Redom kako sam gledala
Dallas Buyers Club
Meni se film stvarno dopao. Metju mi nije jedan od omiljenih likova, tačnije, nikad ga nisam smatrala za nekog dobrog glumca. Solidan je u ulogama šmekera u raznim akcijama i romantičnim komedijama, ali to je sve. Iznenadio me je sa ovim filmom, ali daleko od toga da sam otkrila njegove neverovatne glumačke sposobnosti, već mislim da mu je prosto uloga "legla". Prvo što fizički nije ličio na sebe, toliko je mršav i nakazan i to mršavljenje zbog uloge mi ovde nekako ima smisla (dok mi je u Mašinisti kod bejla to bilo potpuno bespotrebno, ali 'ajd), drugo što je i on iz tog kraja, pa mu je taj govor, stav već blizak negde. Pozitivno iznenađenje je svakako Džered Leto. Nikad ga nisam kapirala kao ozbiljnog glumca, valjda što nije baš mnogo glumio i okrenuo se muzici, ali stvarno je momak vrhunski uverljivo odigrao ulogu. Dženifer mi je bila onako, šta znam, neuverljiva, nekako prenaglašeno glumi (čitaj BEČI SE). Što se same priče tiče, dobra je. Sve mi je bilo taman, nije mi bilo ni previše patetike, jer Ron nije takav lik. Nisu mi ni previše otišli u to raskrinkavanje farmaceutske mafije, već tačno onoliko koliko je potrebno da se objasni ponašanje lika u tom trenutku. Karakterizacija je dobra, postepeno se stvari menjaju, i sve je to vrlo ubedljivo, a još bitnije - motivisano. Dobar film, preporučujem ga.
The Wolf of Wall Street
Gledala sam ga iz dva puta, po sat i po vremena, pa mi je bio ok. Da sam ga gledala odjednom, verovatno bi me smorio. Ovde se na početku pojavljuje Metju isto, ne znam da li je to snimano posle Dalasa, meni se čini da jeste, jer izgleda malko podgojeno, ali u licu izmoreno, kao da se još nije oporavio potpuno od prethodnog filma. Ovo bi trebalo da je neka crna komedija, ali šta znam, nekako je meni sve u ovom filmu previše isforsirano. Ima deonica i dijaloga koji stvarno "teku", uvuku te, nasmeju, ali ima tako nekih isiljenih fora, nepotrebne razvučenosti i insistiranja na nekim bezvezarijama. Čula sam da je film rađen po istinitoj priči, šta jeste tačno, šta nije ne znam. Kraj je realan, ali daleko od katarzičnog. Iskreno, očekivala sam neki dramatičniji kraj, kao pouku neku, ali ovaj kraj je ipak realniji mnogo. Leonardo je bio dobar, ali ništa sad da me je oduševio, imao je on mnogo boljih uloga.
The Book Thief
Ovaj film su mi toliko nahvalili, da sam ja očekivala ne znam ni ja šta. Iako su me smorili više ti ratni filmovi, a naročito ti vezani za WW2, očekivala sam da će ovde to biti samo okvir, a ljubav prema knjigama središte priče. Ispalo je obrnuto. Ima nekih lepih scena, emotivnih, ali opšti utisak je da je to moglo mnogo bolje. Meni to sve bilo nekako mlako. Gluma sasvim ok, ali Emili Votson nepogrešivo ubedljiva u svakoj sceni. Početak filma, gde je narator Smrt, povukao me je da očekujem neku fantaziju, i verovatno bi mi takvo nešto više prijalo, ali je to zapravo jedna ratna drama. nemam ništa posebno da kažem o ovom filmu. Ok je, ali nije nešto što se gleda opet.