Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brüno (2009) 3/5

veceras bio na tv-u nisam ga uvatio od pocetka propustio sam 15-20 minuta
ovaj covek nije normalan :)

http://www.imdb.com/title/tt0889583/?ref_=fn_al_tt_1

Bruno_BD.jpg

John Woo i Chow Yun Fat, tandem koji obećava u svakom filmu...:)
Nekako mi je ova Hongkongaška akcija bila nepoznata, iako nisam ljubitelj ovog žanra, prijatno me je iznenadio...
Daju Kinezi neki šmek ovim filmovima koji da su snimani recimo u holivudu ne bi bili ništa drugo nego neka B, C produkcija, kliše već viđeno.
Kroz svaki film se vuče priča o časti, poverenju, drugarstvu i pobedi dobrog nad zlim, uz povremene gubitke... Poređao sam filmove od meni najlošijeg ov ova četri, (dalkeko od toga da su loši filmovi al neko je morao poneti i taj epitet)...

Hard_Boiled-1992-.jpg

7/10

a-better-tomorrow.jpg

8/10

A_Better_Tomorrow_2.jpg

8/10

MV5BMTUxMzA5NjY1Ml5BMl5BanBnXkFtZTYwMDIxMzU5._V1_SY317_CR4,0,214,317_.jpg

Ne mogu reći najbolji film koji sam gledao, pre bi odgovarao termin omiljeni... Ovaj film ima sve... Remek delo... 10/10

mislio sam sad dollarqueen da ukazem na sledeci paradoks-- podrzavas anti-trolovski post goksija, bez ikakvog doprinosa samoj temi a to znaci da i ti sama trolujes.. e
pa ja sam mislio da sve to fino objasnim, ali sam onda shvatio da bi i moj odgovor bio takodje trol, tako da...
ohwait

Da...podrzavam anti-trolovski post goksija.A ostalo..kako ko shvati,njegova slobodna volja.

El cuerpo (2012)

Belen_Rueda_Frikarte.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1937149/

Odlična španska triler-misterija, sa elementima horora, ali i romanse.... Telo bogate vlasnice farmaceutske industrije Majke nestaje iz mrtvačnice, a policija počinje da sumnja da njena smrt nije bila prirodna. Skoro ceo film odvija se u kamernom prostoru mrtvačnice, grupa likova je u zgradi, odakle se kroz fleš-bekove odmotava priča o Majkinim poslednjim danima... Odlični glumci predvođeni Hugom Silvom, Belen Ruedom, Hozeom Koronadom, odlična fotografija i misterija do poslednjeg minuta (mada sam ja provalio ranije), dovoljni su da drže pažnju do samog kraja. U svakom slučaju preporuka za ljubitelje žanr, a rekao bih da je dobra misterija nešto što, bez obzira na opredeljenja i afinitete, kod svakog gledaoca dobro prolazi :)

Još jedan za ovo javljanje od mene:

Malopre napisah svež komentar opširnijeg sadržaja na srodnoj temi, od mene ocena 8/10.

Nisu mi se dopali predugi kadrovi scenografije Drugog svetskog rata koje na temu filma nisu rekle ništa osim što su produžile video materijal za, ako se dobro sećam, petnaestak minuta dima i pepela, i zato je sveopšti utisak narušen za dve ocene manje.

- - - - - - - - - -

Ono što ovaj film razlikuje u biti je njegova nebajkovita završnica i što je priča pričana iz ugla naizgled sporednog aktera.

Kill the Irishman 10/10 (5) :ok:
Ne znam kako mi je promakao ovaj super zabavan i odlično odrađen film u svakom segmentu,ni manje ni više nego da ga pogledam preko tv-a a iskreno skoro pa i ne gledam tv.Još sam ranije čuo za priču o Danny Greenu, ircu koji je zaratio s žabarima u vreme kada su bili najjači!

Poslednja izmena:
Po meni, nepošteno je ocenjen okruglom šesticom na imdb-u.

Ja mu dajem desetku.

Obično ovde prijavljujem filmove koji na mene ostave snažan utisak, zato ih i nagradim sa visokim ocenama, o onima tra-la-la nemam želju da pišem komentar.

Danski fim - The bouncer (2003) - Manden bag døren

http://www.imdb.com/title/tt0366750/

MV5BMTYyOTE3NDEwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYyNDMzMQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_.jpg

Sniman po istinitom događaju,

Dopada mi se što je sav nenašminkan, nema poziranja.

Scene su neprijatne, ali u tome je, da tako kažem, lepota ovog ostvarenja.

Zombieland

Sve više izbegavam nove proizvode, pa često prosipam bebe zajedno sa prljavom vodom. Ovo je super. Jeste, zombiji su tu mekgafin, nešto za pucati u, i na kraju krajeva se svodi na štreberski viš-fulfilment, ali, holivud bez toga praktično ne bi ni postojao, a ovo je uđavola zabavno!

Epizoda sa Bilom Marejem je urnebesna.

7/10

nije los samo sto su kraj upropastili

Greenberg [2010]
http://www.imdb.com/title/tt1234654/

Comedy|Drama|Romance

Gledljiv, ali ima mnogo boljih po sličnom fazonu....
Plot: Tip otpušten iz mentalne bolnice odlazi kod brata da mu čuva kuću dok je ovaj na godišnjem odmoru i zaljubljuje se u njegovu bejbisiterku.

ja takvom coveku nebi dao da mi cuva kucu pa makar mi bio i rodjeni brat
sta znas dal ce da zapali nesto ...i izgore cela kuca za cas

Po meni, nepošteno je ocenjen okruglom šesticom na imdb-u.

Ja mu dajem desetku.

Obično ovde prijavljujem filmove koji na mene ostave snažan utisak, zato ih i nagradim sa visokim ocenama, o onima tra-la-la nemam želju da pišem komentar.

Danski fim - The bouncer (2003) - Manden bag døren

http://www.imdb.com/title/tt0366750/

MV5BMTYyOTE3NDEwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYyNDMzMQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_.jpg

Sniman po istinitom događaju,

Dopada mi se što je sav nenašminkan, nema poziranja.

Scene su neprijatne, ali u tome je, da tako kažem, lepota ovog ostvarenja.
Evo skidam ga sa torrenta. Nešto slabo ima Seeders-a i Leechersa.....
Nadam se da ga nisi gledala on-line, odnosno da može da se navata dobar prevod......

nije los samo sto su kraj upropastili

Zašto? Ceo film ide ka takvom kraju. Bavi se ispitivanjem osnovne zapovesti... hm, svugde (samo što negde imaju ščim, a negde ne), a to je: "Uživaj!" Na kraju svi dobijaju nešto zadovoljenja te ideologije: devojčica ode u zabavni park (an' some zombie killin'), Vudi svoju čokoladicu, a radikalno asocijalni geek romantičnu ljubav (dominantna religija savremenog doba). Ovaj kraj se, mislim, ima shvatiti parodično, a osnovna parodija tu je što su svi zadovoljni time što su dobili. Mislim da sam ga inicijalno oštetio. Povećavam ocenu na 4/5.

Poslednja izmena:
Zašto? Ceo film ide ka takvom kraju. Bavi se ispitivanjem osnovne zapovesti... hm, svugde (samo što negde imaju ščim, a negde ne), a to je: "Uživaj!" Na kraju svi dobijaju nešto zadovoljenja te ideologije: devojčica ode u zabavni park (an' some zombie killin'), Vudi svoju čokoladicu, a radikalno asocijalni geek romantičnu ljubav (dominantna religija savremenog doba). Ovaj kraj se, mislim, ima shvatiti parodično, a osnovna parodija tu je što su svi zadovoljni time što su dobili. Mislim da sam ga inicijalno oštetio. Povećavam ocenu na 4/5.

misleo sam na oni ozombljeni kako izginuse na kraj
ni rambo nebi uspeo onako da gi pobije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back