Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Redmond

Veoma poznat
Poruka
14.786
Došao je i taj dan, iz pepela stare teme ustaje nova. The show must go on...
Link do stare https://forum.krstarica.com/threads/gledali-obrazlozili-ocenili.521662/

best-movies-1614634680.jpg
 
Poslednja izmena od moderatora:
The Vanished

Director:

Peter Facinelli
Writer:
Peter Facinelli
Stars:
Anne Heche, Thomas Jane, Jason Patric


Priča o mužu i ženi koji ne prezaju ni od čega da nadju ćerku koja je nestala na porodičnom kampovanju. Kada policija ne nalazi nikakav trag, duo preuzima stvar u svoje ruke...

Neću ništa drugo da kažem da ne pokvarim "suspense".

Dobar, svidja mi se 9 od 10
 
Postovao Truman na staroj temi

Novecento (1976)
https://www.imdb.com/title/tt0074084/

Da ne dužim priču ovo je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao. Veličanstvena saga o dva druga, od rođenja do najdublje starosti. I to sve kroz razne faze u životu Italije od samog početka dvedesetog veka pa do verovatno negde sedamdesetih ili osamdesetih. Priča sjajno ispričana, uz dosta muške golotinje u krupnom planu ali jednostavno to je bio izbor i reditelja i glumaca. Glumačka ekipa teško da može biti bolja. De Niro, Depardje, D. Saterlend, Bart Lankaster, Dominik Sanda. Najbolji spoj Holivuda i Evrope. Posebno me je oduševio Donald Saterlend u ulozi fašističkog psihopate. Čista desetka.

Težak smor od filma.
 
The Little Things

krimi triler
glumci: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto

Radnja filma prati dvojicu policajaca, zamenika šerifa okruga Kern Joa Deacona kog glumi (Denzel Vošington) a koji je došao u Los Anegeles gde je nekada radio, da uzme dokaze za slucaj koji istrazuje.Sticajem okolnosti postaje partner detektiva Džima Bakstera koga glumi ( Rami Malek) Njih dvojica pokušavaju da uhvate serijskog ubicu 1990. godine u Los Angelesu.Tokom istrage nailaze na čudnog muškarca kog glumi (Dzared Leto) koji postaje njihov glavni osumnjičeni. Potraga za ubicom otkriva detalje i tajne Deaconove prošlosti.

 
Monster Hunter - 6,5/10

Nisam odavno gledao Milicu, pa ajde da bacim pogled. Dobro se drzi.

Avantura, akcija, efekti. Mica vodi jedinicu rendzera koja nekim cudom bude teleportovana u paralelni svet u kom vladaju dinosaurusi, dzinovski pauci, zmajevi i razne druge karakondzule. Dok se Mica bori da prezivi srece i lokalce i pravi od njih saveznike.

Film u sustini ima dva dela, prvi ima dosta nepotrebnih scena i praznog hoda. Dok je drugi deo od kad se pojavi Ron Perlman znatno bolji.

Tako da eto ako hocete da odmorite mozak sa spektaklom sa efektima ovo je film za vas. Milla Jovovic, Ron Perlman...
 
Red Dot (2021)
https://m.imdb.com/title/tt11307814/
Film prati mladi sveže vereni par.
Ali kako prolaze meseci, i ne ide im baš najbolje u vezi. Da bi prebrodili krizu, odlaze na izlet, usput im se dešavaju neke stvari, koje nisu onakve kakve se cine na prvi pogled, već se radi o dubljoj priči.
Švedski film, zanimljiv. U nekim trenucima vrlo napet. Zima, belilo, ludilo 😂 Nije limunadica, dobar je film.
Naziv filma govori sve.
Meni se dopao. 8/10
 
Poslednja izmena:
Odgledao seriju To the lake
Pomešana osećanja
Muzika dobra
Gluma onako
Priča zanimljiva
Produkcija vrhunska (volim rusku produkciju poslednjih godina)
Malo su krenuli ka Holywood-u a opet se zadržali kod Cherskiy-a
Nisam zadovoljan generalno ali... možda pogledati, second opinion je dobrodošlo :ortaci3:
meni se baš svidelo. Očigledno su apelovali na zapadnjačku publiku i po meni su dobro odradili posao. Ostalo sve stoji što si naveo
 
OTAC (2020)

MV5BYTQ2MTU0MjktN2U2MS00YzIxLWJlMzEtN2FmYjNhZDdmYWJjXkEyXkFqcGdeQXVyOTY1MzIzMjU@._V1_.jpg


Uvek kasnim sa gledanjem domaćih filmova, što zbog manjka vremena što zbog toga da bi hajp oko određnih naslova prošao i da bi odgledao nešto bez predrasuda. Otac je svakako teška i krajnje realna priča, strašno je to što se sve ovo događa u Srbiju u 21 veku gde pojedinci iz centara za socijalni rad prave biznis na račun siromašnih ljudi koji nemaju uslova za normalan život i odgoj dece a takvi su im najlakša meta. Goran Bogdan je prevazišao sebe ovom ulogom, drugi akteri kojih i nema puno nisu ostavili neki utisak (osim pokojnog Marka Nikolića kome je ovo poslednja minijaturna uloga) ali spojeno sa celom pričom koja je itekako prenela poruku to postaje sporedna stvar. Film kao i većina domaćih izdanja u prethodnom periodu nosi snažne poruke kritike celog sistema oronulog društva, koliko god da je naša kinematografija depresivna ipak često pogađa u centar pokazujući direktno na probleme što je za svaku pohvalu. Sa druge stane utisak je da film nekako nije kompletan, tačnije da priča iako možda nema epilog nije zaokružena na najbolji način dok su pojedince scene bespotrebno duge ili možda čak i višak u neku ruku. Pohvala za uvodnu scenu koja je i najstresnija od svih jer odmah zadaje direktan udarac realnosti gledaocu koji se možda nikada ranije nije našao u ovakvoj situaciji.

OCENA: 8/10
 

Back
Top