Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Megan is missing

http://3.***************/-Nd_FD6Fm89g/Ted_hUXQdpI/AAAAAAAAAQ0/3XCTRR19mWs/s1600/MEGAN+IS+MISSING.jpg

Prvi utisci su podeljeni, jer ovo definitivno nije veliki film.
Ali, svakako je reč o bitnom i uverljivom filmu, koji je ceo snimljen dokumentaristički (po principu Veštice iz Blera) - film je sniman svega 8 dana, a sve scene u filmu su scene razgovora preko veb kamere, snimci video kamerom ili tv reportaže. Priča prati dve četrnaestogodišnje drugarice, Megan, iz rasturene porodice, seksualno aktivnu i nesrećnu devojčicu i njenu drugaricu, detinjastu Ejmi. Problemi nastaju kada Megan počne da četuje sa tajanstvenim mladićem, Džošom, nakon čega misteriozno nestaje.
Važnost ovog filma je u temi koju tretira na vrlo uverljiv način (opasnost video poznanastava). Iako je veći deo filma više jedna dokumentaristička tinejdž drama, poslednjih dvadesetak minuta počinje pravi horor. Ali jedan od onih u kojima se ne uživa.

Ne bih umeo tačno da odredim ocenu za ovaj film. Neka to bude 7 (možda film zaslužuje više ili manje, teško je reći), ali svakako ga treba pogledati

Imas istu temu obradjenu u ovom filmu http://www.imdb.com/title/tt1529572/ Meni iskreno nije los, ali mislim da su na nekim mestima previse izbanalisali i ubacili u klise celu pricu. Ali nije lose odgledati. Klajv Oven je dobro odigrao ulogu, a i klinka je skroz korektna.

Imas istu temu obradjenu u ovom filmu http://www.imdb.com/title/tt1529572/ Meni iskreno nije los, ali mislim da su na nekim mestima previse izbanalisali i ubacili u klise celu pricu. Ali nije lose odgledati. Klajv Oven je dobro odigrao ulogu, a i klinka je skroz korektna.

I Hard candy http://www.imdb.com/title/tt0424136/ obrađuje sličnu temu.

Ali pristup u ovom filmu (Megan is missing) je utoliko uverljiviji jer je namera bila da deluje dokumentaristički (naravno, nije se u tome potpuno uspelo, ali film jeste potresan)

I Hard candy http://www.imdb.com/title/tt0424136/ obrađuje sličnu temu.

Ali pristup u ovom filmu (Megan is missing) je utoliko uverljiviji jer je namera bila da deluje dokumentaristički (naravno, nije se u tome potpuno uspelo, ali film jeste potresan)

Da, da, gledala sam Hard Candy, nije los. Sta znam, valjda su te teme sada aktuelne, sto je i razumljivo.

Mon Oncle

Zak Tati film iz 1958 g. ..divan film..

imdb 8/10

mon-oncle-movie-poster-1958-1010703008.jpg

Baziran na istinitom dogadjaju,sjajan film iz 2002 god. o ,,pripitomljavanju' domorodacke dece u asutraliji 30-ih godina,i njihovom naslnom odvodjenju u civilizaciju,3 devojcice bivaju nasilno odvedene...posle kraceg vremena uspevaju da pobegnu,a na putu do kuce ceka stotine i stotine km kroz pustinju,a za petama tragaci,policija,i upravnik kampa iz kog su pobegli..Uzbudljiva avantura,dirljiva prica,i fenomenalna fotografija

_Rabbit%20Proof%20Fence%20a.jpg
..9,5/10

Shame
http://www.imdb.com/title/tt1723811/

Fino urađen film, ali me nije 'uradio'. Lepa fotografija, dobra muzika, fini glumci, ali mnogo duva promaja kroz film. Znam da je u toj praznini fora, ali film nema dovoljan emocionalni intenzitet da bi me uznemirio.
Ko zna, možda je glavni lik trebalo da bude sestra. 7.5/10
(ili je ovo jedan od onih filmova koji će mi se svideti za deset godina... a možda i ne)

shame_poster.jpg

Secret Window
Secret.Windows.jpg

Glavni a ujedno i jedini problem ovog filma je onaj glavni obrt koji je najvazniji u triler filmovima a koji se moze provaliti vec posle prvih 20min.
Da je to malo bolje uradjeno verovatno bi film bio jedan od mojih omiljenih, ali ta rupa u scenariju baca veliku mrlju na ovaj film.
Glumu ne traba pominjati, dovoljno je reci Dzoni Dep, jeste da ja njega nesto ne gotivm ali ne mogu da kazem da je los kad je jedan od najboljih glumaca Holivuda.
7.5/10

Gledao Lavli bons ( ?! :mrgreen: ) pre neki dan ...zahvaljujuci extra smornom finalu LS i smorio se jos vise nego sto bih da sam nastavio da gledam fudbal ...
Joj kako sam se uzeleo dobrog filma na tv-u ...
Pa svaki dan na TV imaš odlične filmove: Boris u gradskom, Boris na maratonu, Boris u vrtiću, Boris na Basketu, Dragan na otvaranju koridora, Tomislav na reci, Tomislav na tašmajdanu, Mlađan u fabrici(STOP stranačkom zapošljavanju), Mlađan i Verko, Mlađan u Kragujevcu, Mlađom protiv korupcije, Nenad u nezavisnoj V, Kostreš svira tamburicu, Vučić na skeli, Džulijani na brodu.... Neki od ovih glumaca odavno su zaslužili oskar. Za njih su Stiven Sigal, Dolf Lungren i ostali velikani pičkin dim.

Haute tension - Uh, dobro me je iscimao. Možda zbog toga što ne gledam horore baš često, ali mi je baš ***** kevu. Reč je o jednom vanredno dobrom filmu koji, bar za mene uvodi neke novine u ovaj žanr. Poslednjih 20ak minuta su više nego šokantni u psihološkom smislu i sigurno se radi o jednom od najboljih horora koje sam pogledao.

Priča prati 2 drugarice sa fakulteta Aleks i Mari, koje odlaze kod jedne od njih(Aleks) na selo, kako bi vikend provele u učenju na miru. Odmah, prve noći, u kuću ulazi čovek koji ubija sve članove porodice, a Aleks stavlja u svoj kamion, u koji neprimetno uspeva da se ušunja i Mari u želji da spase drugaricu. To je zaplet ili se bar čini tako. Uglavnom, režiser ovog filma, horor koristi samo kao oruđe za prikaz i analizu mnogo dubljih i složenijih društvenih pojava. Film me je u nekim svojim elementima, koji se pre svega odnose na psihološki aspekt, podsetio na hičkokov Psycho, pa i na Dressed to kill, Brajana De Palme. Preporuka za sve ljubitelje horora, ali i one koji nisu baš zagriženi fanovi.

E, ovako, ja sam resila da neko vreme ne gledam filmove u koje se treba udubljivati, nego da lepo gledam neke lagane price, gde su svi lepi, uspesni, puni para. Lepi ljudi, lepe kuce, lepa kola. Eto, da se ne bih potresala.
I odgledam ja sinoc film http://www.imdb.com/title/tt1596350/ koji je bas sve od gore navedenog. I iznerviram se, i ceo film prevrcem ocima i cokcem. I onda sam skapirala da se vise potresem kad gledam te "lagane" filmove. I sta ja sad da radim?

P.S. Skontala sam da sam stavila pogresan link, pa sam popravila :D

Poslednja izmena:
E, ovako, ja sam resila da neko vreme ne gledam filmove u koje se treba udubljivati, nego da lepo gledam neke lagane price, gde su svi lepi, uspesni, puni para. Lepi ljudi, lepe kuce, lepa kola. Eto, da se ne bih potresala.
I odgledam ja sinoc film
koji je bas sve od gore navedenog. I iznerviram se, i ceo film prevrcem ocima i cokcem. I onda sam skapirala da se vise potresem kad gledam te "lagane" filmove. I sta ja sad da radim?

Slažem se da su takvi filmovi( uz kratke filmove o Borisu, Tomi, Mlađi, Mićunu, Čedi...) najpotresniji. Još ako ih začini neki Aflek, Džek Blek, Gosling ili neki sličan američki pajac stvarno treba imati čelične živce. Zato ih ja gledam samo u izuzetnim okolnostima. No, ti si ostavila link od pesme D.Runeka. Verovatno si bila preuzbudjena dok si razmišljala o filmu, pa ti je ruka zadrhtala.

Slažem se da su takvi filmovi( uz kratke filmove o Borisu, Tomi, Mlađi, Mićunu, Čedi...) najpotresniji. Još ako ih začini neki Aflek, Džek Blek, Gosling ili neki sličan američki pajac stvarno treba imati čelične živce. Zato ih ja gledam samo u izuzetnim okolnostima. No, ti si ostavila link od pesme D.Runeka. Verovatno si bila preuzbudjena dok si razmišljala o filmu, pa ti je ruka zadrhtala.

Provalila sam, ispravila sam. Ma otvoreno mi mnogo tabova, pa ne znam kako mi se omaklo :D Pusti ti to nabrajanje, nego daj neki saaaveeet!!! :D

@Dju bre
Sad videh koji film je u pitanju. Riz Viterspun mi kao pojava nije toliko odvratna, ni sam ne znam zašto, ali film s njom nisam pogledao od tinejdžerskih dana i one ,,Pravne plavuše''.
A što se tiče saveta, mislim da je život kratak da bi se gledala američka, novokomponovana proseravanja a da se ne pogledaju remek dela Hanekea, Fon Trira, Kurosave, Linča, Polanskog, Akina, Mihalkova, Bergmana, Majka Li-ja, Kena Loach-a, Amenabara itd.
Takođe glede, ovih horor junaka naše svakodnevnice, treba ih svesti na što manju moguću meru izbacivanjem TV prijemnika iz sobe, fizičkom aktivnošću, šetnjom, čitanjem knjiga itd.:D

Poslednja izmena:
Sad videh koji film je u pitanju. Riz Viterspun mi kao pojava nije toliko odvratna, ni sam ne znam zašto, ali film s njom nisam pogledao od tinejdžerskih dana i one ,,Pravne plavuše''.
A što se tiče saveta, mislim da je život kratak da bi se gledala američka, novokomponovana proseravanja a da se ne pogledaju remek dela Hanekea, Fon Trira, Kurosave, Linča, Polanskog, Akina, Mihalkova, Bergmana, Majka Li-ja, Kena Loach-a, Amenabara itd.
Takođe glede, ovih horor junaka naše svakodnevnice, treba ih svesti na što manju moguću meru izbacivanjem TV prijemnika iz sobe, fizičkom aktivnošću, šetnjom, čitanjem knjiga itd.

Prijatelju, TV sam izbacila iz sobe pre tri godine, kad je Majkl Dzekson umro saznala sam posle tri dana zbog silnih RIP statusa na fejsbuku, onaj vulkan sto je zakocio sav avio-saobracaj...to sam saznala posle sedam dana, tako da kad bi se desila apokalipsa, ja bih saznala za nekoliko dana. Citam stalno, stalno, slova mi se ogadila, pisem puno, o transcedencijama, harmonijama sfera i kojecemu,a i kad necu to da radim-moram! I onda odgledam film i opet mi radi mozak. Doktor kaze: "Gledaj Sex i grad, gledaj lepe ljude, lepa kola, lepe kuce, plitke price." Dajte bre neke filmice, nesto lagano, smesno, dopadljivo.

Prijatelju, TV sam izbacila iz sobe pre tri godine, kad je Majkl Dzekson umro saznala sam posle tri dana zbog silnih RIP statusa na fejsbuku, onaj vulkan sto je zakocio sav avio-saobracaj...to sam saznala posle sedam dana, tako da kad bi se desila apokalipsa, ja bih saznala za nekoliko dana. Citam stalno, stalno, slova mi se ogadila, pisem puno, o transcedencijama, harmonijama sfera i kojecemu,a i kad necu to da radim-moram! I onda odgledam film i opet mi radi mozak. Doktor kaze: "Gledaj Sex i grad, gledaj lepe ljude, lepa kola, lepe kuce, plitke price." Dajte bre neke filmice, nesto lagano, smesno, dopadljivo.
Čestiam ti na izbacivanju TV iz sobe i mnogo zavidim na toj količini neinformisanosti.:D Po postovima ti se i vidi da te nije pojeo savremeni mediokritetski mrak potrošačkog društva.
Ja, kad oću da se nasmejem, odgledam Otvorena vrata, Crnog Gruju, Diplomce, Mućke... Od filmova, poslednja komedija kojoj sam se nasmejao je bila http://www.imdb.com/title/tt0795368/.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back