Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

What Doesn't Kill You

71gc9MkQ2YL._RI_.jpg

Irski gangsteri iz južnog Bostona. Potpuno gledljivo mada mislim da je bilo materijala za mnogo bolji film. 3/5

French Exit (4/5)

https://www.imdb.com/title/tt10279362/

zfRW99mv9y1NIMkIL5Bzp9y3cDZ.jpg

Знате онај осјећај када погледате филм па вам је почетак на крају, крај у средини, средина БогзнаГдје раштркана у неуронима мозга...:mrgreen:
Пре него се упустим у било какав филм имам ружан обичај да прочитам критике, барем неке које мене анимирају.Често се деси да су критике драстично лоше а мени филм фантастичан, шта често готово увјек.Да, драги моји и филмски критичари раде за паре, одавно, коме треба и када треба намакну још ако су престижна кућа чије се мишљење чита и цијени. :( Зато боље и објективније критикују критичари који просто воле само филм а таквих има није да нема.И ту негдје филмски бисери се изроде...

Углавном да се вратим, мој термин за гледање је често после 22 па избјегавам драме осим викендом када сам обично у другим хедонизмима.
Да тешкоЕ, француски излаз је заиста добра комбинација одличне врхунске глуме, црног хумора и бизарне драме на граници јаве и сна.
Било је момената када ти мозак каже насмиј се а заправо је тужна сцена или обрнуто, Azazel Jacobs се лијепо поиграва, свиђа ми се стил, међутим тема која се обрађује је поприлично проблематична.Суицид и суицидна размишљања. :think:
А стил је такав да како филм одмиче почињеш се озбиљно питати јел има ту неко нормалан? :D Одговор је:НЕМА.:sad2:

Poslednja izmena:
Spider-Man No Way Home - dosadno i predugo traje. Pokusaj komedije. U najboljem slucaju za decu i dokone fanove.

The Requin - jeftino i dosadno. Skricava Alicia Silverstone koja je bila riba pre 30 godina, sad je domacica Karen koja za sve probleme krivi muza, cak i za to sto ih je pojela ajkula. Nemojte da gledate.

Clean - jedino sto moze da se gleda. Odgledao do kraja. Tema je 100 puta prezvakana. Povuceni mirni komsija kome ubiju psa ili sta god i onda se ispostavi da je on u stvari nekad bio placeni ubica. Eto. Samo sto nije Keanu ili Denyel nego glumi Adrien Brody....

Ljudi moji, sinoć sam gledala Mel Gibson-ov film
images.jpg
na televiziji, i tako me je markirao, opustošio i izmučio.
Ne pamtim da sam toliko patila gledajući neki film, a dan posle i dalje razmišljam o tome šta smo sve, mi, ljudi, otkad znamo (ili verujemo, mislimo) da postojimo pa do danas, bili sposobni da radimo jedni drugima.
Obuzeo me onaj užasni Weltschmerz kompletno.
Au!
Još ne verujem da film može tako negativno da istripuje i zavije u najcrnje crno.
:rida:

Nije mi žao što sam pogledala film, da se razumemo.
Loše reagujem jer kroz njega nenamerno iz svoje bezazlenosti naslućujem koliko je ovaj naš, moderan i još krcat nepravdom svet, natopljen krvlju i patnjom nevinih.

Poslednja izmena:
Platoon (Vod)
https://www.imdb.com/title/tt0091763/
Remek-delo Olivera Stouna tek sada pogledah zahvaljujući čarima kinoteke. Ovaj film nalazi odličan balans između kritike ratne politike i ljudskosti. Htedoh reći, američki vojnici nisu predstavljeni crno-belo niti sa jedne strane. Vod me je emotivno uvukao tako da sam proživljavao neke scene.
U pandurskoj parodiji Goli Pistolj, Lesli Nelson i partnerka mu u filmu, tek smuvani, izlaze iz bioskopske sale nasmejani i u dobrom raspolozenju...
Na bilbordu, gde je film koji se davao, stoji poster: "Platoon"....:eek::cool::lol:

Pogledajte prilog 1095512
Ne pamtim da sam toliko patila gledajući neki film, a dan posle i dalje razmišljam o tome šta smo sve, mi, ljudi, otkad znamo (ili verujemo, mislimo) da postojimo pa do danas, bili sposobni da radimo jedni drugima.
Au!
Još ne verujem da film može tako negativno da istripuje i zavije u najcrnje crno.

Loše reagujem jer kroz njega nenamerno iz svoje bezazlenosti naslućujem koliko je ovaj naš, moderan i još krcat nepravdom svet, natopljen krvlju i patnjom nevinih.
Да, одличан филм од Мел Гибсона.Тешко се ставити у контекст таквог времена, међутим сва историјска истраживања кажу да је било још горе него што филм може уопште да прикаже.

Pogledajte prilog 1095512
Au!

Top film vise puta ga odgledao nije dosadio

Platoon (Vod)
https://www.imdb.com/title/tt0091763/
Remek-delo Olivera Stouna tek sada pogledah zahvaljujući čarima kinoteke. Ovaj film nalazi odličan balans između kritike ratne politike i ljudskosti. Htedoh reći, američki vojnici nisu predstavljeni crno-belo niti sa jedne strane. Vod me je emotivno uvukao tako da sam proživljavao neke scene.
Sad me podseti na vreme kad su se pojavile prve kartice sa 5.1 zvukom.
Kupim ja karticu, ali jos nije bilo zvucnika.
I napravim neku konstrukciju od linije i nekoliko racunarskih zvucnika i povezem.

I pustim Platoon i ide ona prva scena sa helikopterom.
Jbte kad je krenulo da gruva, trese se krevet, tepih hoce da poleti, zgrada da se srusi od vibracija, komsije zovu policiju...
Dopuzao sam nekako do racunara da iskljucim film.
Idi bre. Jbm ti i Stouna i helikopter i film.

Spider-Man: No Way Home​

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt10872600/

MV5BZWMyYzFjYTYtNTRjYi00OGExLWE2YzgtOGRmYjAxZTU3NzBiXkEyXkFqcGdeQXVyMzQ0MzA0NTM@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Počeo da gledam film i sve deluje sasvim okej, ništa fensi i tako. Radnja počinje da se odvija kul i odjednom se tinejdžer suprotstavlja Dr.Strange-u i počinje broba. Strange ga šalje u Mirror dimenzion gde pravi ludnicu i fora ovaj njega prevari i izađe. Hahahahaha. Ejjj živote. To samo u marvel filmovima može. Čim je neko glavni junak filma, on mora da pobediti iako nema nikakvih šansi.

To je ono što mrzim kod marvela, što je jako lame da ubace borbu, a onda nameste da klinac koji baca mrežu pobedi strange-a. Ugasio film posle toga. Shvatio da je još jedan crap marvela.

Back