dvoristu..
scena pravljenja pite podseca na Ghost samo sto se u ovom slucaju umesao jos jedan par ruku
Ghost_pottery_wheel.jpg

moja preporuka bi pre bio The Bridges of Madison County (1995)

Jelenco, drago mi je da ti se svideo.

(Samo molim te, ne moraš celu radnju da otkrivaš)

Sledeća preporuka An American crime 2007 (triler)
Preskočiću ga. Izbegavam filmove čija rednja se odigrava 60-tih u USA.

Sinoć odgledah
Reuniting.the.Rubins.2010.

http://www.imdb.com/title/tt1344337/

Komedija/drama/porodični

Baba, jevrejka, na samrti tera sina da joj okupi sve unuke. Unuci i unuka su rasuti po svetu, potpuno su različiti i netrpe se među sobom.

Onako, ništa posebno.
Ocena: 3/5

Snowpiercer (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1706620/?ref_=fn_al_tt_1

iqzqrr.jpg

Goksi je preporucio ovaj uzasno dobar film, ako se ne varam. Nocas sam ga odgledao i jako dugo sam bio pod utiskom, tako da nisam mogao da zaspim negde do osam ujutru, razmisljajuci o njegovoj socioloskoj, filozofskoj i psiholoskoj pozadini i opet mislim da nisam uspeo da pokrijem sve nivoe, jer se svaki od njih grana na jos dosta podnivoa. Radnja filma je smestena u relativno blisku buducnost i prati jedine prezivele ljude na svetu. Svi oni zive u jedinstvenom vozu - Ledolomcu, koji bez prestanka putuje kroz ledenu pustos i na taj nacin odrzava zivot ljudi unutar njega. U sredistu price se nalazi radnicka klasa, ugnjetavana i mucena, koja obitava u poslednjem vagonu - glumeci "cipele" visoj klasi. Kroz svoju licnu revoluciju - ona pokusava da preuzme upravu nad masinom, ali da bi to uspesno izvela, mora da osvoji sve ostale vagone koji je odvajaju od vrha piramide. Na tom dugom putu kroz vagone i ka slobodi, gde se iza svakih otvorenih vrata nalazi neko novo otkrovenje, ljudi pokusavaju da shvate sustinu ledolomca - koja se ne razlikuje uopste od sveta u kome su pre katastrofe ziveli. Ugnjetavani su oduvek bili cipele koje su zelele da postanu kape, kape su uvek bile to sto jesu, a revolucije, u velikom broju slucajeva, instrumenti vladajucih, a ne one zabludele nekolicine koja pokusava da nesto promeni.

Odlicna atmosfera i rezija, glumacka postava besprekorna, Tilda Swinton jos jednom fascinantna, a nista losiji nisu ni Octavia Spencer, John Hurt, Chris Evans... Sve to je dovoljan razlog da filmu dam - devetku. Zadovoljan sam svim filmovima iz ove godine koje sam pogledao. Veliki hotel u Budimpesti/Jedino ljubavnici ostaju zivi/Ledolomac... su dovoljni razlozi da imam pozitivan pristup i polazem veliku nadu u filmove koje ocekujem.

Autumn.Blood.2013.

http://www.imdb.com/title/tt2085752/

Drama. Film sa malo dijaloga.

U zabačenoj planinskoj kući žive maloletni brat i sestra kojima je majka umrla, a otac je ubijen. Iz obližnjeg sela sin predsednika opštine nekoliko puta proganja sestru i siluje je. Dolazi istražiteljka kako bi ispitala o čemu se radi.

Ocena: 3/5 (nije loš, ali ima fantastičnih pejzaža, kadrova planina i pespuća, uživanje za oko)

You're next

1zo618jmhwp1uonjtrh.jpg

Reč je o prilično prosečnom hororu kojem ocena raste s obzirom na neinvetivnu horor produkciju poslednjih nekoliko godina. Siže ne eksperimentiše mnogo - to je dobro poznata priča o porodici u osamljenoj vikendici koju napada grupa maskiranih nasilnika. Sredovečni par i njihovo četvoro dece sa svojim partnerima dolaze u novokupljenu kuću kako bi proslavili godišnjicu braka, a pomalo napetu porodičnu večeru prekinuće prvo u nizu surovih ubistava.
Meni je film bio prilično predvidiv i jako brzo mi je bilo jasno o čemu se radi na onom planu na kom postoji misterija. Takođe, dosta je motivacijskih nedoslednosti i vremensko-prostornih nelogičnosti, ali valjda je to postalo pravilo kad su horori u pitanju. Neka rešenja su vrlo originalna, nekoliko puta sam se prilično ,,štrecnuo'', što treba istaći kao plus.
Sve u svemu, vrlo gledljiv za ljubitelje žanra, ostali slobodno da preskoče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back