Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Eddington ( 2025 ) 10/10
Teška priča..
ari-asters-eddington-is-the-most-divisive-movie-of-2025-v0-1y65Zx3-sut_6mZumyY88Cach_6qJ0NJYI...jpeg

Good Fortune - :roll: sreca pa ne traje dugo..andjeli da izgube krila propali bi od rada i zemaljskih briga..nadu za zivot bi potrazili u alkoholu..ljudi u obecanoj americi rade po 50 poslova u 24h da bi prezivjeli..bla bla bla...ma shit od filma..
Tako nekako...ugasio sam posle 20 min
Jel moguće da toliko smara? Kijanu mi u trejleru deluje šarmantno otkačen, ima neke ispale dobre? :P

Dobar.

Radnja je smestena u Alien univerzum gde falicni predator srece ostecenog androida zle kompanije Weyland-Yutani sa kojim udruzuje snage u zelji da se dokaze kao pravi baja i donese najveci trofej.

Elle Fanning je dobro odradila posao kao jedina glumica u filmu.

Isti reziser je rezirao poslednja 3 predatora, Prey, crtac Killer of Killers i Badlands.

Nema tu neke filozofije, samari i osecanja, sto bi rekao Bogdan Tirnanic film za 20. oktobar gde se prikazuju najbolji filmovi na svetu.

Dobar.

Radnja je smestena u Alien univerzum gde falicni predator srece ostecenog androida zle kompanije Weyland-Yutani sa kojim udruzuje snage u zelji da se dokaze kao pravi baja i donese najveci trofej.

Elle Fanning je dobro odradila posao kao jedina glumica u filmu.

Isti reziser je rezirao poslednja 3 predatora, Prey, crtac Killer of Killers i Badlands.

Nema tu neke filozofije, samari i osecanja, sto bi rekao Bogdan Tirnanic film za 20. oktobar gde se prikazuju najbolji filmovi na svetu.
Prosečan film, dovoljan 2/10...Daleko bolji je animirani film Ubica ubica

Frankenstein(2025)
7/10
Pogledajte prilog 1814565
Da je trajao 45 minuta duže, možda bi se sve i uklopilo u zamišljenu ali nedovoljno realizovanu ideju.
Još uvek, knjiga je bez premca.
Predugo je trajao.
Gledao sam ga tri dana. Poceo u petak uvece zavrsio u nedelju u podne.
I pri tom je kraj zbrzan.
Najbolji deo je sa David Bradley-em, matori je pokidao. Vec je radio sa del Torom u The Stain-u i Pinokiu tako da zna sta treba da radi.
Trebao je da pravi seriju i sa njemu blizim glumcima.

The Running Man

Kao akcija-komedija odlican.

A onaj drugi deo politicki tu se podrazumeva da su ljudi gledali original i da znaju o cemu se radi.

Takoreci politicki korektan.

Nema naravno taj vizionarski deo originala u kom je oslikano drustvo u kom diktator laze, podmece, ubija i za to vreme ispira mozak narodu rijaliti programima.

Prosto savrseno opisane mnoge drzave pa i ova nasa 30 godina ranije.

U tome je genijalnost originalnog Trkaca.

Ovde toga ima, ali je sporedno u filmu i ponegde svedeno na opstu sprdnju sa rijalitijima tipa Kardasijanovi, nego kritika drustva i politike sto je bio original.

Ocekivao sam vise od Stivena Kinga kao scenariste u tom smislu.

Gluma solidna, sa dosta dobrih sporednjaka iz serija tipa Lee Pace iz Fondationa, Emilia Jones iz Locke & Key, Katy O'Brian (Z Nation, Mandalorian), Colman Domingo (Fear the Walking Dead), a tu su i veterani William H. Macy i Josh Brolin.

Zabavan film za bioskop i opustanje. :D

Back