Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
58a8be0e5a76ffac4207d8a51b97a109.jpg
:rumenko:

Matijaševiću, ne volim da izigravam sudiju, ali ne kontam šta ti znače ovakve rečenice. Ovim rečnikom svrstavaš se u red poštovaoca JK i Lejdi Gage. Kad imaš neku zamerku na nečiji stav, obrazloži ga a ne koristiti izraze kojih bi se postideo i Darko Miličić...

Evo, i ja mislim da je Tom Kruz ništarija od glumca, ali postoje mnogo sofisticiraniji načini da se takav stav predstavi.

ko je glumac a ko nije - pitanje je sad

ako si gledao predstave u bitef teatru onda treba bi trebalo da su svi izvodjaci smece od glumaca posto glume u smecu od predstava

ko za tom kruza kaze da nije dobar glumac taj je diletant i zlonamerna spamercina

paganini-the-devils-violinist-578808l.jpg

Lep film u pravom smislu reči lepo, estetsko možda gluma nije najsavršenija ali budući da su koristili neke prave umetnike kao glumce to nije za kritiku...Glumac koji igra Satanu mi je skroz gotivan u dlaku isti kao englez koga sam nekada poznavao + brada...A taj je bio pravi đavo:mrgreen: Ima scena gde sama muzika ukomponovana sa radnjom i ambijentom tako ''teče'' da te razneži poput o ve
Skoro da te natera u plač...A način snimanja filma i živahnost scena drže čoveka u nekom ''bitter sweet' raspoloženju kada ne zna dal i da se smeje ili da plače čega nema u nabudženim hiolivudskim blokbusterima. Nikolo je prikazan kao razmažena superzvezda (lepo je videti vremena kada su ljudi stajali u hiljadama da slušaju violine i tinejdžerke padale u nesvest slušajući TO) ali i antiheroj mada moram priznati da je u tim vremenima i đavo imao stila i ukusa za razliku od ovog danas, stari Rogonja je bio nešto...Odlično su bez lažnog stida prikazane i avanture u postelji mladog violiniste sa isto tako mladim damama koje je jeo za doručak, ručak i večeru hehe Sve u svemu ko hoće da odmori mozak od lažnog sjaja modernog holivuda uživaće u ovom ''Sex, drugs and violins'' remek-delu..10/10

ko je glumac a ko nije - pitanje je sad

ako si gledao predstave u bitef teatru onda treba bi trebalo da su svi izvodjaci smece od glumaca posto glume u smecu od predstava

ko za tom kruza kaze da nije dobar glumac taj je diletant i zlonamerna spamercina

Jel vam to stranka počela određivati i ko je umetnik, a ko ne?

Drži se ti BG na vodi, i ostalih mega projekata, nije umetnost za tebe, zar ne?

Pogledala sam ovo
autumn-blood.jpg

Skinula sam ga slucajno,nisam ni pogledala ceo trailer...Kada sam videla da glumi Sophie Lowe htela sam da ga iskljucim.Zaista je ne volim.Sada mi je drago sto nisam.Film na IMDB-u ima samo 5,2 sto je smesno...Zasluzuje 8 ili 8,5...ja mu dajem 10/10.Remek delo.

U filmu postoji samo par recenica.Svaka scena,svaki sekund je prica za sebe.
Evo lokacije Austrija http://fotos0.mundofotos.net/2011/28_09_2011/mundo_imag1317161127/neustift-tirol-austria.jpg

Mali gradic,u planinama,mala zajednica..izopaceni mozgovi,kriju svoje umobolne postupke odlascima u crkvu.Malo dalje,nalazi se farma,sa ocem,majkom i dvoje dece.Otac je ubijen na pocetku filma.Majka ostaje sama sa decom,bolesna.Zanimljivo je da brat i sestra nisu ni glupi,ni zatucani,kako se ocekuje,s' obzirom u kakvim uslovima zive.Nisu ni nepismeni,samo neamju priliku da mnogo dolaze u konatkt sa ljudima....Onda deca ostaju prepustena sama sebi i za njih pocinje pravi teror.

Ne postoji scena prirode koja nije divna.Fotografija,rezija,gluma..sve je odlicno.Ono sto dolazi kao kontrast takvoj prirodi oko nas je ljudska priroda.Svaka scena koja vam se ucini divno,ukaljana je covekovim postupcima.Najnizim i najgnusnijim mogucim.Film nosi mnogo,mnogo dublju poruku nego sto mozete i da zamislite.Reci nisu ni bile potrebne.Zapravo bi samo bile visak i smetale.

Muzika je odlicna.

The World's End (2013)

The-Worlds-End-new-poster-preview.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1213663/

Jos jedan otkacen film Sajmona Pega, sa takodje jednom dubljom poentom, kao i "Hot Fuzz"...

Prica se vrti oko pet ortaka, koji se nakon 20 godina ponovo sastaju u nameri da obidju 12 pabova i da svaki "overe"...
Medjutim, na polovini filma se dogadja iznenadni obrt i film skrece u SF pravac, a onda ide veoma duboko, u jedan satirican osvrt savremenog sveta...

Sta nam ovaj film porucuje?
Porucuje nam da nismo programirani da budemo savrseni i su nam sve te mane, u kojima kao ljudi ne oskudevamo, svi ti sitni poroci, neophodni da se osecamo zivima, da se razlikujemo jedni od drugih.
Kada bi svi bili savrseni, planeta bi bila jedno nezanimljivo mesto, a zivot prazan (bas kao i ovi "roboti" u filmu).

Fin je i satirican osvrt na to da pojedine kompanije, organizacije, vlade, zele da upravljaju ljudima, zele da ubiju svaku trunku slobodne misli, da kontrolisu sve, da udaljavaju ljude jedne od drugih, nudeci im razna cuda tehnologije, koja zatupljuju, pacifikuju, uvijajuci to u progres bez koga nema buducnosti.

Sam kraj filma nam pokazuje da buducnosti ima i da ce covek ziveti sve dokle je sposoban da slobodno misli i dela.

Jedina mana je sto su likovi malo manje razradjeni nego sto bi trebali da budu.

Ocena: 8,5/10

Unrest 2006
Slucajno sam ga odgledala jer mi je bilo dosadno, i to na Tvu :idea:
Film je dosta mracan, unosi nesvesno nemir.Valjda zbog te silne patologije i obdukcije na telima. Nije los, onako prosecan film. Jednostavan.Meni se svideo.
Radnja filma: cetiri studenta medicine u laboratoriji izvode eksperimente sa ljudskim ostacima. Seciranje tela i mnogobrojna ispitivanja ih dovode do granice mentalne i emotivne stabilnosti. Jednom od studenata se pocinju prividjati slike mrtvih tela.. itd :zloca::bljuc::zkez:
Ocena 3/5

Unrest 2006
Slucajno sam ga odgledala jer mi je bilo dosadno, i to na Tvu :idea:
Film je dosta mracan, unosi nesvesno nemir.Valjda zbog te silne patologije i obdukcije na telima. Nije los, onako prosecan film. Jednostavan.Meni se svideo.
Radnja filma: cetiri studenta medicine u laboratoriji izvode eksperimente sa ljudskim ostacima. Seciranje tela i mnogobrojna ispitivanja ih dovode do granice mentalne i emotivne stabilnosti. Jednom od studenata se pocinju prividjati slike mrtvih tela.. itd :zloca::bljuc::zkez:
Ocena 3/5

Nisam sigurna da li se radi I ovom filmu,ali mislim da su ovde korisceni pravi lesevi..mozda neko drugi zna..

dok sam ga nekada davno gledao, nisam ni znao da su korisceni pravi lesevi. posle sam na imdb-u procitao, ali mi taj podatak nije promenio misljenje. niti je otislo u plus, niti se strmoglavilo u minus. film je jednostavno ocajan - glumacki/reziserski/scenarijski (bilo da je "popunjen" pravim lesevima il' gumenim lutkama). od mene kec.

edit: al' sto da ne... da ganjam glumacku karijeru za zivota, jelte... i ne uspem u tome za vreme disanja/ ne bih imao nista protiv da izadjem pred kamere posle disanja.
kamera je kamera. uloga je uloga. film je film - kakav god bio... jos ne mora da se uci scenario - milina. nema tu bizarnosti. brzo bi us'o u rutinu. em bih imao posebnu "sobu" sa 5 * u zamrzivacu. Da me linc recimo hoce, prodao bih telo besplatno ( jos bi se i samoubio za potrebe filma - ako se to trazi), jer mi danas nesto do zivota nije preterano stalo. xD

Poslednja izmena:
Sto, sta fali? Pandrknes i prvo doniras organe u dobrotvorne svrhe. To je sada mast hev. Odma' si in, jer smo poslednjih dana postali mnogo humana rasa i nacija.
Kada obavis dobrocin posao - mozes da se bacis na karijeru. Neko proda telo u medicinske svrhe - studenti da se na njemu uce. Neko proda telo za posmrtnu slavu. Sve je stvar afiniteta i toga ko ce kome. Nema tu bolesti. Lud si ako ne iskoristis priliku. Ja bi odmah sklopio takav ugovor...

Poslednja izmena:
Sto, sta fali? Pandrknes i prvo doniras organe u dobrotvorne svrhe. To je sada mast hev. Odma' si in, jer smo poslednjih dana postali mnogo humana rasa i nacija.
Kada obavis dobrocin posao - mozes da se bacis na karijeru. Neko proda telo u medicinske svrhe - studenti da se na njemu uce. Neko proda telo za posmrtnu slavu. Sve je stvar afiniteta i toga ko ce kome. Nema tu bolesti. Lud si ako ne iskoristis priliku. Ja bi odmah sklopio takav ugovor...

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back