Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Necu da branim film :) Mislim da je previse dobar, nije perfektan ali je odlican i ne vredi ga braniti jer se vec dovoljno dokazao... ne bi mogla reci nista novo...
Eto samo mi je drago da se vecina ne slaze, pa cemo zato moci da gledamo i 3. deo - jedva cekam da cujem taj dijalog, koji samo on moze da izmisli ;)

Ali da nije nista pristojno snimio vec 15 god... mislim cak i da imas najgori ukus i da nisi gledao ni jedan normalan film u zivotu ni onda ne vidim kako bi mogao da izjavis da Inglourious Basterds nije pristojan film. Mislim... mogu da zamislim ali me malo plasi...

Njega vadi jedino Kristof Valc sa svojom ulogom. Ostalo... Tarantinova fascinacija nasiljem, krvlju i predugim dijalozima je uradila svoje. Nije snimio nista pristojno i duze od petnaest godina - Dzeki Braun je jedan od najdosadnijih filmova ikada snimljenih, a dobro je poceo. Jedino sto mu priznajem je da mu filmovi uvek imaju odlicnu muziku...

... i da ponekad ima dobar smisao za humor, kao sto je u IB onaj deo gde prica kako se nekada filmske trake nisu smele uneti u javni prevoz jer su bile lako zapaljive :)

Poslednja izmena:
Necu da branim film :) Mislim da je previse dobar, nije perfektan ali je odlican i ne vredi ga braniti jer se vec dovoljno dokazao... ne bi mogla reci nista novo...
Eto samo mi je drago da se vecina ne slaze, pa cemo zato moci da gledamo i 3. deo - jedva cekam da cujem taj dijalog, koji samo on moze da izmisli ;)

Ali da nije nista pristojno snimio vec 15 god... mislim cak i da imas najgori ukus i da nisi gledao ni jedan normalan film u zivotu ni onda ne vidim kako bi mogao da izjavis da Inglourious Basterds nije pristojan film. Mislim... mogu da zamislim ali me malo plasi...

Tarantinovi filmovi su shuplji,totalni pop tresh,ne govore o nichemu.I to ne bi bio problem da on i njegovi fanovi ne pretenduju da ih predstavljaju kao fol neku umetnost lol.
Jedina stvar zashto je gori od recimo jednog Majkla Beja je shto Bej bar ne bezi od toga da snima ambalazu za mekdonalds.Tarantino se krije iza neke lazne sofisticiranosti i repetitivnposti par otrcanih fora iz 94.,kad ih ponavljash u svakom filmu usmrdi se to brzo.
On je snimio dva dobra filma,ulichne pse i petparachke priche,ti filmovi imaju shta da kazu,imaju suptilan podtext iza karikiranih i klishe likova i situacija prozetih nasiljem,imaju i interesantnu strukturu razvoja i preplitanja pricha,dobar scenario.Sve posle toga fokusirano je na "debilizam momenat" bez bilo chega interesantnog.All style no substance.

Ne slazem se za skoro nista sto ste napisali :) Ali jeste Waltz je bio pun pogodak za Inglorious Basterds. Sigurna sam da ce da brilira i u Django Unchained. Tarantinova fascinacija nasiljem, krvlju i predugim dijalozima ce da me privuce opet kao i pre ;)

O Boze sad vidim sta si napisao : uporedio si Tarantina sa Michael Bay :zcepanje:
Joooj zao mi je momci, ja vas tu napustam stvarno ne znam sta da odgovorim na ovo ... necu da dokazujem da je nebo plavo a ne pink :)

Peace :)

Poslednja izmena:
@ Lucky - pogledala sam Definitely, Maybe na tvoju preporuku. :)

Definitely-Maybe.jpg

Nije toliko los koliko sam mislila da ce biti. Ryan me uzasno iritira, jednostavno ne ume da glumi i uvek je totalno isti... Mala Abigail Breslin je bila odlicna, videla sam je vec u filmu My Sister's Keeper i tamo je bila dobra. I mislim da sam je videla u No Reservations, ali se ne secam vec...
Prica nije losa, samo je kraj meni jako glup i nerealan - to kako sa cerkom resava ljubavnu krizu.
Jako volim Rachel Weisz ali mislim da je ova njena najgora uloga... ako ne racunamo drugi deo filma The Mummy. Ok i Dream House. Znaci i nije, ali je definitvno tamo negde...
Dala bi filmu 6/10

pih,a ja bas htela da ga gledam,cula sam da je Pattinsonova najbolja uloga do sad,pa sam se ponadala da je dobar film,a i Cronenberg ga je radio..cudno

gledam 9 min. Cosmopolis upravo i evo pauziro sam nastavicu posle ruchqa mora da se povratim
nikad gledo patisona pre al ako mu je ovo najbolja gluma mogu misliti kakav je prosechan :hahaha:
ko da pokupili lika sa ulice s 0 glumachkog iskustva i stavili i ae chitaj sa idiota lol

@ Lucky - pogledala sam Definitely, Maybe na tvoju preporuku. :)

Definitely-Maybe.jpg

Nije toliko los koliko sam mislila da ce biti. Ryan me uzasno iritira, jednostavno ne ume da glumi i uvek je totalno isti... Mala Abigail Breslin je bila odlicna, videla sam je vec u filmu My Sister's Keeper i tamo je bila dobra. I mislim da sam je videla u No Reservations, ali se ne secam vec...
Prica nije losa, samo je kraj meni jako glup i nerealan - to kako sa cerkom resava ljubavnu krizu.
Jako volim Rachel Weisz ali mislim da je ova njena najgora uloga... ako ne racunamo drugi deo filma The Mummy. Ok i Dream House. Znaci i nije, ali je definitvno tamo negde...
Dala bi filmu 6/10

ja malu abigail ne mogu da smislim,dobro ona glumi,ali me nervira...a ryan mi je solidan glumac,mislim da se mnogo izmotava po filmovima,ali recimo da mi je odlican bio u buried :) a film mi se dopada zato sto mi nekako nije klise,ok,da happy end ima,ali mi je opet sladak :)

gledam 9 min. Cosmopolis upravo i evo pauziro sam nastavicu posle ruchqa mora da se povratim
nikad gledo patisona pre al ako mu je ovo najbolja gluma mogu misliti kakav je prosechan :hahaha:
ko da pokupili lika sa ulice s 0 glumachkog iskustva i stavili i ae chitaj sa idiota lol

hahah,ja tako citala po netu,mislim kao navodno kritika rekla :)prosto da ne poverujem da je film tolikooooooo los,mada cinjenica i jeste da po traileru samom nisam uspela da ukapiram o cemu je zapravo rec :)

U pravu si nije klise. Retko je videti romanticnu komediju sa originalnom pricom... mogao bi da bude bas dobar film, da su se malo vise potrudili oko castinga i kad su pisali scenario.

Da, Buried sam cak i ja pogledala... dugo nisam jer sam znala da bi trebala da gledam samo Ryana celo vreme, ali nije bio toliko los tamo kao obicno :) Jos sam i pomislila, mozda ce se od sada malo vise potruditi, ali je posle snimio Change Up i Green Lantern i tako "pokopao sebe". On je samo za ove jednostavne komedije, nikad ozbiljan glumac nece biti od njega.

Cosmopolis sam planirala da pogledam jer sam videla da igraju Paul Giamatti i Juliette Binoche... Ali mislim da cu da preskocim, svaki put kad pogledam nesto od Cronenberga posl par god... osecam se ljuto kao da me neko prevario, slagao. Uvek razocara.

hahah,ja tako citala po netu,mislim kao navodno kritika rekla :)prosto da ne poverujem da je film tolikooooooo los,mada cinjenica i jeste da po traileru samom nisam uspela da ukapiram o cemu je zapravo rec :)

Film je promashen ali to nije problem,problem je patisonova "gluma",svario bi film uz sve svoje falinke i mane jer mi se svidja ambicija i stremljenje,ideja koja stoji iza nerealizovanog pokushaja.
Ali choek je fenomen znachi ko da se svesno trudi u svakoj sceni da sabotira film,dikcija nachin na koji vrshi interakciju sa likovima je katastrofa...ono najtuznije je da je okruzen glumcima koji su svi jako jako dobri i onda on dodje tu ko grim reaper :hahaha:

Bliska buducnost, razlika izmedju drustvenih slojeva jos veca...
Pettison ,mladi multimilijoner ili milijarder ,kralj wallstreeta ,putuje svojom stretch limuzinom od jednog dela Newyorka do drugog kako bi se osisao kod frizera kod koga se njegov cale sisao pre 50 godina.
I sad gostovanje predsednika u gradu i jos gomila nebitnih prica i detalja usporavaju ga da stigne do odredista, pri cemu nije akcenat na tome vec na filosofskim razgovorima koji ne vode nikud ,ne govore niocemu, i zapocinju i zavrsavaju se bez povoda ili upozorenja bilo koje vrste.
Taj neuspeli recept se proteze kroz prvih sat vremena filma ,a kako nisam imao snage da ga zavrsim na tome je i ostalo i ne verujem da cu pokusavati da gledam ovu krshinu opet.
ovaj klip je konkretan primer najpametnijeg dijaloga u prvih sat i nesto filma ,a kako je ovo najpametniji razgovor mozete samo zamisliti na sta lice ostali

url

Konachno ga zavrshih.
Film fejluje iz 2 glavna razloga.
Po meni osnovni je Patison.
Mogao bi traktat da napishem o tome koliko je on netalentovan glumac :hahaha:
To je tako tuzno jer chak i Binosh koju ne podnosim je odlichna,zena promashila profesiju,sad ko milfica je savrshena za filmove za odrasle,stenje za desetku :hahaha:
Ovo je bukvalno jedini film u kome mi se dopala kao glumica.
Mortova savrshena ko uvek,ima neku sexualnost i zenstvenost koja ne proizilazi iz fizichkog izgleda...jako jako netipichno za zenu glumicu,obichno se (cenim) tako neshto vezuje za mushkarce,valjda na to zene misle za mushkarce kad kazu da je "privlachan i ako gabor"..mada po meni nije fizichki ruzna zena,samo ne lepotica,upechatljiva ili klasichno lepa.I jako dobra glumica.
Ova mala plawa sho glumi Patisonovu suprugu je isto jako dobra,podsetja me na mladjanu Patrishu Arket samo zgodnija.
Svi glume u skladu sa tonom filma samo Patioson falshira,to je ko da slushash orkestar u kome glavna violina ubedljivo veze nema.Bukvalno me glava zabolela od njega (ne,ne od filma)
Drugi razlog je po meni sama dilema i neznanje Kronenberga.On ima pitanja i to dobra,ali jednostavno ne zna nishta sem njih,ne zna gde da ide sa pitanjima,moglo bi se reci da je celavac na kraju njegov alter ego i taj monolog mi se chini kao autorovski.Film se dotiche metafzike modernog kapitala i kako on stvara buducnost i mnogih drugih interesantnih drushtveno socijalnih odnosa danashnjice.I sve to,gledano sa sttrane nekoga ko vishe ne razume danashnji svet(mislim na reditelja).Dovoljno je intelektualno potkovan da ima empirijska znanja zashto su neke stvari takve kakve su ali ne moze da razume proces koji je do toga doveo.I zato film fejluje jer tapka u mestu nakon shto izlozi tezu i postavi pitanje-pisac nema odgovor.Tu se film onda pretvara u neku melodramu beketovskog tipa u kojoj se simbolizam Patisonove persone (koja je po meni post post post industrijski kapitalizam i majndset mladosti danashnjice) vraca u neku kvazi realnost i bezi od simbola trazeci ochajnichki razreshenje dilema iz filma.I ne slazem se da je ovo neka buducnost,film je u sadashnjici.
Da je neko dobro kastovan za glavnu ulogu koja treba da nosi film ( citaj: bilo ko na svetu sem Patison :hahaha: ) film bi opet fejlovao iz drugog razloga koji sam naveo,al bi bio bar gledljiv.Ovako je negledljiv.Ja razuemm zashto je njega uzeo ali to je promashaj-chak i da glumish sociopatu bez emocija potreban je minimum talenta ko ne i vishe.Da su ishli na neku foru konana 1 de patison maltene samo mimikom "glumi" mozda bi proshlo,ali film je debelo zasnovan na dijalogu.On ima sinematsko lice,lepo upija kameru ali nema ni trunke talenta,kad god progovori to je muka ziva lol
Ali dajem mu plius za glumu svih ostalih,muziku(jako slabo iskorishcena ali mi se svidja) i bar to shto postavlja interesantna pitanja i ako nigde ne ide sa njima.

6/10

Poslednja izmena:
Resident Evil: Retribution - 7,5/10

Zadovoljan sam. Ne pamtim kada sam se poslednji put iznervirao zato sto se film zavrsio. :D

Obicno se smorim, pa jedva cekam kraj. Ovde sam bio spreman za bar jos sat vremena samaranje i ostale akcije. Ali dobro mora nesto da ostane i za sledece nastavke. :D

Film nije praznik za oci kao prethodni deo, vise su se bavili nekim drugim stvarima. Na pocetku Alice objasnjava sta se sve desavalo u prethodnim delovima, za one sa slabijim pamcenjem. ;) A onda sledi klasican zombic, lepo uradjen. Da bi se tek posle toga radnja nastavila na dogadjaje iz prethodnog dela.

Ekipa je uglavnom vec vidjena u prethodnim delovima, sa dodatkom Bingbing Li u ulozi Ade Wong. Efekti su odlicni. Nisam gledao 3D.

Preporuka za sve koji vole fransizu ili hoce da se malo opuste uz dobru akciju. :ok:

Film je promashen ali to nije problem,problem je patisonova "gluma",svario bi film uz sve svoje falinke i mane jer mi se svidja ambicija i stremljenje,ideja koja stoji iza nerealizovanog pokushaja.
Ali choek je fenomen znachi ko da se svesno trudi u svakoj sceni da sabotira film,dikcija nachin na koji vrshi interakciju sa likovima je katastrofa...ono najtuznije je da je okruzen glumcima koji su svi jako jako dobri i onda on dodje tu ko grim reaper :hahaha:

nemam pojma,ja sam ga gledala u par filmova i solidan je,ali opet ima problem cini mi se kao kriste stuart da je ukocen zestoko.....manje nego ona,ali opet jeste....

U pravu si nije klise. Retko je videti romanticnu komediju sa originalnom pricom... mogao bi da bude bas dobar film, da su se malo vise potrudili oko castinga i kad su pisali scenario.

Da, Buried sam cak i ja pogledala... dugo nisam jer sam znala da bi trebala da gledam samo Ryana celo vreme, ali nije bio toliko los tamo kao obicno :) Jos sam i pomislila, mozda ce se od sada malo vise potruditi, ali je posle snimio Change Up i Green Lantern i tako "pokopao sebe". On je samo za ove jednostavne komedije, nikad ozbiljan glumac nece biti od njega.

Cosmopolis sam planirala da pogledam jer sam videla da igraju Paul Giamatti i Juliette Binoche... Ali mislim da cu da preskocim, svaki put kad pogledam nesto od Cronenberga posl par god... osecam se ljuto kao da me neko prevario, slagao. Uvek razocara.

Buried mu je def mogao da otvori vrata u svet gde ce ga malo ozbiljnije shvatati,ali jbga,odustao covek,juri pare :D
Meni se od Cronenberga dopao film mislim da se zove the history of violence i gledala sam jos jedan,stao mi mozak kako se zove i evo sad dangerous method koji je opet ok,solidan,pa me cudi sta je to toliko u cosmpolisu lose,sem glume patinsona

Bliska buducnost, razlika izmedju drustvenih slojeva jos veca...
Pettison ,mladi multimilijoner ili milijarder ,kralj wallstreeta ,putuje svojom stretch limuzinom od jednog dela Newyorka do drugog kako bi se osisao kod frizera kod koga se njegov cale sisao pre 50 godina.
I sad gostovanje predsednika u gradu i jos gomila nebitnih prica i detalja usporavaju ga da stigne do odredista, pri cemu nije akcenat na tome vec na filosofskim razgovorima koji ne vode nikud ,ne govore niocemu, i zapocinju i zavrsavaju se bez povoda ili upozorenja bilo koje vrste.
Taj neuspeli recept se proteze kroz prvih sat vremena filma ,a kako nisam imao snage da ga zavrsim na tome je i ostalo i ne verujem da cu pokusavati da gledam ovu krshinu opet.
ovaj klip je konkretan primer najpametnijeg dijaloga u prvih sat i nesto filma ,a kako je ovo najpametniji razgovor mozete samo zamisliti na sta lice ostali

Boze me sacuvaj kakav dijalog

http://www.imdb.com/title/tt0780536/

In Bruges (2008)

in-bruges-poster.jpg

prelepe slike briza. atmosfera, doduse uglavnom bez sunca, ali prelepo.
prica je tipicno engleska, nekako hermeticna, nalik na poaroa po atmosferi, ne po misteriji, mada ima zrnce neizvesnosti sta ce stvarno biti. likovi idu ka neizbeznom raspletu, ono sto izgleda kao crni humor sa pocetka topi se i ostaje gorak ukus, cak za mene i morbidan. ali da ne otkrivam sve
gledao sam sa paznjom, upeglano, pitko, cak i spora dinamika ima nesto...
krimic koji govori sta se sve moze desiti nakon jednog pocinjenog nedela koje se lose zavrsilo.
za ljubitelje filmova preporuka pogledati.
7/10

Poslednja izmena:
6 Bullets (2012)

An ex-mercenary known for finding missing children is hired by a mixed martial arts fighter whose daughter has been kidnapped

6-Bullets-2012.jpg

Jean-Claude Van Damme je, ipak, svetska zvezda. film je snimljen, ocito, u moldaviji ili rumuniji, vidi se iz aviona, po svemu detaljima, scenografiji, svetlu pa i samoj prici.
pitanje je moze li Jean-Claude Van Damme da stvori novi podzanr - akcioni film snimljen u istocnoj evropi, u filmskoj vukojebini. na momente izgleda da moze.
sama radnja filma je aktuelna, podzemelje koje se bavi trgovinom ljudima prelazi zbog potraznje od strane bogatasa, na trgovinu decom. po bioloskoj definiciji zastite dece Jean-Claude Van Damme ima pravo i dozvolu da ih sve pobije.
i sam kraj je onako, snimljen da se pravda zadovolji do kraja, a svi znamo da se kraj nalazi na vrhu drzave ili pored njega

6.5/10

Poslednja izmena:
175618.1020.A.jpg

Wow koja vožnja...Film se polako odmotav treba imati strpljenja ali na kraju dobiješ nagradu što ono kažu ko arijadnina nit:)Odlično urađena priča u službama koje se bave spoljnom i unutrašnjom sigurnošću zloupotrebama iste hladnoći ''državnih interesa'' pre svega britanskih ali i požrtvovanosti oca prema sinu..Kejn blista ali i ostatak ekipe razbija...Lokacije snimanja su vrlo lepe posebno prostorije Službe njenih glavešina i vetrenjače akcija je neverovatna...U svakom slučaju more than meets the eye...11/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back