Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poceo sam sa devojkom da gledam
sex-and-the-city.jpg

posto ga ranije nikad nisam gledao. Smaralo me je da gledam dvadesetominutnu seriju pa opet cekaj do sutra sta ce biti dalje, a na stranu sto stvarno ja ne mogu da se "nacrtam" svakog dana u isto vreme ispred tv-a

DivX serije su zakon :super: :super: :super:

savrsena adaptacije stripa
fenomenalan film

Ne znam, mozda u vizuelnom smislu jer mislim da je 300 u najboljem slucaju osrednji film. Ostavio je jako bled utisak na mene, sto zbog tankog zapleta, sto zbog plitke karakterizacije, a delimicno i zbog pomalo bolesnih ideja koje prozimaju prikaz spartanskog drustva.
Verujem da je to solidan strip, ali za film je potrebno ipak nesto vise od niza atraktivnih scena borbe i pojednostavljene price. A za karakterizaciju je potrebno nesto vise od nekoliko generickih kliseiranih fraza koje smo vec culi u drugim filmovima.

Ne znam, mozda u vizuelnom smislu jer mislim da je 300 u najboljem slucaju osrednji film. Ostavio je jako bled utisak na mene, sto zbog tankog zapleta, sto zbog plitke karakterizacije, a delimicno i zbog pomalo bolesnih ideja koje prozimaju prikaz spartanskog drustva. Verujem da je to solidan strip, ali za film je potrebno ipak nesto vise od niza atraktivnih scena borbe i pojednostavljene price. A za karakterizaciju je potrebno nesto vise od nekoliko generickih kliseiranih fraza koje smo vec culi u drugim filmovima.

Ovaj,
kakav zaplet ocekujes od bitke u Termopilskom klancu
u filmu su prikazane neke od karakteristika Spartanskog drustva Lakonski humor na primer(Ako vas porazimo,pobicemo vase zene djecu sve cemo zapaliti
a ovi odgovaraju "Ako".)
zatim borbena formacija(felix) nacin ratovanja, izbor oruzja
cuveni kratki mac,koplje i stit
obucavanje za ratnika jos od malih nogu
neke stvari su dodate radi dramatike.
Film se bavi pricom iz stripa a ne autenticnim istorijskim dogadjajima
zbog toga se neke stvari ne uklapaju.
Za taj se film ne moze reci da je los
ama bas nikako

Ne znam, mozda u vizuelnom smislu jer mislim da je 300 u najboljem slucaju osrednji film. Ostavio je jako bled utisak na mene, sto zbog tankog zapleta, sto zbog plitke karakterizacije, a delimicno i zbog pomalo bolesnih ideja koje prozimaju prikaz spartanskog drustva.
Verujem da je to solidan strip, ali za film je potrebno ipak nesto vise od niza atraktivnih scena borbe i pojednostavljene price. A za karakterizaciju je potrebno nesto vise od nekoliko generickih kliseiranih fraza koje smo vec culi u drugim filmovima.

sta da se radi
oni i jesu bili bolesno drustvo

Pa svaki film treba da ima neki zaplet, a ne da se svodi na izdaju nekog razocaranog grbavca. Nisam rekao da je los. Ima nekih stvari koje se i meni svidjaju, ali vec sam ti rekao... osrednje. Ako bi ga poredili sa nekim drugim (pseudo) istorijskim spektaklima poput Gladijatora, Troje itd. (posto pretpostavljam da se moze staviti u taj podzanr) ne bas dobro prosao.
Uzgred i Gerard Butler je imao boljih uloga.

Pa svaki film treba da ima neki zaplet, a ne da se svodi na izdaju nekog razocaranog grbavca. Nisam rekao da je los. Ima nekih stvari koje se i meni svidjaju, ali vec sam ti rekao... osrednje. Ako bi ga poredili sa nekim drugim (pseudo) istorijskim spektaklima poput Gladijatora, Troje itd. (posto pretpostavljam da se moze staviti u taj podzanr) ne bas dobro prosao.

pa ne znam
da li se moze svrstati u taj zanr u svakom slucaju od Troje je bolji zilion puta

Sta ja znam, kazem, to je taj pseudo istorijski zanr. Nije bolji od Troje, ali znam zasto je ne volis. Kladim se da je zbog scene umiranja Ahila. Brate, da su samo izbacili ljubavnu pricu ili joj dali manje prostora to bi bio mnogo bolji film.

te pare su se mogle mnogo bolje iskoristiti
Volfang i nije najsrecnije resenje bio za film
u Troji su dobre samo scene borbe
ona ostala prenemaganja su napravila od filma golo g0wno

Mliječni put

Žanr: Drama, Komedija

Režija: Faruk Sokolović

Kratak sadržaj: Glavni junaci ove priče su dva mlada bračna para iz Sarajeva, bez nade u bolju budućnost u svome gradu. Oni daju sve od sebe da bi emigrirali na Novi Zeland, ali u tome nemaju mnogo uspeha. Glavni krivac za to je činjenica da njihovi brakovi nisu one pogodne vrste, tj. mešani. Uz pomoć zajedničkog prijatelja, lokalnog moćnika i totalnog zaluđenika u fudbal, oni iznalaze rešenje (ispostaviće se jedino logično), a to je da zamene partnere i ponovo se venčaju da bi ispunili rigorozne uslove preseljenja u zemlju ovaca i boljeg života. Ipak, iako je izlaz iz situacije bio izvestan, stvari ne teku tako lako. Uz opiranje ženskih supružnika (uglavnom), i sa mnogo komičnih situacija, duplo vencanje je odrađeno, dobijen je pozitivan odgovor na famoznom intervjuu, i Novi Zeland je u tren oka postao tako blizu. Slutite "happy end"? Ne budite tako sigurni.

Producent: Mebius film, Sarajevo, Suhreta Sokolović-Duda

Scenario: Almir Imćirević, Faruk Sokolović

Muzika: Zlatan Fazlić - Fazla

Snimatelj: Stipe Svetinović

Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina

Montaža: Bojan Filipović

Trajanje: 93 minuta

Tehnika: Standard, kolor

Prvo prikazivanje: 21.12.2000.
Hrabar iskorak ali zbog izvještačenog prestavljanja bosanske dobrote koja i ne postoji.6/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back