Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ne znam otkud ta mitologizacija Klinta. Oduvek je bio američki patriota i pravi skaut.

Клинт Иствуд је ипак глобалнији феномен да би се могао ограничити на бившу Југославију

Sam si odgovorio na pitanje.
Klint je zapravo sasvim dobar glumac za filmove koje je glumio,jer čini mi se da prljavog Harija ne bi niko bolje odglumio.
Sve u svemu svi raniji Klintovi filmovi su gledljivi,Snajperist je smeće,nema tu šta više da se palamudi...;)

Poslednja izmena:
Kunsten å tenke negativt или Уметност негативног размишљања
Izgleda da baš cijenim taj njihov crni humor, jer kad su krenuli da lome po kući, onako nadrogirani, pijani i paralizovani, a ono dvoje se krešu gore pri čemu lik plače...presmijao sam se.
Au, šta je meni smiješno...:D

Има нечега у овом што кажеш али Клинт Иствуд је ипак глобалнији феномен да би се могао ограничити на бившу Југославију. Он је био типична поп-икона (60-их и 70-их) која је временом, свакоко због неких објективних квалитета (али и због тога што је на поп-културу престало да се гледа као на нижи облик културе), прерасла тај статус. То исто се на пример догодило са Шоном Конеријем, а, мада у мањој мери, и са Бертом Рејнолдсом, Шер, Крисом Кристоферсоном...

Код нас се то догодило са Томом Здравковићем... :)

Da zanemarimo Tomu, ima tu istine.Posle smrti roka ja već 20 godina čekam kad će se pojaviti neki novi muzički pravac (dotle sam bio prisiljen da slušam klasičnu muziku, etno fazon i ostale surogate za stari dobri rock'n'roll.) I zaista došlo je do razvoja nečeg što bi se moglo nazvati novim muzičkim pravcem.Neka vrsta stilizovane, unapređene pop muzike (rok nije oživeo) ono što se pušća na TDI radiju.Standardi u pop žanru su tako podignuti, muzički, vizuelno - moderni video spotovi su prava remek dela, da mi neki muzičari iz 80tih kao Erasure na primer i njihovi spotovi deluju apsurdno.Bili Ajdol je naravno još standard dobrog popa..

Ja i dalje čekam neki stvarno nov muzički žanr, koji je suštinski drugačiji, ne samo unapređena verzija.Kao što je to bila razlika između klasike i džeza, džeza i roka.Nisam rekao da mi se dopada ovaj novi pop, time me truje moja ženska, nije da nema dobrih stvari, ali mi deluje kao suviše ženska muzika.Ipak ne mogu a da ne primetim da je daleko bolji od pop muzike iz 80tih, što bi se moglo reći i za film.

Nedavno sam gledao kraj filma Dan Nezavisnosti i bio zapanjen koliko je taj film tehnički prevaziđen, nezavisno od maloumne priče.Filmovi sa Belom Lugošijem deluju atraktivnije, baj imaju neki retro šmek.

Tako da bih rekao da Klint i nije možda toliko patriota kako ga mi doživljavamo i kako on možda sam sebe, verovatno pogrešno doživljava, koliko želi da ostane u trendu i izbegne sudbinu spomenutog Šona Konerija.Ne održava se reputacija i ne zarađuje se danas za potrošačku korpu kaubojcima i zastarelim akcionim filmovima, nego filmovima o američkim herojima.

Repriza Raging Bull (1980)
Madre mia, ovo poganiji lik od Taksiste, onaj luđak pobio makroe i sličan šljam, dok je ovaj bio ženske i muške gde god je stigao... i usput još uvek je alive
7th_wedding-300x300.jpg

Trivia: When the real Jake LaMotta saw the movie, he said it made him realize for the first time what a terrible person he had been. He asked the real Vicki LaMotta "Was I really like that?". Vicki replied "You were worse." :lol:

Mala zanimljivost...
Raging Bull (1980) “I’m not an animal”
The Elephant Man (1980) "I am not an elephant! I am not an animal! I am a human being! I am a man!"

The theory of everything (2014), dobar, tuzan, glavni glumac Eddie Redmayne fantastican! Ako mu ne daju oskara trebalo bi da se u glavu upucaju. Ne mogu da verujem da ovako briljantna uloga ima za konkurenciju Bredlija Kupera za American sniper hihihihihihi :zcepanje:

Oglasila se žena Stephen Hawkinga i rekla vrlo kratko i jasno da je film jedna velika šarena laža koja nema veze sa istinom.S obzirom da je u pitanju autobiografski film koji bi trebao biti zasnovan na istini odlučio sam da ga izminiram jer imam osjećaj da je pravljen za Oscara i ništa više.

Pogledajte prilog 346899

Jesam ja prva,koja je gledala ovu bedu?

Totalni promasaj od filma.Bas da vidim ko ce ga oceniti "odlicnim","fenomenalnim",itd.....

Osnovna "stvar",koja treba da nosi i dominira filmom je Kristijan..toga nema.Zaboravite.Ovaj glumac je skroz neprivlacan i neharizmatican.Ne menja izraz nikada,ne zna da glumi...Osim toga,ni fizicki izgled mu nije jaca strana.Kristijan je trebao da bude neko jak,da lici na musko,visok,zgodan,sirov,da vam je samo se*x u glavi,kada ga vidite,a ne zgoljavac,sa (dam glavu da je ovo istina) nalepljenim dlakama na grudima :hahaha:

Scene se*xa..pa,ne znam.Sve sto treba da se vidi se ne vidi..prilicno naivno.Bicevanje,vezivanje....opet ne valja.Ja cu se opet vratiti na Kristijana.Ne izgleda kao neko ko bi vas uplasio da vas veze,deluje smesno dok se seta sa onim bicem...Te scene su trebale da budu mucne i eroticne,u isto vreme,ali toga nema.Hemije medju njima nema,ama ni malo...

Anastasija je bas onakva,kakva je u knjizi..neugledna i obicna devojka....

Gledate na sopstvenu odgovornost...Kladim se da bi svako od nas naveo bar 5 daleko eroticnijih filmova....

nisam gledao film
ali imam utisak da je suština: spram svecu i tropar
kakva knjiga takav i film
romantizovano, banalno, limunada sa softkor fantazijama
e sad zanimljivo je što svi očekuju da je kristijan neko jak,da lici na musko,visok,zgodan,sirov,da vam je samo se*x u glavi,kada ga vidite
s obzirom da je suština njegovog lika da je on 25godišnjak, emocionalni invalid, koji se plaši svega i sebe prezire zakamufliran uspehom i šatro kontrolom
tako da je ovaj lik još i skroz prikladan
dakota je očito rešila da uzme najbolje od ove prilike
smešni su mi oni koji očekuju neke visine od filma pa čak i scene žešćeg sexa i sm-a

Repriza Raging Bull (1980)
Madre mia, ovo poganiji lik od Taksiste, onaj luđak pobio makroe i sličan šljam, dok je ovaj bio ženske i muške gde god je stigao... i usput još uvek je alive
7th_wedding-300x300.jpg

Trivia: When the real Jake LaMotta saw the movie, he said it made him realize for the first time what a terrible person he had been. He asked the real Vicki LaMotta "Was I really like that?". Vicki replied "You were worse." :lol:

Mala zanimljivost...
Raging Bull (1980) “I’m not an animal”
The Elephant Man (1980) "I am not an elephant! I am not an animal! I am a human being! I am a man!"

Kako bi drugačije izdržao one mečeve protiv Sugar Ray Robinsona, da nije bio toliko lud. Prvi čovek koji je uspeo da ga dobije i jedini koji ga je poslao kroz konopce. Sam Sugar Ray je rekao jednom, ma koliko da sam ga tukao nije hteo da padne.

Marshland aka La isla mínima (3+/4-)
http://www.imdb.com/title/tt3253930/?ref_=nv_sr_1
la-isla-minima-poster_021.jpeg

Napokon jedan film vredan pažnje,u poslednje vrijeme sam zaredao sa nekoliko filmova koji nisu vredni pažnje a pogotovo ne gledanja.Ebiga...
Ovo bi se komotno mogao nazvati španski True Detective ali bi bilo nepravedno pošto su vremenski nastajali u isto vrijeme pa čisto sumjam da su jedan drugog kopirali.A i Marshland ima dovoljno autentičnog...
Glumci Javier Gutierrez i Raul Arevalo, poznatiji po komičnim nego po ozbiljnim ulogama su vrlo raspoloženi i uvjerljivi kao detektivi i sjajno su podržani od strane brojnih sporednih, karakternih i razrađenih likova
Ono što najviše vredi u filmu je atmosfera, građena višestruko,sam ambijent močvarne provincije, osjećaj pustoši koja nije samo geografski nego i duševnog karaktera.
Ovo je definitivno najboilji triler koji sam gledao u poslednje vrijeme i od mene topla preporuka...

Poslednja izmena:
Oglasila se žena Stephen Hawkinga i rekla vrlo kratko i jasno da je film jedna velika šarena laža koja nema veze sa istinom.S obzirom da je u pitanju autobiografski film koji bi trebao biti zasnovan na istini odlučio sam da ga izminiram jer imam osjećaj da je pravljen za Oscara i ništa više.

Film je jad i beda, pun klisea, a Redmaynova gluma nista posebno. Lakse je odigrati paraplegicara i dobiti ovacije nego se uhvatiti u kostac s nekom karakternom ulogom.
Al' to sto holivud glorifikuje "usminkane" uloge je druga stvar.
Michael Keaton do oskara.
Kad vec nece da daju Benediktu.

Sveti pesak

U Kinoteci trenutno ide crni talas, a ovo je najcrnji film crnog talasa koji videh; evo pokušavam da se setim kafkijanskijeg filma i ne mogu: ima u njemu scena u pustinji koja toliko liči na scenu pustinjskog suđenja iz Papillon-a da je to, srpski rečeno, uncanny (Papillon je snimljen 5 godina kasnije, a nešto sumnjam da je Frenklin Šafner gledao Sveti pesak). Moj mozak ne može da radi na toj frekvenciji da bi ispratio sve čime ovaj film bombarduje, a da pritom bezuspešno pokušavam zapamtiti quote-abilan dijalog iz skoro svake scene ("revolucija, drugarice, ne nosi svilene gaćice poput tebe"). Nisam siguran da ima negde da se skine, pre par godina sam prešurlao ceo internet i nisam ga našao. :(

Sveti pesak

U Kinoteci trenutno ide crni talas, a ovo je najcrnji film crnog talasa koji videh; evo pokušavam da se setim kafkijanskijeg filma i ne mogu: ima u njemu scena u pustinji koja toliko liči na scenu pustinjskog suđenja iz Papillon-a da je to, srpski rečeno, uncanny (Papillon je snimljen 5 godina kasnije, a nešto sumnjam da je Frenklin Šafner gledao Sveti pesak). Moj mozak ne može da radi na toj frekvenciji da bi ispratio sve čime ovaj film bombarduje, a da pritom bezuspešno pokušavam zapamtiti quote-abilan dijalog iz skoro svake scene ("revolucija, drugarice, ne nosi svilene gaćice poput tebe"). Nisam siguran da ima negde da se skine, pre par godina sam prešurlao ceo internet i nisam ga našao. :(

Skoro beše na RTV, naravno nisam se sjetio.

- - - - - - - - - -

Inače Rtv je išao sa najboljim filmovima "neoplante", to je bilo pre godinu dana, naravno pola nisam odgledao.

Ono sto nisam uspeo da prokuzim, to su oni bubnjevi i njihova simbolika u filmu, pa bih voleo da neko iznese svoje impresije o tome.

Sjajan post (mislim na ovo što sam izbrisao prilikom citiranja :lol:).

Što se citiranog dijela tiče, još od momenta kada sam u Kumu I sve jači zvuk metroa u pozadini povezao sa Majkovim nadolazećim izborom između normalnog i života mafijaša, svaki upečatljivi zvuk u filmu povezujem sa mentalnim stanjem glavnog (ili bilo kojeg drugog) lika.
Tako i ovdje. Bubnjevi skoro uvijek najavljuju dolazak Birdmana, pri čemu mislim na njegov glas, osim kada se Birdman stvarno i pojavi u onom mamurnom ludilu na dan premijere.
Bubnjevi prestaju kada neko uđe u prostoriju, ili kada razbije Birdmanov poster.
Ako nije Birdman, onda su jaki bubnjevi kada ga kamera prati kroz uske hodnike (obično su to trenuci sa naglašenim emocijama, bilo da je u pitanju bijes ili duboka zamišljenost sa sve češkanjem potiljka).
Ako se ne varam, samo jednom to nije slučaj, tj. kada imamo prazan hodnik u kadru, pa se Rigan pojavljuje, ali malo prije nego će skrenuti u prostoriju gdje mu je ćerka, vidimo razbijen poster Birdmana...pa kao, možda je to to.

Nem' pojma :)

Playtime (1967)
http://www.imdb.com/title/tt0062136/
Tati je konzervativac, bar umereni, stari koji žali za vremenom kad je bio mali.
Playtime prikazuje Pariz u vremenu koje mi danas živimo. Pariz oponaša Njujork, velike zgradurine, monumenti Pariza su samo u ogledalu, oni su privid, tako nevažni. Svet sajmova, kupovine, fotografisanja, memorisanja, kompjutera, fensi stvarčica, luksuzne robe, tek tu i tamo žena koja prodaje cveće kao odblesak nekog vremena, tek da posluži kao istorijski spomenik, tek da se uslika, tek da se oponaša što je nekad bilo. Nema žaljenja za prosutim mlekom. Naš junak ne poznaje taj moderni Pariz, niti Pariz poznaje njega, oni su stranci. On je turista u svom gradu, baš kao što su to i pristigle turistikinje iz Amerke koje pod palicom vodiča obilaze bezvredna mesta i troše bezvredno vrijeme.

Šta ovaj film čini genijalnim osim toga što je uslikan kao retko što. Mrtvi dijalog, govor tela. Svet Žaka Tatija koji koliko god bio sterilan ipak na kraju (možda) ostavlja nadu. Da li cvet može povratiti veru u nešto nematerijalno. Da li može probiti barijere trivijalnosti i ispraznosti koja je svepristna.
Da se razumemo ovaj film je teško gledati. Nema dijaloga, duge scene u kojima se čini da se ništa ne čini. Ali vrijedi. Svaku paru.

Da li je progres regres? Čovek je napredovao pa je stvorio mašinu i robota.....ali od sebe.

Jedna od najboljih scena, mada sve su manje-više odlične.

EneVu.jpg

4+

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back