Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
John Adams

http://www.imdb.com/title/tt0472027/

miniseriesjohnadamsAnimation1.gif

Mini serija o zivotu Johna Adamsa. Paul Giamatti briljira u ulozi, jednostavno je perfektan. Ne samo kad je rec o politici, nego i o scenama sa Laura Linney. Laura Linney je isto fenomenalno i bez greske odigrala Abigail Adams. Cesto sam neke scene pogledala cak 2-3 puta, pa tek onda nastavila sa serijom jer su toliko dobro odglumljene da ih je jednostavno malo videti samo jednom. Ako bi trebala da biram omiljene mini serije definitivno bi ova bila u top 3. Topla preporuka. 9.5/10

Poslednja izmena:
Vidim da ste pre par dana komentarisali film Kad porastem bicu kengur. Ne znam otkud ogorcenost na taj film, ja mislim da nije vrhunski ali nije ni toliko los koliko ga popljuvaste. Jeste, to je definitivno film radjen za beogradsku publiku, za obicne ljude iz predgradja. Mislim da jako realno oslikava bas taj zivot u predgradju, fore, blejanje,nedostatak kesa, muvanja i sl. Film prosto ima beogradski smek i to je to. Ja sam u svim likovima u filmu prepoznala ljude iz mog kraja, likovi su bas tipski. Meni je film zabavan, i ima nijansiranost koju bas samo gorepomenuti mogu da primete. Zasluzuje ocenu 8/10, ali posto sam ja lokal-patriota od mene 9/10. :D

Vidim da ste pre par dana komentarisali film Kad porastem bicu kengur. Ne znam otkud ogorcenost na taj film, ja mislim da nije vrhunski ali nije ni toliko los koliko ga popljuvaste. Jeste, to je definitivno film radjen za beogradsku publiku, za obicne ljude iz predgradja. Mislim da jako realno oslikava bas taj zivot u predgradju, fore, blejanje,nedostatak kesa, muvanja i sl. Film prosto ima beogradski smek i to je to. Ja sam u svim likovima u filmu prepoznala ljude iz mog kraja, likovi su bas tipski. Meni je film zabavan, i ima nijansiranost koju bas samo gorepomenuti mogu da primete. Zasluzuje ocenu 8/10, ali posto sam ja lokal-patriota od mene 9/10. :D

Upravo zato ga mrzim.Šta će mi dokumentarac o scenama koje se mogu videti svakodnevno ? :lol:

Film ne nudi ništa novo,iako sam gledao samo scene a ne ceo film,dosadilo mi je da gledam socijalne filmove,koji bacaju u depresiju,uprkos tu i tamo nekoj provali,pa sam doneo čvrstu odluku da ne odgledam ceo film.
Želim da vidim nešta plitko, neobavezno bez ikakve poruke, sa mnogo kiča,šljokica i zabave.
Iako mi se nije posebno svideo film Montevideo,to je ipak dobra smernica kako treba da se razvija budući srspki film.Glamur i zabava.Relikti iz devedesetih i s početka XXI veka više nisu zanimljivi,varijacije na istu temu.

Upravo zato ga mrzim.Šta će mi dokumentarac o scenama koje se mogu videti svakodnevno ? :lol:

Film ne nudi ništa novo,iako sam gledao samo scene a ne ceo film,dosadilo mi je da gledam socijalne filmove,koji bacaju u depresiju,uprkos tu i tamo nekoj provali,pa sam doneo čvrstu odluku da ne odgledam ceo film.
Želim da vidim nešta plitko, neobavezno bez ikakve poruke, sa mnogo kiča,šljokica i zabave.
Iako mi se nije posebno svideo film Montevideo,to je ipak dobra smernica kako treba da se razvija budući srspki film.Glamur i zabava.Relikti iz devedesetih i s početka XXI veka više nisu zanimljivi,varijacije na istu temu.

Pa mislim da treba da odgledas ceo film, jer nije depresivan. Meni je bas prijao zbog toga sto se bavi obicnim ljudima, svakodnevnicom, nema tu neke drame. I meni je muka od tih nasih filmova vezanih za ratove, zatim gomila toga o narkomanima, tucama, degenerisanoj omladini, crnilu drustva. Ne znam za tebe, ali ja zivim u kraju gde svaki dan dok dodjem do stanice sretnem bar tri klinca-dilera (kokosari takozvani) i gde malo, malo je neka pljacka ili pucnjava. Realno je film o obicnim likovima, pristojnim, koji nisu izabrali kriminal kao alternativu, i to je ono sto mogu da gledam. A i priznaces, te bleje u kraju imaju poseban smek i sigurno ima bar nekoliko anegdota po kojima ces ih se secati. Sta cu, sentimentalista sam :D

I da dodam da se slazem za Montevideo. Stvarno je dosta bilo crnila i depresije, treba nam malo razbibrige.

Pa mislim da treba da odgledas ceo film, jer nije depresivan. Meni je bas prijao zbog toga sto se bavi obicnim ljudima, svakodnevnicom, nema tu neke drame. I meni je muka od tih nasih filmova vezanih za ratove, zatim gomila toga o narkomanima, tucama, degenerisanoj omladini, crnilu drustva. Ne znam za tebe, ali ja zivim u kraju gde svaki dan dok dodjem do stanice sretnem bar tri klinca-dilera (kokosari takozvani) i gde malo, malo je neka pljacka ili pucnjava. Realno je film o obicnim likovima, pristojnim, koji nisu izabrali kriminal kao alternativu, i to je ono sto mogu da gledam. A i priznaces, te bleje u kraju imaju poseban smek i sigurno ima bar nekoliko anegdota po kojima ces ih se secati. Sta cu, sentimentalista sam :D

I da dodam da se slazem za Montevideo. Stvarno je dosta bilo crnila i depresije, treba nam malo razbibrige.

Možda ga i odgledam film,kako si ga dobro opisala.
flirt.gif

Bila bi dobar stručnjak za marketing .:hahaha:

(Film Raven se može naći u groznom izdanju,ali ne i titlovi za film,ni na srpskom ni na engleskom,jedino na farsi jeziku .I tako to traje već duže vreme.Tako da sam posle prvih 15 minuta gledanja ipak odložio film za neko ozbiljnije gledanje.Mada mi ponajviše liči na prvog Šerloka Holmsa iz 2009. i Vidoka.)

Možda ga i odgledam film,kako si ga dobro opisala.
flirt.gif

Bila bi dobar stručnjak za marketing .:hahaha:

Pa da znas da mi je to alternativa, jer koliko god da negujem svoj mesijanski trip i gledam filmove gde su profani napravili pomak sa klincima (a verovatno cu iskulirati onaj film sto ovde pomenuste o klincima antihristima i nesretnim prosvetarima), maksimalno se trudeci da izignorisem sve lose price vezane za skolstvo, ipak moja autosugestija iz dana u dan popusta i udaljuje me od zanimanja predavaca. :D

(Film Raven se može naći u groznom izdanju,ali ne i titlovi za film,ni na srpskom ni na engleskom,jedino na farsi jeziku .I tako to traje već duže vreme.Tako da sam posle prvih 15 minuta gledanja ipak odložio film za neko ozbiljnije gledanje.Mada mi ponajviše liči na prvog Šerloka Holmsa iz 2009. i Vidoka.)

Ja sam veliki ljubitelj Poa, tako da cu to definitivno gledati u bioskopu. I treci deo Nolanovog Betmena. Za to ne zalim pare. :D

Pa da znas da mi je to alternativa, jer koliko god da negujem svoj mesijanski trip i gledam filmove gde su profani napravili pomak sa klincima (a verovatno cu iskulirati onaj film sto ovde pomenuste o klincima antihristima i nesretnim prosvetarima), maksimalno se trudeci da izignorisem sve lose price vezane za skolstvo, ipak moja autosugestija iz dana u dan popusta i udaljuje me od zanimanja predavaca. :D

Jedan od najsumornijih,ali najrealnijih filmova o uzaludnosti borbe prosvetara da usade klincima nešta u glavu je film Thicker Than Blood (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0156240/

Micky Rourke ,koji glumi sveštenika,direktora škole u tom filmu,kaže profesoru entuzijasti koji preproznaje u jednom klincu slikarski talenat- da se ne meša u "ecology of evil" u tom latino getu,koje funkcioniše po svojim pravilima.Dopao mi se izraz pa sam ga zapamtio.
Na svu sreću kod nas još nije toliko daleko odmaklo kao u Njujorku.

thicker%20than%20blood.jpg

generalno govorci slazem se. meni nije jasni ni zasto je taj film snimljen, ni ko je dao pare

jedino ima vrednost kao pogled elite socijalne i politicke, novcane, na to kako vidi narod. naravno da grese, ali njih nije briga. nardo je 1.000 puta bolji i kvalitetniji od te iste nazovi elite, skorojevicke. pa noje proslo ni trinest godina kako su ceda i djelic uskocili u milione

The Idiots (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0154421/

Koliko sam skontala, ovo je jedan od filmova iz triologije (uz Breaking the waves i Dancer in the dark), nisam poznavalac pa ne znam. U svakom slucaju, manje mi se dopao od gore navedenih. Sta znam, to je klasican Trier, u pocetku sve nabacano i skarabudzeno, prva scena koja je na neki nacin in medias res takodje je takva, a zatim prica pocinje da se slaze i razvija. Ne mogu da kazem da je film los, jer nije, ali ne mogu ni da kazem da je odlican. Mislim da nikad ni za jedan Trierov film necu reci da je odlican, ne zato sto nije kvalitetan, vec zbog utiska koji imam za vreme i nakon gledanja njegovih filmova. Meni licno ne prijaju, teskobni su, iscaseni na jedan jako destruktivan nacin, ali pre bih rekla psiho-emotivno destruktivni nego egzistencijalno. Otkud znam... Znam samo da sam u poslednjih nedelju dana odgledala dva Trierova filma i da mi je to dovoljno za narednih sest meseci. Mozda i vise. Od mene ocena 7/10.

Tu vrstu problema koju mnogi imaju sa ovim filmom, ja imam sa američkim blokbasterima. Nikako da skontam šta mi je odvratnije. Da li sam film ili američki način života koji je tema filma. Zbog toga sam sklon zavereničkoj tezi da je američki sistem vrednosti polenov prah, a film insekat koji taj sistem seje po ostatku sveta.:lol:

Poslednja izmena:
Wow just wow...Još nisam sredio utiske od sinoć ali takvu *doom* atmosferu dugo nisam osetio...Prelazak iz trivijalnosti u dubinu i nazad u deliću sekunde otkrivanje mesta gde stvarnost puca i gde kroz pukotine cure košmari...Ovo je film koji drži pažnju duugo posle gledanja...Cela ekipa je odlična ponajviše Dugalić i Ćustić...Obratiti pažnju na muziku i sliku stvarno vrhunski urađeno...Čak i neko ko nikada nije čitao DK će uživati i možda će posle ovog poželeti da to ispravi.10|10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back