Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Pogledala sam prvenac Megi Dzilenhol - The Lost Daughter, po romanu Elene Ferante. Film je vrlo spor, radnja je suspregnuta identicno kao i osecanja akterki o kojima film govori, sa "pucanjem" na momente, kao sto zid cutanja o zauvek kontroverznoj temi "losih majki" povremeno puca.
Jednostavno receno (mada u ovom filmu nema nista jednostavno) tema filma su majke kojima ta funkcija ne dolazi prirodno.
7.5/10

Every Breath You Take ( 3+/5)
https://www.imdb.com/title/tt2231874/
img356389-tv11317263.jpg

Casey Affleck је озбиљан драмски глумац.
У преводу "сваки твој удах" можда на прву дјелује смор али овај пре свега психолошки трилер-драма је вредан пажње у сваком смислу.
Глумци су одрадили одличан посао и мени је заиста легао, мада не доноси ништа епохално ново у односу психијатар-пацијент ипак је имао једну посебну црту коју волим.А то је психо позадина која нам доноси тотални распад некада рeлативно идиличног живота и добри стари твист.
Не могу рећи да нисам предвидио радњу већ на почетку али мој слух није баш "нормалан" ,па нисам релевантан за објективну оцјену али за ширу публику филм вредан пажње те препорука за све љубитеље жанра.

Poslednja izmena:
MV5BOTQ2MjA4NDI0OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODE2NDcwMzE@._V1_.jpg

Uwe Bol nema dobar fil...

Ahhh da,Uwe Bol. Zvanično proglašen za najgoreg reditelja ikada,i to sa pravom. Međutim...i ćorava koka ubode po neko zrno.
Da se razumemo,ovaj film iz 2009 godine,nije nikakvo remek delo,ali u poređenju sa ostalim glupostima od dotičnog ovo itekako jeste. Da krenemo od pozitivnih stvari:
1. Glavni glumac(Brendan Fletcher) je ovde odradio 90% posla,uloga ludaka mu je legla kao kec na desetku,dok sam gledao film par puta sam pomislio ovaj baja bi odigrao Džokera samo tako,da mu je pružena prilika.

2. Specijalni efekti. Jeste da su copy paste a la Michael Bay (Hteo to Bol da prizna ili ne) fino odrađen posao što se toga tiče.

Negatine stvari:
1. Lik je za svo vreme filma repetirao oružje dva puta,s obzirom koliko je ljudi pobio,ispada da u Uzi(Škorpion) staje 200 metkova.

2. Kamera. Ne znam ko je baratao kamerom,ali sine,bio je na nekim drogama. Zumiraj,odzumiraj,zumiraj, odzumiraj,flešbrkovi, zumiraj,odzumiraj...

3. Radnja filma. Ne kažem da je loše osmišljena,samo ima par nelogičnosti. Neću da spojlam.

Ukupan dojam,zabavan film. Kada bi se ispeglale ove negativne stvari koje sam naveo,bio bi ovo kultni blockbuster. Ovako,samo je zabavan film,šteta. Od mene ima 6.5/10. Verujte mi,ni jednom Bolovom filmu nisam dao ovako jaku ocenu.

Space Sweepers

Južno korejski film...Ocena 6,6
Sf avantura

Glumci: Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Seon-kyu, Yoo Hae-jin, Richard Armitage

Smešten u 2092. godinu i prati posadu broda za prikupljanje svemirskog otpada pod nazivom Pobeda. Kada otkriju humanoidnog robota po imenu Doroti
u obliku male devojcice,za kojeg se zna da je oružje za masovno uništenje, upuštaju se u rizičan posao.

Iznenadjujuce solidan film sa odlicnim efektima u stilu Ratova zvezda

WarHunt

Horor akcija.

Solidan filmic. Nije neki vrh umetnosti, ali gledljiv potpuno.

Radnja je smestena u vreme WW2 u Nemacku.

Mickey Rourke glumi majora koji traga za natprirodnim stvarima i u tom poslu je u trci sa nemcima, ko ce pre stici do misteriozne knjige sa tajnama vestica iz Schwarzwald-a. Uspeva da ubaci agenta u redove nemaca koji pravi snimke dela knjige koju nemci imaju, ali se avion rusi u Schwarzwald-u.

Mickey salje grupu vojnika na celu sa Robert Knepper-om u sumu da pronadju avion i snimke. Samo jedan od njih zna u sta se upustaju i da se nece zivi vratiti.

The King's Daughter

Avantura, fantazija

Glumci: Pierce Brosnan,Kaya Scodelario,William Hurt

Da bi postao besmrtan kralj Luj XIV treba da dobije snagu sirene koju njegovi lovci uhvate i dovedu u Versaj.
Istovremeno se pojavljuje i njegova vanbracna cerka koja dodatno iskomplikuje celu situaciju.
Kao i svaka bajka zavrsava se sa srecnim krajem.
Meni je film bio relax i ni jednog trenutka nije bio dosadan

Back