Konachno ga zavrshih.
Film fejluje iz 2 glavna razloga.
Po meni osnovni je Patison.
Mogao bi traktat da napishem o tome koliko je on netalentovan glumac

To je tako tuzno jer chak i Binosh koju ne podnosim je odlichna,zena promashila profesiju,sad ko milfica je savrshena za filmove za odrasle,stenje za desetku

Ovo je bukvalno jedini film u kome mi se dopala kao glumica.
Mortova savrshena ko uvek,ima neku sexualnost i zenstvenost koja ne proizilazi iz fizichkog izgleda...jako jako netipichno za zenu glumicu,obichno se (cenim) tako neshto vezuje za mushkarce,valjda na to zene misle za mushkarce kad kazu da je "privlachan i ako gabor"..mada po meni nije fizichki ruzna zena,samo ne lepotica,upechatljiva ili klasichno lepa.I jako dobra glumica.
Ova mala plawa sho glumi Patisonovu suprugu je isto jako dobra,podsetja me na mladjanu Patrishu Arket samo zgodnija.
Svi glume u skladu sa tonom filma samo Patioson falshira,to je ko da slushash orkestar u kome glavna violina ubedljivo veze nema.Bukvalno me glava zabolela od njega (ne,ne od filma)
Drugi razlog je po meni sama dilema i neznanje Kronenberga.On ima pitanja i to dobra,ali jednostavno ne zna nishta sem njih,ne zna gde da ide sa pitanjima,moglo bi se reci da je celavac na kraju njegov alter ego i taj monolog mi se chini kao autorovski.Film se dotiche metafzike modernog kapitala i kako on stvara buducnost i mnogih drugih interesantnih drushtveno socijalnih odnosa danashnjice.I sve to,gledano sa sttrane nekoga ko vishe ne razume danashnji svet(mislim na reditelja).Dovoljno je intelektualno potkovan da ima empirijska znanja zashto su neke stvari takve kakve su ali ne moze da razume proces koji je do toga doveo.I zato film fejluje jer tapka u mestu nakon shto izlozi tezu i postavi pitanje-pisac nema odgovor.Tu se film onda pretvara u neku melodramu beketovskog tipa u kojoj se simbolizam Patisonove persone (koja je po meni post post post industrijski kapitalizam i majndset mladosti danashnjice) vraca u neku kvazi realnost i bezi od simbola trazeci ochajnichki razreshenje dilema iz filma.I ne slazem se da je ovo neka buducnost,film je u sadashnjici.
Da je neko dobro kastovan za glavnu ulogu koja treba da nosi film ( citaj: bilo ko na svetu sem Patison

) film bi opet fejlovao iz drugog razloga koji sam naveo,al bi bio bar gledljiv.Ovako je negledljiv.Ja razuemm zashto je njega uzeo ali to je promashaj-chak i da glumish sociopatu bez emocija potreban je minimum talenta ko ne i vishe.Da su ishli na neku foru konana 1 de patison maltene samo mimikom "glumi" mozda bi proshlo,ali film je debelo zasnovan na dijalogu.On ima sinematsko lice,lepo upija kameru ali nema ni trunke talenta,kad god progovori to je muka ziva lol
Ali dajem mu plius za glumu svih ostalih,muziku(jako slabo iskorishcena ali mi se svidja) i bar to shto postavlja interesantna pitanja i ako nigde ne ide sa njima.
6/10