goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Brave one dobar
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A meni se Brave One dopao.Svidelo mi se sto je prica iz ugla zrtve, obicne osobe, a i moralni sukob onog policajca, tj. svest da zakon nije uvek jednak pravdi. Mada, jesu malo preterali, malo vise ispatetisali, ali ok.
![]()
Brave one dobar
Ša znam možda ja nemam ukusa...![]()
Meni se nije svideo baš zato što su preterali i ispatetisali, i zato što je zbog toga priča prestala da bude realna. Ideja mi se dopada, ali je realizacija lažnjak, pogotovo zato što je film režirao Nil Džordan, koji vrlo dobro zna šta je dobar i suptilan film - pravio je takve filmove, pre nego što je postao američki režiser.
Ša znam možda ja nemam ukusa...![]()
Da, da, tacno znam na koji momenat mislis, tj. tacno znam scenu od koje nadalje film prestaje da bude realan. Posto ne znam kako se stavlja ona kucica za spojler, naglasicu SLEDI SPOJLER za ove koji nisu gledali, da ne citaju. Elem, SLEDI SPOJLER: da je ostala prica na jednom ubistvu, i da je prica koncentrisana vise oko toga, dobilo bi se mnogo vise prostora za prikazivanje psihologije i nje a i policajca, njihov odnos bi se ravnomernije razvijao, i dobili bismo potpuniju i uverljiviju karakterizaciju likova. Sve je to moglo biti mnogo dramaticnije, ubedljivije. Ovako, prica se obrnula na osvetnika, na niz ubistava i sl. sto je automatski zatvorilo vrata ovome sto sam gore napisala.
I morate me nauciti kako da stavljam te kucice![]()
Unforgiven
http://www.imdb.com/title/tt0105695/
Давно сам гледао овај филм (али не од почетка) па реших да поново погледам. Несумњиво један од најбољих "каубојаца" икада направљен. Иначе, трећи филм из овог жанра који је добио оскара. Клинт Иствуд је показао колико може и уме - као режисер али и глумац.
Ово дело је у сваком аспекту пун погодак. У главним улогама су "4 краља" глуме, који свој део, као и обично, обављају врхунски.
Џин Хекман је у овом филму вероватно одиграо животну улогу и његов лик остаје као један од "култних негативаца" до данас.
Веома добра прича и потаман акције. Чак би се могло рећи да има мање пуцњаве-акције него што људи обично очекују од ових типова филмова, а нарочито са Иствудом у главној улози. Но, то никако није минус. На крају је све надокнађено, са каматом. Можда се могао наћи бољи и прикладнији глумац за улогу 'Schofield Kid'.
Свакако један од филмова који би свако требао погледати.
8.5/10![]()
Unforgiven
http://www.imdb.com/title/tt0105695/
Давно сам гледао овај филм (али не од почетка) па реших да поново погледам. Несумњиво један од најбољих "каубојаца" икада направљен. Иначе, трећи филм из овог жанра који је добио оскара. Клинт Иствуд је показао колико може и уме - као режисер али и глумац.
Ово дело је у сваком аспекту пун погодак. У главним улогама су "4 краља" глуме, који свој део, као и обично, обављају врхунски.
Џин Хекман је у овом филму вероватно одиграо животну улогу и његов лик остаје као један од "култних негативаца" до данас.
Веома добра прича и потаман акције. Чак би се могло рећи да има мање пуцњаве-акције него што људи обично очекују од ових типова филмова, а нарочито са Иствудом у главној улози. Но, то никако није минус. На крају је све надокнађено, са каматом. Можда се могао наћи бољи и прикладнији глумац за улогу 'Schofield Kid'.
Свакако један од филмова који би свако требао погледати.
8.5/10![]()
Mora da se salis, ovakav scenario bi ja mogao da napisem.
Evo ga jos jedan film minimalisticke sadrzine.
Meek's Cutoff (2010) - http://www.imdb.com/title/tt1518812/
![]()
Radnja filma je otprilike kao da je neko spustio kameru 1880'
da prati band wagon i njegove sapatnike
kako se muce kroz preriju Divljeg zapada.
Ocena ne postoji, jer nema sta da se ocenjuje.
'The Cockoo'
http://www.imdb.com/title/tt0308476/
Motiv filma je slucajan susret i suzivot troje ljudi razlicitih nacionalnosti koji govore potpuno razlicitim jezicima, a sve se desava u pozadini rata, negde na dalekom severu, sve to je prikazano na jedan zbilja zanimljiv nacin, sa dozom humora, neobicnih scena, u svakom slucaju je nesto drugacije sto se ne moze videti u holivudskim filmovima.
Brave one dobar
Brave one dobar
The Mothman Prophecies (2002)
http://www.imdb.com/title/tt0265349/
U malom americkom gradu nekoliko ljudi ima vizije nekakvog cudnog, jezivog bica. To isto bice vidi, pred svoju smrt, zena poznatog novinara (Ricard Gira). Nekim cudnim okolnostima, novinar dospe u taj gradic, i pokusava da sazna sta je to bice, i na taj nacin objasni sebi smrt svoje zene.
Najveci problem ovog filma je nedovoljna i nelogicna motivacija likova. Odnosi izmedju likova su tako bezveze predstavljeni, sve je nekako zakrpljeno, cisto da zamaze oci. To ceo film cini neuverljivim. Nema J od jeze. Prica je puna rupa. Ideja mozda i nije toliko losa, ali je ocajno realizovana.
Od mene ocena 6/10. (Tako visoka ocena je samo zbog ideje, neostvarenog potencijala).