Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

The Forgotten Battle

ocena:7

glumci: Gijs Blom,Jamie Flatters,Susan Radder
Holandski film

1944, Drugi svetski rat. Britanski pilot jedrilice, holandski dečak koji se bori na nemačkoj strani i holandska pripadnica otpora završavaju u bitci kod Scheldta. Njihovi izbori se razlikuju, ali cilj im je isti: sloboda.

Dune
SF
ocena 8
glumci: Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Momoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgard i dr

Filmska trilogija snimljena je prema naučnofantastičnom romanu Franka Herberta,i preati princa Pola Atreidesa iz kuće Atreides, mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

Dune

Ovo su dva potpuno drugacija filma u jednom.

Prvi deo sat i 18 minuta je odradjen odlicno zanatski holivudjanski. Nije umetnost, ali zanatski - to je to. Sve pohvale.

Drugi deo je potpuni sunovrat. Bitka koja se desava u mraku. To je no no.

Kako da syebes film, pravis scenu sa 500 statista i onda ugasis svetlo. To se ne radi.

To je kao Edge of Tomorrow, dva sata odlican film i onda poslednjih pola sata mrak.

Cak sam zaspao u tom delu filma kad je pocela borba.

Cak i kad prodje bitka nije nista bolje. Baletanske borbe, totalno nerealne borbe, ubistvo iznenada u pustinji (mislim stvarno) i ono ubistvo na kraju u dvoboju. Uzas.

I na kraju se jos pojavljuje Zendaya. Ne znam vise ko nju gura. Nit glumi, nit izgleda nesto, a posebno ovde ne izgleda nista posebno.

Prvi deo filma 8/10. Drugi deo filma 1 ko vrata.

The Forgotten Battle

ocena:7

glumci: Gijs Blom,Jamie Flatters,Susan Radder
Holandski film

1944, Drugi svetski rat. Britanski pilot jedrilice, holandski dečak koji se bori na nemačkoj strani i holandska pripadnica otpora završavaju u bitci kod Scheldta. Njihovi izbori se razlikuju, ali cilj im je isti: sloboda.

Odgledao.
Neubedljivo, predvidivo,bez mnogo pozadine iza svakog od likova,pa se i ne možeš skoncetrisati na neki dramski deo... sve nekako nabacano u tih par dana te bitke...premotavao pojedine delove

5,5/10

Night Teeth - 8/10

Vampirac smesten u najlepsi grad na svetu Los Angeles. :D

Lucy Fry nakon sto je propala sa Vampirskom akademijom godinama se mucila da se vrati u prvu ligu. Konacno se iskupila sa Godfather of Harlem i evo je sada ponovo u vampircu.

Lucy glumi jednu od dve vampirice koje rade za ambicioznog bosa Viktora (Alfie Allen - Game of Thrones) koji ih salje na zadatak da u toku jedne noci pobiju svu konkurenciju i preuzmu vlast u Los Angelesu.

Radnja je ispricana iz perspektive smotanog vozaca limuzine koji vozi ubice od jedne do druge lokacije na kojoj moraju da pobiju vampirske bosove dok su im za petama lovci na vampire.

Ovo je sigurno jedan od 3 najbolja filma koje je Netflix ikad snimio. Mozda im je pomoglo to sto je film sniman u LA-u, pa su mozda neki radili ispod cene samo da rade kod kuce.

Direktor fotografije u ovom filmu je velemajstor. Ne samo da se sve vidi iako se desava nocu, nego se sve vidi nocu iako crnac glumi, to je najtezi moguci zadatak. I ne samo da uspeo u tome u cemu je Dina propala, nego je uzivanje gledati kako se igra sa svetlom, sa svetlima velegrada, svaka scena je vizuelno prelepa. Samo zbog toga vredi gledati film. Cak i da je sve ostalo sranj.e, a nije, ovo je uzivanje. :D

Jorge Lendeborg Jr. je vozac, Debby Ryan je druga vampirica Lucyna partnerka, ostale vampirice su Megan Fox i Sydney Sweeney, a tu je i Alexander Ludwig (Vikings) kao jos jedan vampir...

Preporuka :ok:

Night Teeth - 8/10

Lucy Fry nakon sto je propala sa Vampirskom akademijom godinama se mucila da se vrati u prvu ligu. Konacno se iskupila sa Godfather of Harlem i evo je sada ponovo u vampircu.

Lucy glumi jednu od dve vampirice koje rade za ambicioznog bosa Viktora (Alfie Allen - Game of Thrones) koji ih salje na zadatak da u toku jedne noci pobiju svu konkurenciju i preuzmu vlast u Los Angelesu.

Radnja je ispricana iz perspektive smotanog vozaca limuzine koji vozi ubice od jedne do druge lokacije na kojoj moraju da pobiju vampirske bosove dok su im za petama lovci na vampire.

Ovo je sigurno jedan od 3 najbolja filma koje je Netflix ikad snimio. Mozda im je pomoglo to sto je film sniman u LA-u, pa su mozda neki radili ispod cene samo da rade kod kuce.

Direktor fotografije u ovom filmu je velemajstor. Ne samo da se sve vidi iako se desava nocu, nego se sve vidi nocu iako crnac glumi, to je najtezi moguci zadatak. I ne samo da uspeo u tome u cemu je Dina propala, nego je uzivanje gledati kako se igra sa svetlom, sa svetlima velegrada, svaka scena je vizuelno prelepa. Samo zbog toga vredi gledati film. Cak i da je sve ostalo sranj.e, a nije, ovo je uzivanje. :D

Jorge Lendeborg Jr. je vozac, Debby Ryan je druga vampirica Lucyna partnerka, ostale vampirice su Megan Fox i Sydney Sweeney, a tu je i Alexander Ludwig (Vikings) kao jos jedan vampir...

Ovo sam gledao samo zbog Sydney Sweeney:D

Night Teeth - 8/10

Ja sinoć ovo gledao.

Ne mogu više da dam od 5,5/10 i to pola poena više pošto su dobre ribe ove vampiruše :lol:

Mislim dobra je ekipa skupljena, jeste lepo snimljeno ali mi toliko glup film da nemam reči. Možda je generacijski, valjda sam već ozbiljno mator za ove fore.

https://www.imdb.com/title/tt9252468/

Irački film o zadnjem ratu protiv ISIS-a, prati odred kroz Mosul, praktično u konstantnoj uličnoj borbi.
Zanimljivo je videti iračku perspektivu...realnije od američkih sl. filmova. Brutalan kao i građanski rat o kojem priča,ali nije previše explicitan. Fali ono malo nešto i u priči i u produkciji da bude vrhunski.

7/10 od mene

Back