- Poruka
- 25.559
odlican film..preporuka...malo slicnosti sa filmom Léon: The Professional.....9/10
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Toliko me je smorio AHustle da sam potpuno zaboravila da preporučim odličnu seriju
Teska glupost.E pa ti si bila pametnaJa ga iskljucila posle 45 min.Teska glupost.

Emihse hvala ti što misliš na mene, ali ja sam pre neki dan doživeo prosvetljenje i odbacio sve zablude kojima sam robovao do današnjih dana.

Tu se moramo složiti!Još ko zna napraviti od domaćih kora,radosti nema kraja...
bosanska pita je najbolja
Amerikanomrzac je prejaka reč. To je više prezir zbog te megalomanije i beskrupuloznosti. Međutim, više nemam takav stav, kao što rekoh, doživo sam prosvetljenje...

E, posle ovakve izjave svi moramo da tražimo pojašnjenje i obrazloženje. Pa počni....Emihse hvala ti što misliš na mene, ali ja sam pre neki dan doživeo prosvetljenje i odbacio sve zablude kojima sam robovao do današnjih dana.
A, pa ovo je legendarni film.![]()
Ko bi rekao da je Spilberg ovo uradio...
Odličan ''vintidž'' sa dosta jurnjave, guranja k ola i kamiona na ivicu ali sa mnogo više stila nego u današnjim ''mega budžet'' '''akcijama'', stari dobri automobili (plymuth valiant) u ovom slučaju, brkovi, zalisci, stare cvike ''punokrvni'' film iz 70-tih...Takođe je super kako se polako i opušteno odvija radnja akcije bez žurbe, nervoze i histerije od koje ne možeš da se oporaviš par dana, kao danas..A pritom su ipak uspeli da postignu duboku analizu unutrašnje borbe žrtve pod stresom i realan prikaz emocija straha, nervoze i sreće...Kamion je junak sam za sebe mator a čvrst oklopljen u stilu ''Mad Maxa'', autor ovog filma je definitivno trebao da radi ekranizaciju Kingovih Kamiona 11/10
Odlična je tema, a meni se svidela i realizacija, dosta je hladan film i likovi deluje dosta udaljeni od drugih, što je i poenta filma ... Uvek je neminovnost napretka tehnologije bila ta da koliko pruži toliko i oduzme, tako da sam sinoć u kafani imao priliku za jednim stolom da vidim jednog lika i dve cure hipnotisane androidom, gde se prostim čitanjem govora tela stiče utisak da pričaju sa stvarnom osobom, a ne da su zadubljeni u fejsbuk i porukeHer
http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=fn_al_tt_1
Dobar film, mada je mene više zaintrigirala sma tema nego realizacija iste.
... Her
http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=fn_al_tt_1
Dobar film, mada je mene više zaintrigirala sma tema nego realizacija iste.
Kažem dobar, ako ni zbog čeg drugog, ono zbog činjenice da mi je mozak bio aktivno uključen najveći deo filma. U toku gledanja, postavljao sam sebi neka pitanja, ali se nisam usuđivao da dajem odgovore, jer su oni suviše mračni i frustrirajući. U kom pravcu se kreće ljudska vrsta? Koje su posledice hipertrofiranog tehnološkog napretka? Gde su granice deerotizacije i dehumanizacije čoveka? Da li je robotizacija života(čoveka) neminovnost i da li je naše udaljavanje od prirode nepovratnog karaktera...?
Konkretno o filmu, moram istaći da me je glas OS, užasno iritirao i da sam morao isključiti ton, što mi je otežalo praćenje radnje. Takođe, nisam ni neki veliki ljubitelj ovog Finiksa, ali moram priznati da je dobro odigrao ulogu. Zatim, isprva mi je bilo izuzetno teško da ozbiljno gledam na ,,relationship" između Teodora i OS Samante, ali sam shvatio da je to, ne samo budućnost, nego i sadašnjica, do duše, možda, u malo izmenjenom obliku, ali osnovne konture su identične. S tim u vezi, da banalizujem stvar do krajnjih granica, sve češće viđam zombije po gradskim ulicama, koji ne pričaju preko vidljivog mobilnog aparata, nego preko slušalica koje se ne vide, pa mi to zaista, sve deluje kao neki zastrašujući, predapokaliptični geg hororičnih utvara. Nedavno sam čuo i da u BG postoji terapija za odvikavanje dece od video igrica, jer roditelji nemaju način da ih odvoje od Galaksija, Sonija, televizora i kompjutera. Užasava me pojava da ljudi na ivici egzistencije, koji svaki dan jedva skupe za hleb, osećaju neverovatnu potrebu da imaju tamo neke ,,besne" telefone, tablete i smartove, androide ,,tač skrinove"... Kada na ovo dodamo apsolutno odumiranje duhovnosti, koje je u čvrstoj korelaciji sa tehnološkim napretkom, dobijamo idealnu podlogu za stvaranje atmosere iz ovog filma.
Ono što mi se ne sviđa, jeste dosta limunade pri kraju, te onako značajna uloga koja je data pismima koja piše Teodor, a koja su na nivou ,,Napravi mi sina pod svetlima kazina..." i drugih Jecinih umotvorina. Da ne bi mnogo mrsio o samoj radnji jer je veliki broj ljudi već gledao film, sumiraću da je film generalno interesantan i da je Finiks dobro odigrao ovaj tip uloge.
P.S. Što se tiče zaokreta u mojim geopolitičkim shvatanjima, to se desilo, na spavanju. Sećam se samo da su me 2 ruke, sa sastavljenim prstima, odvukle u jednu rupu, nešto popout, Alise u zemlji čuda i da sam tamo doživeo sukha-u