Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

The Last Duel

MV5BZGExZTUzYWQtYWJjZi00OTI4LTk4OGYtNTA2YzcwMmNiZTMxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Srednjevekovni Rašomon, jedan splet događaja sagledan iz tri različite perspektive. Zahvalan sam što najzad u istorijskom filmu imamo kompletnu belačku postavu, zaobišli su probleme rasizma i više se bavili feminizmom. Likovi solidni, radnja dosadnjikava, nekako nisam fan ponovnog prepričavanja iste radnje, autentični istorijski detalji i onako prosečna gluma... Ben Aflek mi se nije uklopio u onu ulogu. 3/5

Poslednja izmena:
The Last Duel

the-last-duel-venice-review.jpg

Srednjevekovni Rašomon, jedan splet događaja sagledan iz tri različite perspektive. Zahvalan sam što najzad u istorijskom filmu imamo kompletnu belačku postavu, zaobišli su probleme rasizma i više se bavili feminizmom. Likovi solidni, radnja dosadnjikava, nekako nisam fan ponovnog prepričavanja iste radnje, autentični istorijski detalji i onako prosečna gluma... Ben Aflek mi se nije uklopio u onu ulogu. 3/5
Ja sve vreme nisam mogao da se otmem utisku koliko svi glumci izgledaju ružno. Nisu bili ludi budžovani iz starog Holivuda što su tražili da u njihovim filmovima igraju isključivo lepi ljudi i lepe žene. I nisu dopuštali ovakve idiotske frizure kao što je Dejmondova u ovom filmu.

Baby Driver

images

Nije loše, nije loše, nepredvidivo i prepuno napetosti i akcije, ali opet malo previše "spas u zadnji čas" scena. 4/5

Bejbi drajver je da shiznitz film. Posebno se sećam kako su svi negativci odigrali na ivici, tipa nijednu pogrešnu reč nisi smeo da im kažeš, always on the edge... Mislim da sam mu zavaljao čistu 10-ku ovde.

Jungle Cruise - https://www.imdb.com/title/tt0870154/

JUNGLE-CRUISE-.jpg

This is an adventure

Odgledah prvih sat vremena filma, pa ću sutra da nastavim pošto sam umoran... ali već mu dajem 10-ku.

Već zamišljam nekog klinca kao što sam bio ja... 10,11 godina, na letovanju u Herceg Novom 2021-e, kako preko dana na Škveru kupuje Zagora & Bleka stenu ( dobro on bi kupovao Marvelove stripove, mi smo bili italijanska škola ), kao se divi džipu Micubiši Pajeru na parkingu... & kako veselo izleće na ulicu i ugleda poster na glavnoj ulici za ovaj film ( kao što je za mene bio Kuka ), kaže roditeljima da ide prvi put sam da odgleda film, i uveče se i uputi ka tvrđavi kraj mora, i dečačkim očima odgleda ovaj film na platnu, te se tada prvi put u njemu pojavi začaranost magijom filma... i za 20,30 dina imaćemo novog Exay-a na forumu...

aj uzdravlje :pivce:

HOUSE OF GUCCI

1500x500.jpeg

Saga o jednoj od najvećih italijanskih modnih imperija, sa ovom glumačkom ekipom je najavljivala izuzetno dobar film.

Međutim...veoma bleda priča, melodrama protkana elementima trilera, koja predugo traje (2.40h), bez originalne muzike, već nekom muzičkom smešom od koje vam muka pripadne (kako je sve nabacano bez ikakvog smisla) i koja samo više kvari radnju filma...totalno razočarenje.

Ocena: 2/10

koliko mi ona ide na ganglije jbt

Kao i Redmondu i meni je izuzetno antipatična a i ne slušam tu njenu muziku, međutim u filmu je ona bila prava Italijanka, i zasenila je ove druge filmske legende.
Jedini zaista upečatljiv lik. Šteta što i ostatak ekipe nije imao takve uloge.

Antoinette dans les Cévennes

Komedija sa kanskog festivala
Ocena:6
Glumci: Laure Calamy,Benjamin Lavernhe,Olivia Côte

Antoaneta, školska učiteljica, raduje se dugo planiranom letnjem raspustu sa svojim tajnim ljubavnikom Vladimirom, ocem jednog od njenih učenika. Kada sazna da Vladimir ne može da dođe jer je njegova supruga organizovala iznenadni odmor u Nacionalnom parku Seven sa njihovom ćerkom i magarcem da nose njihov teret, Antoaneta odlučuje da krene njihovim tragom, sama, i magarcem Patrikom.

Spencer (3+/5)
https://www.imdb.com/title/tt12536294/
maxresdefault.jpg

Помисилио сам е па ово је исцрпљена тема међутим ипак нам приказује један нови поглед на цијелу ту причу одавно описану.
Један доста чудновато суморан и тјескобан приказ Дајана, принцезе од Велса.Исплати се погледати.

Back