V avguste 44-go
http://www.imdb.com/title/tt0284595/
Како би се уживео у улогу руских хероја из Луганска и Донбаса, који у 21. веку, опет, воде борбу против нацистичких хорди зла, још пре 5 дана сам пустио овај руски филм, са Мироновим у главној улози. Гледање се отегло, јер ме ово сунце ошамути у току дана, па увече неконтролисано заспим. Иначе, у питању је сасвим солидан филм. До душе, прихватам и могућност превише субјективног односа, јер што нас ОВИ више гурају под немачке скуте, мени се Русија чини све лепша и ближа.
У центру збивања налази се једна обавештајна група, чијег командира игра Миронов, а која има задатак да открије инфилтриране немачке обавештајце, који радио-везом, дотурају важне податке Немцима. Та група немачких агената, позната је под шифрованим називом
Њемен. Филм има неколико врло добрих сцена, и жао ми је што сам га гледао овако испрекидано. Миронов је велики глумац, ту нема приче а и остали глумци су одлични у својим ролама. И друг Коба се појављује у филму, са својим изразито јасним наређењима и упозорењима да казна за неуспешно обављен задатак, неће бити нарочито сурова