Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Short Film About Love
http://www.imdb.com/title/tt0095467/
Još jedna filmčina Kislovskog, koji mi postaje jedan od omiljenih režisera. Priča o adolescentu koji se zaljubljuje u zgodnu, dobrodržeću, stariju komšinicu koju svakodnevno posmatra teleskopom iz svog stana i prema kojoj razvija jedan prilično nakaradan vid zavisnosti. Međutim, pošto je reč o sasvim neiskusnom, stidljivom i povučenom dečku, on umesto da poentira, promašuje čist zicer, jer se popišmanio i uplašio fizičke manifestacije svojih uzvišenih osećanja. Preporuka za sve koji nisu gledali.

Welcome to the Rileys
http://www.imdb.com/title/tt1183923/

fc5d5ca70c_82695048_o2.jpg

Kakvo prijatno iznenadjenje! Fina porodična drama sa lepom pričom i muzikom. Jedan od onih nepretencioznih, a skoz korektnih filmova koji ostaju u lepom sećanju, pre svega zbog harizme glavnih glumaca (Gandolfini i Melisa Leo, a ni Kristin Stjuart nije loša). Režija Džejk Skot - ćale Ridli, a stric Toni :) - još jedno pijatno iznenađenje. 7.5/10

Čovek izabro ta j zanat nema radno vreme nema ništa samo tih par turnira odradi godišnje za dobru lovu sad što mu je zvezda na zalasku pa on pokušava da održi plamen živim je druga strana novčića...Danas si sve sutra si ništa on je to znao i kad je p očinjao...

korekt goxy,ali dzaba...
inace, iranci misle da je taj film Anti Iranski , ljudi 'vamo da je film anti Americki .... to nesto govori,ja mislim...
enivejz

hunkydoryquad600.jpg

In the heat of the summer of 1976, keen drama teacher Vivienne fights sweltering heat and general teenage apathy to put on an end of year music version of Shakespeare's The Tempest. To engage her students, she uses hits of the time, which will be performed by a fresh young cast led by rising star Aneurin Barnard.
Zvucalo je interesantno

Lijepe face, muzika Dejvida Bouvija,dobri glumci, 70te su pozitivne strane filma.
Negativne strane filma- klishe na kub, sablonski likovi, dosta rupa u "zapletu"...najveci problem je upravo to, sto film zakazuje po pitanju zapleta i po pitanju raspleta.Vise po pitanju raspleta. A to su mozda i dvije najbitnije stavke bilo kog filma.
Svejedno,zabavih se...k'o epizodu Gleea da sam odgledala....
5.5/10

ovo se mora ovjerit'. control mi je bio ok,bolji od knjige,al ovo se svakako mora ovjerit.

elem...

The-Dark-Knight-Rises-2012-upcoming-movies-31017822-1280-1024.jpg

...pouchena popboksovom kritikom ( sto govori o mojoj povodljivosti), ocekivala sam neko propagandno sranje. istina, nolan se plashi anarhije vishe nego ichega, upoznat je sa falinkama danasnjeg sistema i Amerike,ali kakvo god da je, milije mu je od bilo kakvog nereda ili nepoznanice...recimo, komunizma.

Nolan je japi, to je svima jasno,ali je pametan covjek i nevidjeno talentovan reditelj, sofisticirano celjade koje se ne stidi svoje sofisticinarosti i prije svega,inteligentno ljudsko bicje.
Ja nijesam luda za Betmenom, prvi dio mi se dopao, drugi za divno chudo ne, tako da su mi ocekivanja bila na minimumu. Inception drzim u pozitivnom sjecanju,ali nakon Inceptiona, Nolan ce, po mojoj slobodnoj procijeni , patiti od problema da mu svi filmovi lice jedan na drugi, ali ne kao dio njegovog zanata, vec kao dio jednog te istog univerzuma, jedne te iste priche, sto po meni, moze bit' dosadno.
To su falinke.

Posto popljuvah vjecito napregnut popboks, red je i da popljujem (subjektivno ka i vazda) Americke kriticare, jer nijesu uzdigli lik Bejna dovoljno,cak su ga i popljuvali recenicom da za ralziku od Dzokera, nije dovoljno pamtljiv negativac. To su sulude rechenice, jer je Bejn , ovaj film, svaka njegova recenica, svaki njegov pokret i generalno, pojava, chini The Dark Knight Rises to sto jeste. On je jedini lik sa pravom motivacijom,a ta motivacija je
jubav prema zheni
. I svi negativci u ovom filmu imaju slicnu motivaciju ( on, Ra Al Gul).Sto moze da bude jedna...hm...nesrecna implikacija...?
.
Betmen kao i svaki Nolanovski lik, bajronishe kroz film, bori se sa osjecanjem krivice i tugom, ali njegova djelovanja su cist strah. Kao svako privilegovano malogradjansko bicje, on ne zeli da prepusti svoj Gotam (AMeriku, Srbiju,nije ni bitno) destrukciji, iz urodjenog osjecanja za patriotizam i kao svako siroche, njegov grad je njegova jedina utopija.
]
Motivaciju za svo zlo Merion Kotijar nema nikakvog smisla, njena djela vjestije argumentije vjecito mirni Bejn nego ona u svojih 10 minuta ekspozea.Jednostavno, ona ostaje nedorechena.
Nolan je prikazao da postoje ljudi koji prizeljkuju anarhiju jer je vide kao jedini pravicni sistem, a i oni koji prizeljkuju anarhiju,radi anarhije. I uspio je u tome, jer, da nije lika Merion Kotijar, vecina ljudi bi bila na strani negativaca,jer Gotam,onako prlajv i nikakav kakav jeste, stvarno treba biti unishten.

Borbe medju klasama je uvijek bilo i uvijek ce biti. Oni rodjeni privilegovani sa gilt filingom zbog toga (Betmen, komesar Gordon, moja malenkost), oni rodjeni neprivilegovani i sa velikom zeljom da to postanu (Blejk, ali ne dokraja),oni rodjeni neprivilegovani ,koji se prividno utapaju u visu klasu,ali nikada nece prevazici svoje komplekse (Zena machka, Merion KOtijar), oni koji su tu da sluze privilegovanima (ALfred) i oni koji nijesu privilegovani,niti imaju ikakvu zhelju to dapostanu jer smatraju da zato sto su sebe izgradili od rodjenja pa do poslednjeg dana svog postojanja, trebaju sebe da smatraju superiornijim (Bejn).
Te socio politicke teme treba detaljnije analizirati, a ne jednostavno svrstati Betmena i GRAD Gotam u kapitaliste, a Bejna i njegove u anarhiste. Ala popboks, jos se baviti teorijama zavjere. Ne, nije ot bas sve tako. Nolan nikada nije dozvolio da mu film bude povrshan, bETMen mozda jeste samo u nizu superheroj filmova,ali smo vec odavno shvatili da nije samo to... postoji mnogo layera nagomilanih u naizgled jednostavnom Usponu Mracnog Viteza.

Zaplet je zgusnut,napet, uvod razvuchen, neko bi rekao da po pravilima, stvari pocnu da se odigravaju previshe kasno. Nolan drzi identicno napet ritam kroz 70 % radnje filma, a onda ga pri kraju ubrza,dovodeci ga do klimksa. Nekome ce se to dopasti, a neko ce se smoriti. Ne postoji reidtelj koji je takvu vrstu prepricavanja mogao da uradi bolje od Kristofera Nolana.Kao u Inceptionu, potrebno je 100 % koncentracije, ali meni nije bilo dosadno. Na Dzokera sam se smorila, ovdje trepnula ni jednom nijesam. Falinka je sledeca- film ima masu likova, tako da ja licno nisam ukapirala da je onaj Doktor Pavlov sa pocetka, tako bitan lik, mislila sam da je to samo ono , bad guy entrance ,a ne bitan dio slagalice. Trebala sam malo da izguglam internet da povezem sve kockice, a to ne volim da radim. Osim tog djela, film je jasan taman koliko treba , a izbjegao je nepotrebno telefoniranje. Postoje nelogicnosti, itekako. Ovo je mozda najnerealniji Nolanov film ikad, narocito kad Bejn bachi Betmena u zatvor. Kao,vot d fak. I ovaj pobijegne.To ni ne zasluzuje da bude spojler alert, jer ... to se zna da ce on pobijeci.Ali ipak...nerealno je.Moralo je to malo bolje da bude odradjeno,s druge strane.......Boli me uvo.Zabavila sam se. Stvarno me boli uvo. U mom mozgu zeljnog AKCIJE, FUNKCIONISHE.

Bejla ne volim, ali je idealan za ovakvog Brus Vejna. Brus Vejn je glavni junak priche,a ne Betmen. Kostim Betmena, Vejn obuche tek na sredini filma ,a sveukupno , dva put. Poshto Bejl nije po meni materijal za glavnog glumca, iako je stalno glavni glumac i vjecito uzdizan, svi ostali likovi su interesantniji od njega. Mislim na vrhunsku EN Hatavej u liku Seline Kaj/Zene Machke,Tom Hardija kao Bejna ,Geri Oldmana kao Gordona. Mislila sam da ce En Hatavej biti sranje, sto njena gluma,sto njena uloga. I stand corrected.Marion KOtijar ne volim, ne volim je ni ovdje ali
tvist me odushevio i dao potpuno novu dimenziju inache dosadnom liku.Generalno, dobro predvidjam obrte, chak sam zato i pauzirala sa gledanjem filmova jer me nishta vishe ne moze iznenaditi,e ovo stvarno,ali stvarno nijesam ocekivala.I odusevila sam se,nijesam mogla da disem do kraja filma.
Geri Oldman je standardan, a TOm Hardijev Bejn zasluzuje poseban pasus. Americki kriticari, Rodzer Ebert i slicno, popljuvashe negativca,kao,nije dovoljno markantan za kraj ovakve trilogije,ali ja se sa tim uopshte ne slazem. Bejn me odushevio,Dzoker mi je preduvan,nerealan i njegovo zlo je nemotivisano, njegovo zlo proizilazi iz njegove psihopatske zelje da kreira haos, nesto sto najvise plashi ovogreditalja i moguce, Americki narod. Bejn nije takav. On ima motiv, sto politicki, sto licni, ima preubijedjenja,stavove,ralzoge i porijeklo. On nije losh.On je samo drugaciji od Betmena. Hardijeva se faca ne vidi mnogo, ali nacin na koji on izgovara rechenice, sa tim glasom mirnim , civilizovanim izastrasujucim, je savrshen.A mozda je i do scenarija,ko ce ga znati, jer Bejn ima ubijedljivo najbolje recenice u citavom filmu.

Majkl Kejn,Lajam Nison i Morgan Frimen,standardno dobri,naravno.

Meni je zapravo trebao blokbaster. Trebalo mi je nesto sa dobro slikano, rezirano, nabudzeno, zabavno i hladno.Trebalo mi je rushenje stadiona za americki fudbal, trebala mi je jurnjava betmobila sa policijom, trebala mi je transportacija nuklearnog oruzja nekim betavionom,obrt koji nijesam mogla da predvidim i koji se pojavljuje niotkuda, Hans Zimer, veliki poljubac izmedju Zene Macke i Betmena,lijepi i poznati glumci,sve one scene iz onog zatvora, ono grandiozno penjanje jedinog dijeteta koje je odatle pobijeglo i citava pricha vezana za to dijete.

U domenu blokbastera, The Dark Knight Rises je nesto najbolje sto ima trneutno u retardiranoj industriji. Uskoro cu pogledati i prvi i drugi dio ponovo,da se prisjetim.

tO JE moje misljenje o zavrsetku trilogije koje ne odgledah poshteno,pa cu morat sad drugi dio jer sam ga prekinula kad sam ga gledala prvi put i prvi dio,jer sam ga zaboravila. Svi su nesto s mlakim komentarima, a ja sam odusevljena.MOzda zato sto blokbastera gledala nijesam sest mjeseci, a kad dobijem inteligentan blokbaster, onda sam najsrecnija osoba na svijetu.I vot d hek. Volim stripove.Noar i sve to.

9/10

Samo jednu jako bitnu stvar si zaboravio. Nigde ne pomenu poslastice iz muzicke kuhinje starog dobrog Hans Zimmer-a. OST DARK KNIGHT i OST DARK KNIGHT RISES su antologijski, koji filmu daju poseban smek, a moj winamp plejlisti status difoltne.

Meni se film jako svideo,odstupa od klasicne Snezane i skroz je drugaciji nego sto sam ocekivala.Prica je super.Mislila sam dobicemo neku sladunjavu s/f,fantasy pricu...I sve je tako savrseno,sve,ali Kirsten...Gospode boze.Nemam nista posebno protiv ove devojke,da me neko,ne daj boze,ne bi proglasio za obozavateljku Patisona,ali ona nema pojma sa glumom,izraz joj je isti ceo film i ruzna je,previse.Snezana treba da bude lepa..i ogledalo tako kaze.Sarliz je divna zaista,cak i onako zla.

20111026105601A8BBC00D000020DD_bigthumb.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Prosopagnosia

Ana se slucajno susrece sa serijskim ubicom,ali prezivljava njegov napad.Nazlaost, nakon pada u vodu i povrede od okrshaja sa njim, ostecuje joj se bitni dio mozga i vise ne moze da razaznaje lica,TACNIJE,mijenjaju joj se pred ochima- ne moze da razazna ni prijatelje, ali ni serijskog ubicu koji je juri.

Interesantna ideja, solidan pocetak, nekoliko dobrih poenti, ja volim Milu Jovovic i ne znam sto ne glumi u boljim filmovima i lozim se na Dzulijana MekMahona, ali svejedno, kao da su se plashili da razmisljaju ambicioznije ,ili jednostavno nijesu imali para. Da je ovakva ideja data nekom reditelju tipa Kristofer Nolanu ili DEJVID Finceru, vise bi se bavilo tamnijim stranama uma i film bi bio mnogo bolji. Ovako, dobijamo prosijecan, solidan triler, sa obecavajucim pocetkom i zapletom,ali isuvise kliseiziranim i dramaticnim raspletom.OAko mene pitate, tipicni AMericki komercijalan film.

Dzabe dobra ideja, kad nemas dovoljno volje ili talenta da je bolje realizujes.

Ako naletite na tvu, moze da se pogleda,jer drzi paznju. Props to Marianne Faithful,koja glumi psihijatra.

6/10
dzulijan mekmahon-10/10 jos sa bradicom :mrgreen:

20111026105601A8BBC00D000020DD_bigthumb.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Prosopagnosia

Ana se slucajno susrece sa serijskim ubicom,ali prezivljava njegov napad.Nazlaost, nakon pada u vodu i povrede od okrshaja sa njim, ostecuje joj se bitni dio mozga i vise ne moze da razaznaje lica,TACNIJE,mijenjaju joj se pred ochima- ne moze da razazna ni prijatelje, ali ni serijskog ubicu koji je juri.

Interesantna ideja, solidan pocetak, nekoliko dobrih poenti, ja volim Milu Jovovic i ne znam sto ne glumi u boljim filmovima i lozim se na Dzulijana MekMahona, ali svejedno, kao da su se plashili da razmisljaju ambicioznije ,ili jednostavno nijesu imali para. Da je ovakva ideja data nekom reditelju tipa Kristofer Nolanu ili DEJVID Finceru, vise bi se bavilo tamnijim stranama uma i film bi bio mnogo bolji. Ovako, dobijamo prosijecan, solidan triler, sa obecavajucim pocetkom i zapletom,ali isuvise kliseiziranim i dramaticnim raspletom.OAko mene pitate, tipicni AMericki komercijalan film.

Dzabe dobra ideja, kad nemas dovoljno volje ili talenta da je bolje realizujes.

Ako naletite na tvu, moze da se pogleda,jer drzi paznju. Props to Marianne Faithful,koja glumi psihijatra.

6/10
dzulijan mekmahon-10/10 jos sa bradicom :mrgreen:

jao meni je dzulijan lepsi bezzz,sa mi je malo dedast :D i slazem se sa konstatacijom vezano za film :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back