Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1/10. Bezvezarija. Knjiga izazove neke žmarce, film nikakve.

http://www.imdb.com/title/tt1212452/

bag-of-bones-poster.jpg

I poslednja za ovo javljanje, komedija sa gospodinom Kerijem...

Ima jedna potpuno bezvezna scena za koju sam pomislila - Ako ovo treba da je ikom smešno, bolje da se ceo svet samoraznese odmah.

Inače, nije loš za opuštanje i slatko sam se nasmejala pred kraj filma.

6/10.

Zanimljiva priča, ali ne očekujte previše.

The third man (1949) - Na osnovu raznih komentara i preporuka očekivao sam mnogo više. Nije ispunio moja očekivanja. U suštini, mnogi ti stariji filmovi mi deluju nekako precenjeno.
Da,imam utisak da ih velicaju samo zato sto su stari...

Gledao sinoc seventh seal,nista posebno :neutral: Ocekivao sam remek delo koje ce dati odgovore na cuvena religijska pitanja,umesto toga video sam neke klovnove sto skacu po sumi i prilicno naivnu i neubedljivu glumu...
http://3.***************/-DdJtLdvFonw/T4YKGb3C5jI/AAAAAAAAA9I/6xohhKSt8hA/s1600/seventh-seal130.jpg

Poslednja izmena:
Splice

Kakvi se filmovi snimaju u danashnje vreme. Boze, sacuvaj. Ajde sve, ali ona scena silovanja u sumi. WTF.
Film je poceo kao ekstremno slab i neubedljiv. A onda je postao toliko los da je zapravo bio dobar. Gledao sam samo da vidim kakvih ce jos suludih scena biti do kraja. Ali su na kraju prevazisli sva moja ocekivanja. Sad ne znam sta da mislim o ovome i kako da ga ocenim. U svakom slucaju pogledajte ako ste propustili. :D

Hahaha Splice... Jaw dropper batshit crazy movie :zcepanje: Pogledala sam ga do kraja ali ne valja... stvarno ne :D

The Great Gatsby

images

Definitivno ga vredi gledati u bioskopu, film je Moulin Rouge na steroidima :lol: (isti reziser) Sve je prelepo i preglasno i nekako previse...
Ja nisam procitala knjigu, uvek sam planirala ali nikako da stigne na red...mozda i necu nakon filma. Posto je najgori deo filma meni sama prica. I karakteri. Jednostavno mi se ne dopada cela prica, ne interesuje me. Uopste ne mislim da je ovaj Gatsby bio nesto specijalan, od momenta kad je poceo da baca kosulje na Daisy i pokazuje joj kucu kad sam joj videla lice samo sam zelela da je on ubije ili da je na neki nacin osramoti (ocekivala sam neki Monte Cristo twist)... ali ovaj idiot se samo jos vise zaljubio u Daisy, voleo je takvu kakva je. Prosecnu.
Mislila sam da ce me najvise iritirati moderna muzika ili Tobey Maguire, ali ne, muzika bas ide uz film, nije kao Django Unchained kad su tamo ubacili rap odjednom nisam mogla da pratim film. Ali tu je sasvim okej.
Dicaprio i Joel Edgerton su meni bili najbolji sto se tice glume.
Film nije los, ok je...ali zaboravicu ga za 3 dana. 7/10

Moze neko ko je procitao knjigu da mi kaze ko je Herzog (mislim da se tako zove) covek koji radi za Getsbija? Ne mislim na ime glumca, nego mislim na to ko je on u knjizi da li ima pricu? On mi je bio najinteresantniji, pojavio se samo par puta ali je delovao skroz jezivo nekako. Nista ne mogu da nadjem o njemu...
Ovaj lik levo:

Leonardo-DiCaprio-in-a-sea-of-Slit-Drape.jpg

Da,imam utisak da ih velicaju samo zato sto su stari...

Gledao sinoc seventh seal,nista posebno :neutral: Ocekivao sam remek delo koje ce dati odgovore na cuvena religijska pitanja,umesto toga video sam neke klovnove sto skacu po sumi i prilicno naivnu i neubedljivu glumu...
http://3.***************/-DdJtLdvFonw/T4YKGb3C5jI/AAAAAAAAA9I/6xohhKSt8hA/s1600/seventh-seal130.jpg
Begman je na svako postavljeno pitanje u toku filma i odgovorio...I ne trebas posmatrati likove na osnovu njihovog izgleda,vec kao nosioce osobina ciji je psiholoski sklop i odnos prema veri Bergman zeleo da istrazi..

- - - - - - - - - -

The third man (1949) - Na osnovu raznih komentara i preporuka očekivao sam mnogo više. Nije ispunio moja očekivanja. U suštini, mnogi ti stariji filmovi mi deluju nekako precenjeno.

90% "klasika" su jako precenjeni filmovi..
Uvek mi pada Kazablanka prva na pamet...

Ne bih baš rekao nego ste vi ''istrenirani'' da vam taj način snimanja deluje dosadno i ''monotono''
Možda jesu donekle precenjeni ali su svakako mnogog bolji od modernih, posebno ''Treći čovek''

Begman je na svako postavljeno pitanje u toku filma i odgovorio...I ne trebas posmatrati likove na osnovu njihovog izgleda,vec kao nosioce osobina ciji je psiholoski sklop i odnos prema veri Bergman zeleo da istrazi..

- - - - - - - - - -

90% "klasika" su jako precenjeni filmovi..
Uvek mi pada Kazablanka prva na pamet...

Bergman je otac i vladar simbolike.Njegov film treba gledati par puta da bi pohvatao dosta simbolike koja je na svakom koraku. I da gledaš sto puta, ne možeš sve pohvatati. To je film.

Uistinu mnogo filmova jeste precenjeno, pa i novijih, a da ne pričamo o starijim. Može biti do senzibiliteta. Ipak je razlika generacijska, mnogo velika.

@Slave Lord
Meni od precenjenih, prvo padne na pamet Građanin Kejn. Imajući u vid njegov rang i iskaze kritičara, bla, bla, moja očekivanja su bila enormna, ali sam jedva dočekao kraj.
@Goxy
Kada govorimo o precenjenim filmovima, većinom će na tapetu biti holivud, iz prostog razloga što je on i nekad, i sad, zahvaljujući najmoćnijem marketingu i hiperprodukciji, postavio sebe kao neko merilo kvaliteta, te se shodno tome, o holivudskim filmovima najviše i priča. Ne mogu da pljujem neki ruski film iz 50 neke, kad 98 procenata ljudi nije ni čulo za njega, a kamo li ga gledali. Ali, naravno, gomila precenjenih filmova postoji u svim kinematografijama...

Poslednja izmena:
Bergman je otac i vladar simbolike.Njegov film treba gledati par puta da bi pohvatao dosta simbolike koja je na svakom koraku. I da gledaš sto puta, ne možeš sve pohvatati. To je film.

Uistinu mnogo filmova jeste precenjeno, pa i novijih, a da ne pričamo o starijim. Može biti do senzibiliteta. Ipak je razlika generacijska, mnogo velika.
Da,ima dosta "zanimljive" simbolike u filmu...Ali na sustisnko pitanje nema odgovora.

Citao sam malo po netu i naisao na ovaj intervju bergmana:“Many years later, Bergman was asked at a press conference about his true feelings on death. And he answered, I was afraid of this enormous emptiness. But my personal view is that when we die we die, and we go from a state of something to state of absolute nothingness. And I don’t believe for a second that there’s anything above or beyond or anything like that, and this makes me enormously secure.”

Cini se da je i on za vreme snimanja filma bio potpuno izgubljen.Imamo viteza (koji je idealista i prolazi kroz gubitak vere) i slugu (koji je klasicna slika danasnjeg ateiste xD) Na kraju filma obojica umiru s tim sto je vitez spasio "svetu" porodicu (Joseph,Marry,Jesus)

Ali ako je gore izjavio onakav intervju zasto onda uplice ovakve motive u film?

Da,ima dosta "zanimljive" simbolike u filmu...Ali na sustisnko pitanje nema odgovora.

Citao sam malo po netu i naisao na ovaj intervju bergmana:“Many years later, Bergman was asked at a press conference about his true feelings on death. And he answered, I was afraid of this enormous emptiness. But my personal view is that when we die we die, and we go from a state of something to state of absolute nothingness. And I don’t believe for a second that there’s anything above or beyond or anything like that, and this makes me enormously secure.”

Cini se da je i on za vreme snimanja filma bio potpuno izgubljen.Imamo viteza (koji je idealista i prolazi kroz gubitak vere) i slugu (koji je klasicna slika danasnjeg ateiste xD) Na kraju filma obojica umiru s tim sto je vitez spasio "svetu" porodicu (Joseph,Marry,Jesus)

Zato što je to čudni Bergman. :mrgreen:

Sin strogog konzervativnog sveštenika.

Poruka na kraju je da svi umiremo pre ili kasnije i da posle smrti iz ovog sveta prelazimo u nistavilo tj. u mrak iza brda u koji Smrt vodi likove iz filma...
Porodica koja prezivljava na kraju je simbol nade,da i pored neizbezne smrti,ipak ima nekog smisla ziveti...
Bergman istovremen podrzava ideju nihilizma i afirmise zivot..Istinski genije..

The Big Heat je pravi primer tih precenjenih klasika, koje pomenu Velebit. Tu spada gomila americkih trilera koji su imali tu nesrecu da budu snimani u isto vreme kada je i Hic pravio svoja remek dela. Americkim reziserima su 50ih najbolje lezali western i istorijski spektakl i trebali su njih da se drze.

A evo filma od kojeg je Tarantino pokupio inspiraciju za glavne scene u Kill Bill 1

http://www.imdb.com/title/tt0060277/
http://3.***************/-CgjNwyNuHQ0/TViMflktNjI/AAAAAAAABjY/URGh2VLn1y8/s1600/SAMURIA-1-articleLarge.jpg

8/10

Poruka na kraju je da svi umiremo pre ili kasnije i da posle smrti iz ovog sveta prelazimo u nistavilo tj. u mrak iza brda u koji Smrt vodi likove iz filma...
Porodica koja prezivljava na kraju je simbol nade,da i pored neizbezne smrti,ipak ima nekog smisla ziveti...
Bergman istovremen podrzava ideju nihilizma i afirmise zivot..Istinski genije..
:lol:
nihilism1ex3.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back