Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo,odgledao sam Snow White and the Huntsman,i prenecu moj utisak :)
Snow_White_and_the_Huntsman_52.jpg

Stavljam u spojler,posto je noviji film.Naime,ovaj film ima jako neujednacenu radnju.Na momente izaziva zevanje,ali isto tako i drzi u netrepeljivosti.Lik kraljice Ravene je sjajno napravljen(Charlize Theron rules :D ),i sto se tice njene glume,ona predstavlja jednog od najbolje okarakterisanih filmskih likova.No,to se ne moze reci za druge.Na primer faca Kristen Stewart(one iz twilighta,to sve objasnjava),neretko deluje vrlo ukoceno,jednostavno nije dorasla da glumi lik kome je dodeljena(i ozbiljno,ako je ova lepsa od Charlize,ja cu majke mi postati gej :lol:).Hemswortova gluma je dobra..Vidi se da je film radjen sa velikim budzetom,ali ponekad je jako zbrzan,ocekivao sam vise klimaticnu zadnju borbu,i imam jak osecaj da pomalo film pati od Twilight sindroma,samo su trebali da se pojave vampiri koji svetle na suncu,i dozivljaj bi bio potpuno :mrgreen: .Specijalni efekti su sjajni,gluma Charlize Theron je prvoklasna,Hemswort ima isto dobru glumu,muzika isto,prica je zanimljiva,ali ponekad jaaako zapetljana.
i ima zanimljiv twist u vezi princa i lovca,videcete kasnije,ali nisu to u potpunosti uneli,da su to uradili,ocena bi bila visa
Moja ocena:5,2 .Trebali su naci nekoga drugog za Snezanu :confused:

The Raid: Redemption (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1899353/

0.jpg

Film počinje izuzetno dobro,grupa pripadnika specijalnih jedinica policije Indonezije polazi u zadatak da se obračuna sa lokalnim vođom mafije.Gornja slika je početak obećavajućeg filma .Vođa tima,policijski oficir, pokušava da ohrabri svoje borce ,iako i sam nije siguran u ishod borbe .Prilaz zgradi,ostatak radnje,sve je ok.Deluje uverljivo, realno.Kao dokumentarni filmovi o obračunima brazilske policije sa likovima iz favela u Riu.
Isto tako nastavak je tek odličan,kada ostaju zarobljeni u toj zgradi i sledi borba za opstanak,dok ceo taj svet podzemlja juriša na njih.Sama scenografija je izuzetna.Zgrada izgleda kao grad duhova,iza svakog ćoška vreba neki novi neprijatelj.Slično,kao u Padu crnog jastreba.
I tako dok sam sa uživanjem gledao taj odličan zaplet i razradu, film se naprasno pretvara u tipičan film o borilačkim veštinama ,u ovom slučaju o indonežanskoj borilačkoj veštini Pentjak Silak i počinje da liči na film Krvavi sport,sa Vandamom.Nisam mogao da verujem kako su zeznuli potencijalno odličan film.
Besmisleno je započeti film,kao jedan žanr a završiti ga kao drugi,jer se na kraju ne dobije ništa.

raid_11ca.jpg

Poslednja izmena:
The Raid: Redemption (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1899353/

0.jpg

Film počinje izuzetno dobro,grupa pripadnika specijalnih jedinica policije Indonezije polazi u zadatak da se obračuna sa lokalnim vođom mafije.Gornja slika je početak obećavajućeg filma .Vođa tima,policijski oficir, pokušava da ohrabri svoje borce ,iako i sam nije siguran u ishod borbe .Prilaz zgradi,ostatak radnje,sve je ok.Deluje uverljivo, realno.Kao dokumentarni filmovi o obračunima brazilske policije sa likovima iz favela u Riu.
Isto tako nastavak je tek odličan,kada ostaju zarobljeni u toj zgradi i sledi borba za opstanak,dok ceo taj svet podzemlja juriša na njih.Sama scenografija je izuzetna.Zgrada izgleda kao grad duhova,iza svakog ćoška vreba neki novi neprijatelj.Slično,kao u Padu crnog jastreba.
I tako dok sam sa uživanjem gledao taj odličan zaplet i razradu, film se naprasno pretvara u tipičan film o borilačkim veštinama ,u ovom slučaju o indonežanskoj borilačkoj veštini Pentjak Silak i počinje da liči na film Krvavi sport,sa Vandamom.Nisam mogao da verujem kako su zeznuli potencijalno odličan film.
Besmisleno je započeti film,kao jedan žanr a završiti ga kao drugi,jer se na kraju ne dobije ništa.

raid_11ca.jpg

Ne treba po meni to tako da gledaš,ovo je prije svega akcioni film,zapravo čistokrvni akcioni film azijskog pečata,da je film otišao u dramu ili triler ne bi to bilo to,ovako je ostao njihov čist bez patetike i zato mi je ostavio odličan utisak,kada malo dublje pogledaš skoro pa da nema filma sa tog govornog područja pa da ne forsiraju taj ludački fajt gdje se lemaju satima kao da su na kokainu,zapravo se radi o njihovom mentalitetu.Mada ovo nije slučajno,Indonesia postaje vrlo ozbiljan tvorac filmova pored Japana i Koreje a i tvorac ovog fima je japanski student,dakle ništa nije slučajno...Svakako vredan gledanja i jedan od boljih ovog žanra u 2011 godini.

rotld-necropolis.jpg

Još jedan nastavak parodične serije možda malo slabiji nego ostali ali i dalje na tom putu opet smešno i strašno pomešano u jednom trenutku se cepaš od smeha u sledećem se lediš od užasa...Sarkastičan pogled na ideju korporacijske vladavine svim i svačim šteta što je ostao u senci filmova poput Resident Evil.
Ipak ljudi nemaju dovoljno brains after all.Super mjuza...9/10

http://www.imdb.com/title/tt0390384/
Ako je to ovaj Primer, nadam se da imas jak zeludac. Ja sam ugasila posle pola sata, ne zato sto je film los, nego sto nisam mogla da gledam te neke male izoblicene, gadne, ljigave stvari. Bilo mi je odvratno, odvratno, uf i sad se najezim kad se setim. Ja ne gledam horore sa cudovistima i sl, od Alian-a sam imala nocne more danima. Tako da mi se ucinilo da Primer ima solidnu pricu, vec na pocetku se postavlja nekoliko etickih problema i menja se odnos izmedju likova, a kako se to dalje razvilo, nemam pojma. Iskreno, volela bih da mi neko preprica, posto ja ono nema sanse da odgledam, a zanima me sta je dalje bilo. :D

haha:) pa imam poprilicno jak zeludac....evo cim odgledam,ja cu ti prepricati ;)

Pa...naravno da su razliciti filmovi na takav nacin,triangle je "supernatural"
Sta vise prestige i machinist se isto razlikuju,prestige je blazi SF dok je machinist niti supernatural niti SF

Mnogi dobri filmovi nemaju normalan kraj :P
Recimo Pan's Labyrinth i Inception...jedan ide u domen fantazije i nadprirodnog dok drugi ide u domen SF-a

Ali kao sti si vec rekla,sve zavisi od ukusa :)

e meni se recimo nimalo nije dopao inception,mada cu ga pogledati jos jednom,a pan's labyrinth nisam gledala,cula sam da je dobar....volim pravu,kvalitetnu misteriju,ne onu preterano zamrsenu,jer cak iako je skapiras,nisi uzivao na pravi nacin :)

pa da :)
e vidis ja imam taj problem sto non stop nalijecem na spojlere,sto na internetu sto u zivotu :lol:
najjace je bilo kad su svi zivi zapalili za sixth sense i ja pocinjem da gledam film i kaze mi drug mrtav 'ladan "e ovaj je mrtav zapravo"
tako da znam kraj 80 % kultnih filmova koje nisam gledala, a voljela bi.sto iritira :)
ne sjecam se dobrog obrta u zadnje vrijeme...sve je postalo tako predvidljivo.ah,zivote :lol:

tako sam i ja bila iznervirana kad sam otisla na youtube da vidim trailer za devil i prvi komentar je bio-BABA JE DJAVO...doslo mi je da iskasapim tog koji je rekao...ne vidim poentu tih retardiranih komentara

Gledao sam Prometeja u bioskopu - 3D

Film je jako sličan priči Alien i Aliens.
Čak su neke fore (scene) identične kao u ova dva filma.
Vizuelni efekti su zbog napretka tehnologije mnogo bolji nego u Alien i Aliens,
ali suštinski priča je bolja u ova dva stara filma nego u Prometeju.
Prometej je u startu radjen da ima razrađenu priču za drugi deo, tako da je ovo tek polovina priče.
Film je dobro uradjen, vodilo se računa o detaljima, scenografiji, logičnosti priče.......
Ocena: scenografija, vizualni efekti 9/10
Scenarijo: 5/10

I ja odgledao.Sledio sam se,ali ne od scena,koliko od buke i trešenja podova u bioskopu.Osećao sam kako se adrenalin diže duž kičme,udara u potiljak i izlazi kroz krunsku čakru.
Neko to možda voli,ja ovako povremeno da ostanem u trendu.Još mi uši zuje.:lol:
Alien ima svečaniju ,više dramsku atmosferu.Draž Prometeja je veliki broj neočekivanih obrta.
Takođe si u pravu da će Prometej imati najverovatnije nastavak.Jer početak je prilično nejasan,isto kao i kraj.Zapravo ceo film ima mnogo mesta koja zahtevaju razradu,što ćemo najverovatnije videti u novom delu Prometeja.
Uglavnom jedan od najboljih filmova koji su izašli ove godine.Takođe bih dao nižu ocenu za scenario,oko 7.Iako su uspeli da ne ponavljaju priču samog Aliena, ima isuviše nekih klišea viđenih u nekim drugim filmovima,kao i nedovoljna razrada karaktera u filmu.Suviše deluju kao sporedni junaci.Doduše i jesu,realno govoreći.:lol: Efektima bih takođe dao 9.Što se tiče scenografije i više od 9. Ovako raskošan film odavno nisam gledao.Definitivno film za bioskop.
Mada ima toliko neočekivanih kadrova sa pratećim ultrapojačanjem pozadinskog zvuka,sa nekim scenama koje su zaista mučne, da ako imate slabiji želudac,bolje ipak sačekajte dvd.
Sve u svemu,dobar film.
Mislim da je i zvanična ocena na imdb realna.

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

00d400ac978bb0e0345f2bda4f0fad2e.jpg

Poslednja izmena:
ygrxy.jpg

Uf, jedva ga odgledah, i to samo zato sto su mi mulholand i lost highway bili odlicni. Jako dosadan i bez dobre radnje, pa jos traje 3 sata. Jeste da nisam neki strucnjak i da nisam odgledao sve, ali cini mi se da je ovo najlosiji Lincov film. 5/10

5ulsok.jpg

S obzirom da u njemu glume Kluni i Dzenifer Lopez, cije filmove nesto ne volim da gledam, film je iznenadjujuce dobar. Tema filma je medjusobna privlacnost pljackasa i policajke. Volim te filmove gde radnja pocinje igrom slucaja, nekako mi deluju idealno za filmove i knjige. Sve u svemu nista specijalno, ali s obzirom ko glumi, ipak iznad ocekivanja 7/10

34rddg8.jpg

Remek-delo. Alan Delon kao usamljeni, hladnokrvni, maksimalno profesionalni atentator i rusenje te slike u toku filma. Nema mnogo dijaloga. a uprkos tome film je zabavan. Makar meni. Podseca, odnosno delom jeste noir film. 10/10

11l22cg.jpg

Ovi distopijski filmovi nikad ne dosade. Izbegavao sam ga do sada, jer uvek gledam da izbegnem filmove koji su globalno uspesni i evo napokon ga odgledah. S jedne strane, sjajan film od pocetka pa do kraja. Dobro, osim kraja on mi je nekako preteran.S druge strane, ne volim te filmove sa porukama,kao naucices mnogo samo slusaj V-a pa makar ta poruka bila i o pravdi i boljem svetu. Ustvari, mozda bas zato sto je takva poruka. E da, Natali Portman je zaista jedna od boljih americkih glumica. 8.5/10

220px-Winters_bone_poster.jpg

rezija cini da winters bone bude konstantno napet film
ali je film usporenog tempa, pa se par puta smorih (upravo napisah dvije suprotnosti u dva reda,al idemo dalje)
gluma doticne jennifer lawrence je savrsenstvo. kao meril strip ,a sedamnaest joj je godina tek. nadam se da ce kad se napuni para, kroz koju godinu anstaviti ovim,ili priblizno ovim putem
ozarks nijesu divno mjesto za zivot u to sam sigurna
bolji po svim stvarima od Frozen Rivera,ali meni je manje legao u ovom trenutku
John Hawkes, moze sve da glumi.
izvrsna karakterizacija likova
atmosfera filma...da,stalno *****m o atmosferi ali u ovom filmu potpuno opravdano-cista desetka
traje taman koliko treba...realan ,poetski, nije tuzan, nije ni potpunmo mucan,nego nesto izmedju.
scena u kojoj onae dvije vode nju da nadje kosti...odlicno.
irvasi su svudje isti izgleda.
7/10 zato sto nisam imala strpljenaj za njega trenutno.a van toga, pogledacu ga opet i dati mu ocijenu kakvu zasluzuje.

Gledam City Island na Avali. Što volim kad slučajno naletim na nešto vako dobro na tele-vizoru! Mada, sad se lomi, oće l' film ići do kraja il' će, ko što to samo juesejianci znaju, propustiti priliku da propusti priliku... što je, nažalost, skoro, pa izvesno... najpametnije bi mi bilo da prestanem da gledam dok traju reklame, u tom slučaju dao bih mu 9.8/10. Saundtrek je tek posebna priča. Neki čudno dobar miks klasike lou-pas filterovane ušima Žan-Pjer Žunoa. Oću reć, jeste to Karmen, al' men nekako liči na Ameliju Pulen. Ćaća koji laže ženu da igra poker, dok u stvari ide na časove glume, sinak koji ima fetiš da gleda patološki debele žene dok se hrane u prirodnom okolišu... Tu mu šćer striptizetka dođe ko reper Normalnog. Začudno.

Gledam City Island na Avali. Što volim kad slučajno naletim na nešto vako dobro na tele-vizoru! Mada, sad se lomi, oće l' film ići do kraja il' će, ko što to samo juesejianci znaju, propustiti priliku da propusti priliku... što je, nažalost, skoro, pa izvesno... najpametnije bi mi bilo da prestanem da gledam dok traju reklame, u tom slučaju dao bih mu 9.8/10. Saundtrek je tek posebna priča. Neki čudno dobar miks klasike lou-pas filterovane ušima Žan-Pjer Žunoa. Oću reć, jeste to Karmen, al' men nekako liči na Ameliju Pulen. Ćaća koji laže ženu da igra poker, dok u stvari ide na časove glume, sinak koji ima fetiš da gleda patološki debele žene dok se hrane u prirodnom okolišu... Tu mu šćer striptizetka dođe ko reper Normalnog. Začudno.

Meh... znao sam. Puvanjak. Ovo ti je ko Martingejl... ako ne prestaneš dok si u prednosti izgubićeš sve što si dobio i još gaće pride.

220px-Winters_bone_poster.jpg

rezija cini da winters bone bude konstantno napet film
ali je film usporenog tempa, pa se par puta smorih (upravo napisah dvije suprotnosti u dva reda,al idemo dalje)
gluma doticne jennifer lawrence je savrsenstvo. kao meril strip ,a sedamnaest joj je godina tek. nadam se da ce kad se napuni para, kroz koju godinu anstaviti ovim,ili priblizno ovim putem
ozarks nijesu divno mjesto za zivot u to sam sigurna
bolji po svim stvarima od Frozen Rivera,ali meni je manje legao u ovom trenutku
John Hawkes, moze sve da glumi.
izvrsna karakterizacija likova
atmosfera filma...da,stalno *****m o atmosferi ali u ovom filmu potpuno opravdano-cista desetka
traje taman koliko treba...realan ,poetski, nije tuzan, nije ni potpunmo mucan,nego nesto izmedju.
scena u kojoj onae dvije vode nju da nadje kosti...odlicno.
irvasi su svudje isti izgleda.
7/10 zato sto nisam imala strpljenaj za njega trenutno.a van toga, pogledacu ga opet i dati mu ocijenu kakvu zasluzuje.

ee jennifer ove godine puni 22,ne 17 :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back