Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

https://www.imdb.com/title/tt0065531/
Brody-LeCercleRouge.jpg

Previsoka ocena na IMDB. Dosadan, Delon sa istim izrazom lica čitavih dva i po sata, muzike gotovo da nema. Za razliku od https://www.imdb.com/title/tt0048021/ ovo je promašaj.

5/10

The Naked Gun - https://www.imdb.com/title/tt3402138/

Nije toliko ni loš. Čak ni Lijam Nison nije loš izbor za ulogu iako nije komičar po vokaciji ( ipak jedan je Lesli Nilsen ). Što se tiče same premise filma da će nas tehnologija sve unakaziti i da sve postaje tragikomično (samonavodeća kola etc... ), sećam se emisije beyond 2000 , ova tehnologija danas prevazilazi i najluđe snove i vodi u destrukciju, što je bolje rekao Mišel Anri -

„Technology is nature without the human being. It is abstract nature, reduced to itself, delivered over to itself, exalting and expressing itself on its own. It develops in such a way that all the virtualities and potentialities within it must be actualized, for them and for what they are, for their own sake, so that everything is done that can be done, that is to say, everything that nature can become. It is a matter of making gold, going to the moon, building self-guiding and self-monitoring missiles that can decide on the moment to self-destruction – and destroy us. Technology is alchemy; it is the self-fulfillment of nature in place of the self-fulfillment of the life that we are. It is barbarism, the new barbarism of our time, in place of culture. Inasmuch as it puts the prescriptions and regulations of life out of play, it is not simply barbarism in its most extreme and inhumane form that has ever been known – it is sheer madness.“ — Michel Henry

Books on Culture and Barbarism, Barbarism (1987)

Odgledao sam u kinu A Big Bold Beautiful Journey (2025) jedino i isključivo zbog Margot Robbie. No na stranu njeno savršenstvo dobio sam lep filmčić uz relativno originalnu priču. Nisam preterani ljubitem romcomova ali ovaj zaista ima jedan element putovanja koji se pamti i lep kraj. Dopada mi se i odnos između Farrella i Margot, ima se tu šta naučiti. 7/10

nije mi nekako Liam odgovarao u ovoj ulozi, vidi se da je dao sve od sebe,
ali def. komedije nisu njegova šolja čaja, bar ne ovakvog tipa

recimo, Robert De Niro se fino i lagano snalazi na svoj način i u komedijama, naravno ne sa gegovima
De Niro je u komedijama drven da nema dalje...Izuzetak možda jedino ovi Fokerovi.
S druge strane, Lajam je baš prijatno iznenađenje. Ima onu lažnu ozbiljnost na faci koja ekstra odgovara Leslijevoj i iskidao sam se dobro na sve fore. :lol:

rekoh da na svoj način iznese ulogu, ne mora da se glumac krevelji i izvodu akrobacije da bi bio smešan,
to možda uspeva Džim Keriju, ali samo kada je umeren u tome kao recimo u filmu - Bruce Almighty

Meet the Fokers, Meet the Parents, Analyze this...više nego dobro je Niro odradio posao

a Liam i komedija je živa tragedija naročito da bude zamena za Leslija

on je fantastičan za ono što jeste zato sam te filmove gledao xy puta

p.s.
a dobro, ako ti je bilo smešno bilo je smešno, nećemo sd valjda da plačemo zbog toga :D

U Redfordovu čast odgledao sam DAN KONDORA. Ovo je unekoliko spor špijunski triler koji se odvija na ulicama Njujorka, ali i pored toga nekako brzo prođe. Priča je u osnovi vrlo jednostavna i vrti se uvek oko istog, Redford je najbolji deo ovog filma, a glavni negativac nas na kraju takođe iznenađuje. Film ima taj drab tone sedamdesetih i kasnojesenjeg Njujorka. Verujem da je knjiga još bolja, samo ne znam kad će doći na red.

Odgledao sam u Redfordovu čast i OUT OF AFRICA prelep film rađen po romanu Karen Blixen koja je i junakinja. Tumači je Meryl Streep na savršen način a prati spomenuti Robert Redford. Predeli Kenije, dijalozi i atmosfera čine ovaj film pamtljivim. Ne mogu se oteti utisku da ovakve straightforward romantične drame više ne prave. Mislim da neke stvari nikada ne izlaze iz mode, samo im treba dati šansu.

Back