vazda voljeh trifoa,s godarom vazda imah problem,inatih se,a glupo je u zivotu se inatit.
À bout de souffle(1960)
Sitni prevarant ubija policajca , nagovara svoju ljubavnicu da prebijegne sa njim u Italiju.
Probabli revolucionaran po tim filmskim,tehnickim,umjetnickim inovacijama, fina pricica koja je ipak klasicna u neku ruku, o musko zenskim odnosima (baj Trifo). Belmondo karizmatican , Sebergova i previse ,kakvo je ovo doba Kim Kardasian i slicnih samo nebo zna.
7.5/10
Alphaville (1965)
Detektiv mora unistiti totalitaran sistem planete Alfavil l zaljubljuje se u zenu.
Otkrice godine vjerovatno, naucno fantastican u realisticnom okruzenju, nesto sto me uvijek zanimalo kako bi funkcionisalo, jos kad sam bila klinka. Scena na bazenu sjajna i sama ideja.Ovakav film bi danas vjerovatno zesce flopovao sto po blagajni,sto po kriticarima, al to je bila 1965 godina. Podsijetio me na Brazil u neku ruku.
8.5/10
Pierrot Le Fou (1965)
Lovers on the run

.
Nije ni cudo sto su Godara pitali da rezira Boni i Klajda. Prelijepa fotografija i kadrovi, Anna Karina i Belmondo sjajni.
8/10
Masculin, Feminin (1966)
Idealisticni momak muva svoju djevojku koja je na putu da postane poznata pjevacica i ne pokazuje nesto interesovanje za njega. Sezdesetoosmaska posla.
Ovaj mi nije legao et ol, a svi ga nesto hvale. Glavni glumac , mali iz 400 udaraca i iz Poslednjeg tanga, dobar ,zadrzao je djecacku nevinost iz Trifoovog filma. Chantel Goya jeste preslatka, stvarno je znao da bira glumice .Za ovaj se moze reci slobodno po mom misljenju ona pricica o umjetniku koji kija na platnu.Opet je ovo nista vise do price o musko zenskim odnosima al razgranatost u politiku i revoluciju me nije privukla ni zanimala, al ne moze se reci da nema ideju ,sve to ima. Ne kapiram ona silna ubistva, sto,kako, zasto,al mislim da nije ni bitno.Razvucen i dosadnjikast.
6/10
p..s zato sto kulje zvuci na francuskom,eto zasto