dju_bre
Ističe se
- Poruka
- 2.582
E pa onda svi lepo da gledate Franklyn pa da mi kazete da li ste se iznenadili
(ja rekoh da necu odustati, a nervira me sto sam dosadna)

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa onda svi lepo da gledate Franklyn pa da mi kazete da li ste se iznenadili(ja rekoh da necu odustati, a nervira me sto sam dosadna)
![]()
![]()
![]()
The Raid: Redemption (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1899353/
![]()
Film počinje izuzetno dobro,grupa pripadnika specijalnih jedinica policije Indonezije polazi u zadatak da se obračuna sa lokalnim vođom mafije.Gornja slika je početak obećavajućeg filma .Vođa tima,policijski oficir, pokušava da ohrabri svoje borce ,iako i sam nije siguran u ishod borbe .Prilaz zgradi,ostatak radnje,sve je ok.Deluje uverljivo, realno.Kao dokumentarni filmovi o obračunima brazilske policije sa likovima iz favela u Riu.
I tako dok sam sa uživanjem gledao taj odličan zaplet i razradu, film se naprasno pretvara u tipičan film o borilačkim veštinama ,u ovom slučaju o indonežanskoj borilačkoj veštini Pentjak Silak i počinje da liči na film Krvavi sport,sa Vandamom.Nisam mogao da verujem kako su zeznuli potencijalno odličan film.Isto tako nastavak je tek odličan,kada ostaju zarobljeni u toj zgradi i sledi borba za opstanak,dok ceo taj svet podzemlja juriša na njih.Sama scenografija je izuzetna.Zgrada izgleda kao grad duhova,iza svakog ćoška vreba neki novi neprijatelj.Slično,kao u Padu crnog jastreba.
Besmisleno je započeti film,kao jedan žanr a završiti ga kao drugi,jer se na kraju ne dobije ništa.
![]()
I ja sam skontao Prestiz...Posle pustio film caletu,i on skontao..
Kraj...Skontao kraj odnosno onaj obrti ili sta?
http://www.imdb.com/title/tt0390384/
Ako je to ovaj Primer, nadam se da imas jak zeludac. Ja sam ugasila posle pola sata, ne zato sto je film los, nego sto nisam mogla da gledam te neke male izoblicene, gadne, ljigave stvari. Bilo mi je odvratno, odvratno, uf i sad se najezim kad se setim. Ja ne gledam horore sa cudovistima i sl, od Alian-a sam imala nocne more danima. Tako da mi se ucinilo da Primer ima solidnu pricu, vec na pocetku se postavlja nekoliko etickih problema i menja se odnos izmedju likova, a kako se to dalje razvilo, nemam pojma. Iskreno, volela bih da mi neko preprica, posto ja ono nema sanse da odgledam, a zanima me sta je dalje bilo.![]()
Pa...naravno da su razliciti filmovi na takav nacin,triangle je "supernatural"
Sta vise prestige i machinist se isto razlikuju,prestige je blazi SF dok je machinist niti supernatural niti SF
Mnogi dobri filmovi nemaju normalan kraj
Recimo Pan's Labyrinth i Inception...jedan ide u domen fantazije i nadprirodnog dok drugi ide u domen SF-a
Ali kao sti si vec rekla,sve zavisi od ukusa![]()
pa da
e vidis ja imam taj problem sto non stop nalijecem na spojlere,sto na internetu sto u zivotu
najjace je bilo kad su svi zivi zapalili za sixth sense i ja pocinjem da gledam film i kaze mi drug mrtav 'ladan "e ovaj je mrtav zapravo"
tako da znam kraj 80 % kultnih filmova koje nisam gledala, a voljela bi.sto iritira![]()
ne sjecam se dobrog obrta u zadnje vrijeme...sve je postalo tako predvidljivo.ah,zivote![]()
Skontao kraj odnosno onaj obrti ili sta?
Gledao sam Prometeja u bioskopu - 3D
Film je jako sličan priči Alien i Aliens.
Čak su neke fore (scene) identične kao u ova dva filma.
Vizuelni efekti su zbog napretka tehnologije mnogo bolji nego u Alien i Aliens,
ali suštinski priča je bolja u ova dva stara filma nego u Prometeju.
Prometej je u startu radjen da ima razrađenu priču za drugi deo, tako da je ovo tek polovina priče.
Film je dobro uradjen, vodilo se računa o detaljima, scenografiji, logičnosti priče.......
Ocena: scenografija, vizualni efekti 9/10
Scenarijo: 5/10
Remek-delo. Alan Delon kao usamljeni, hladnokrvni, maksimalno profesionalni atentator i rusenje te slike u toku filma. Nema mnogo dijaloga. a uprkos tome film je zabavan. Makar meni. Podseca, odnosno delom jeste noir film. 10/10![]()
Gledam City Island na Avali. Što volim kad slučajno naletim na nešto vako dobro na tele-vizoru! Mada, sad se lomi, oće l' film ići do kraja il' će, ko što to samo juesejianci znaju, propustiti priliku da propusti priliku... što je, nažalost, skoro, pa izvesno... najpametnije bi mi bilo da prestanem da gledam dok traju reklame, u tom slučaju dao bih mu 9.8/10. Saundtrek je tek posebna priča. Neki čudno dobar miks klasike lou-pas filterovane ušima Žan-Pjer Žunoa. Oću reć, jeste to Karmen, al' men nekako liči na Ameliju Pulen. Ćaća koji laže ženu da igra poker, dok u stvari ide na časove glume, sinak koji ima fetiš da gleda patološki debele žene dok se hrane u prirodnom okolišu... Tu mu šćer striptizetka dođe ko reper Normalnog. Začudno.
![]()
rezija cini da winters bone bude konstantno napet film
ali je film usporenog tempa, pa se par puta smorih (upravo napisah dvije suprotnosti u dva reda,al idemo dalje)
gluma doticne jennifer lawrence je savrsenstvo. kao meril strip ,a sedamnaest joj je godina tek. nadam se da ce kad se napuni para, kroz koju godinu anstaviti ovim,ili priblizno ovim putem
ozarks nijesu divno mjesto za zivot u to sam sigurna
bolji po svim stvarima od Frozen Rivera,ali meni je manje legao u ovom trenutku
John Hawkes, moze sve da glumi.
izvrsna karakterizacija likova
atmosfera filma...da,stalno *****m o atmosferi ali u ovom filmu potpuno opravdano-cista desetka
traje taman koliko treba...realan ,poetski, nije tuzan, nije ni potpunmo mucan,nego nesto izmedju.
scena u kojoj onae dvije vode nju da nadje kosti...odlicno.
irvasi su svudje isti izgleda.
7/10 zato sto nisam imala strpljenaj za njega trenutno.a van toga, pogledacu ga opet i dati mu ocijenu kakvu zasluzuje.
ee jennifer ove godine puni 22,ne 17![]()