Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parada - Interesantan film, sa duhovitim dijalozima, dobrim glumcima. Biserka, Zvonce, Nikola, prijatelji iz bivših republika...:) Nije propaganda, kako mnogi homofobi misle, naprotiv. Slika i prilika današnje Srbije, gde na žalost vlada jednoumlje.

Meni je bio duhovit, ali nista posebno, sve je to vec vidjeno. Nema dubljih poruka, prica o gejevima je preterana i pateticna. Najgotivniji lik u filmu mi je Biserka (valjda se tako zove) :D Previse buke se diglo oko tog filma, kao i oko svakog filma dragog nam reditelja :D

Meni je bio duhovit, ali nista posebno, sve je to vec vidjeno. Nema dubljih poruka, prica o gejevima je preterana i pateticna. Najgotivniji lik u filmu mi je Biserka (valjda se tako zove) :D Previse buke se diglo oko tog filma, kao i oko svakog filma dragog nam reditelja :D

Meni nije bio patetičan, sve sa merom. Oko svakog njegovog filma se diže prašina...Ništa novo.

tako nekako
sad sagledah na yt
prvo očigledani svi elementi komercijalizacije, ajde film mora da se prod
stereotipi kojima nas bombarduju 3 decenije o manjinama većinama i svim disfunkcijama balkanskim
ima doze apsurda i humora što vadi film
a opet i kraj mi bi nekako efekan
normalan čovek ipak mora da pomili koliko je sve to besmisleni i kako se jedino isplati kockati svoj život i za sebe
****** i parade i pedere i velikosrbe i šiptare itd....

Cellular- Немам обичај да гледам филмове на тв, али синоћ се таман наместих да легнем раније, упалим тв, кад оно на Тв прва почиње неки филм са Ким Бејсинџер и Џејсоном Статамом, који, мислим, кад би хтео могао да глуми и у озбиљнијим филмовима од оних срања што снима. Решим да погледам, и наравно зајебем се жестоко. То је тај тип филмова због кога ми се згадио Холивуд. То је толико јадно, јадно, лоше, патетично, бизарно, немогуће да сам угасио после 45 минута, мада је и то превише за ово ***** наснимљено на филмску траку.

parada kaska za svijetom dobrih 25 godina ...smatra se " revolucionarnim " sta ne
o stereotipima , jeftinim forama i kursadzije humorom ne bi ni da pricam.
a i kraj je debilitet.
biserka vadi film. i debeli ;) ...cine ga gledljivim i mogucim u ovom moru nikad gorih domacihfilmova

Apsolutno potpisujem tvoj post...:ok:
Sad sam pokusao da pogledam o cemu se radi i posle 50-ak minuta prekinuo sa gledanjem ovog smeca...
Film em nije duhovit, em je cista propaganda, em su likovi stereotipni i kliseizirani do bola...

Confessions http://www.imdb.com/title/tt1590089/

Priča ultra spore radnje.
Međutim, sjajna kamera, slike.
Film koji nema zastrašujuće efekte, već pomalo groteskne.
Preveliku težnju za poukom zamenili su groteskni momenti filma.
Film u kojem su junaci mrtvi-hladni, ne naročito aktivni, delaju morbidno, a deluju pasivno.
Sporo, tromo.

Film koji ima za cilj da prikaže današnjicu.
Koja nije humanistička Naprotiv.
Okupana pogrešnim nadmetanjima, prljavštinom uma, nečistim borbama za prestiž, za važnost.
Prikazano je vreme gde ni deca više nisu bića u nevinim detinjstvima, već stvorenja koja žive na ruševinama zaboravljenog vremena starih vrednosti.
Vreme gde je tekuća vrednost ustvari nevrednost već zločin.
Već odsustvo savesti, odsustvo odnosa prema dobrom, prema zlom.
Vreme gde se i kod nasa zalažu da deca kaiševe drže u svojim rukama umesto u pantalonama.
Gde su preštićena, a u stvari od njih se treba štititi.

Prepune stranice crne hronike.
Previše loših stvari oko nas, koje preplavljuju, koje se vrednostima ne daju zaseniti.
Ne daju svrgnuti sa trona čitanosti, sa trona utiska.

Vrednosti u ljudima gube se, nadjačavaju ih one neljudske strane življenja.
Vreme je u kojem se ističe zlo, a dobro pada u zapećak.
Gde se borba za važnost odvija po većem masakru, većoj smelosti, a ne znanju, trudu, istinskom kvalitetu bića.

Isuviše loših pouka, loše protumačenih situacija od nas prave ljude, zombije koji hrlimo ka nečemu što se smak.
Što je trulež ljudstva.
Isuviše je življenje upereno u tuđe mrtvilo, jer izumiremo lagano kao ljudi.
Ostajemo tromost krvi, mesa.

Deca danas nisu deca.
Već neustrašive sile bahatosti.
Za pažnju se ubija, za prevlast, superiornost se ne preza od zločina, od krvi, od poganosti.

U težnji da ovaj film prikaže ono što postajemo, nanosi tralajvi ukus blage odsade, preterivanja i ne baš sjajnih preokreta radnje, preokreta osvete, i kažnjavanja.
Mnogo boljih filmova beše.
Makar i onih sa lošijom posvetom.

Izgledalo je kao da ga gledam satima.
Nije me oterala morbidnost, nisam film doživela kao totalno morbidan, niti me ja zgadio, niti zastrašio.
Od mene ocena 6/10.

Confessions http://www.imdb.com/title/tt1590089/

Priča ultra spore radnje.
Međutim, sjajna kamera, slike.
Film koji nema zastrašujuće efekte, već pomalo groteskne.
Preveliku težnju za poukom zamenili su groteskni momenti filma.
Film u kojem su junaci mrtvi-hladni, ne naročito aktivni, delaju morbidno, a deluju pasivno.
Sporo, tromo.

Film koji ima za cilj da prikaže današnjicu.
Koja nije humanistička Naprotiv.
Okupana pogrešnim nadmetanjima, prljavštinom uma, nečistim borbama za prestiž, za važnost.
Prikazano je vreme gde ni deca više nisu bića u nevinim detinjstvima, već stvorenja koja žive na ruševinama zaboravljenog vremena starih vrednosti.
Vreme gde je tekuća vrednost ustvari nevrednost već zločin.
Već odsustvo savesti, odsustvo odnosa prema dobrom, prema zlom.
Vreme gde se i kod nasa zalažu da deca kaiševe drže u svojim rukama umesto u pantalonama.
Gde su preštićena, a u stvari od njih se treba štititi.

Prepune stranice crne hronike.
Previše loših stvari oko nas, koje preplavljuju, koje se vrednostima ne daju zaseniti.
Ne daju svrgnuti sa trona čitanosti, sa trona utiska.

Vrednosti u ljudima gube se, nadjačavaju ih one neljudske strane življenja.
Vreme je u kojem se ističe zlo, a dobro pada u zapećak.
Gde se borba za važnost odvija po većem masakru, većoj smelosti, a ne znanju, trudu, istinskom kvalitetu bića.

Isuviše loših pouka, loše protumačenih situacija od nas prave ljude, zombije koji hrlimo ka nečemu što se smak.
Što je trulež ljudstva.
Isuviše je življenje upereno u tuđe mrtvilo, jer izumiremo lagano kao ljudi.
Ostajemo tromost krvi, mesa.

Deca danas nisu deca.
Već neustrašive sile bahatosti.
Za pažnju se ubija, za prevlast, superiornost se ne preza od zločina, od krvi, od poganosti.

U težnji da ovaj film prikaže ono što postajemo, nanosi tralajvi ukus blage odsade, preterivanja i ne baš sjajnih preokreta radnje, preokreta osvete, i kažnjavanja.
Mnogo boljih filmova beše.
Makar i onih sa lošijom posvetom.

Izgledalo je kao da ga gledam satima.
Nije me oterala morbidnost, nisam film doživela kao totalno morbidan, niti me ja zgadio, niti zastrašio.
Od mene ocena 6/10.

Confessions je odlična zajebancija i atak na mozak,jedan od boljih fimova koji sam pogledao već sada davne 2010-te...od mene 9/10,vrlo jaka i stabilna četvorka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back