Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Odgledao sam Partenope. Film je lepo snimljen onako kako italijanski filmovi umeju biti lepo snimljeni. I Sorentino zna svoj posao. Nažalost, glavni lik mi se ne sviđa. Ako izuzmemo fizičku lepotu glumice ovo je jedan površan i sebičan karakter sklon devijacijama. Nema tu neke velike potrage za ljubavlju kako se navodi u opisu filma. Od mene 6/10. Očekivao sam malo vredniju sadržinu od oskarovca.

Babygirl 3+/5
https://www.imdb.com/title/tt30057084/
Babygirl-1.jpg

Некаква комбинација еротске драме трилера тако нешто рекао бих...Знам да ће многи направити паралелу са педесет нијанси сива али ово је ипак озбиљнија екранизација у сваком смислу ако мене питате.За мене лично је освјежење, међутим недостаје му дубина приче како би га уздигла на дјело за мало захтјевнију публику, дакле филм је једна врста провокације која је могла бити заиста доста боље одрађена јер је потенцијал за тему поприлично широк гледајући тамно-мрачну страну женске сексуалности која је некако увјек маргинализована у односу на мушку страну.

Odgledao sam Partenope. Film je lepo snimljen onako kako italijanski filmovi umeju biti lepo snimljeni. I Sorentino zna svoj posao. Nažalost, glavni lik mi se ne sviđa. Ako izuzmemo fizičku lepotu glumice ovo je jedan površan i sebičan karakter sklon devijacijama. Nema tu neke velike potrage za ljubavlju kako se navodi u opisu filma. Od mene 6/10. Očekivao sam malo vredniju sadržinu od oskarovca.
ja to provalim i po trejleru samo...:cool:

:mrgreen:
Ništa nisi propustio, kraj je takođe njesra, uhvate ih dok beže, koknu mu onog bucka prijatelja i to je to, čekamo jun i finale. 🙄
Da da, spojler z:mrgreen:
Vidim da ljudi slabo gledaju filmove pa rekoh šta će mi spojler :mrgreen:
Što se tiče Nosferatua, slažemo se, bezvezna je priča da film zaslužuje samo dvojku 🫢
Iako je tema prežvakana do ludila uspeli su da mi drže pažnju preko 2 sata što je za moj teleći mozak vau :mrgreen:

Da da, spojler z:mrgreen:
Vidim da ljudi slabo gledaju filmove pa rekoh šta će mi spojler :mrgreen:
Što se tiče Nosferatua, slažemo se, bezvezna je priča da film zaslužuje samo dvojku 🫢
Iako je tema prežvakana do ludila uspeli su da mi drže pažnju preko 2 sata što je za moj teleći mozak vau :mrgreen:
Pa dobro, nije loše, znaš... :) :prstic:😄

Umetnost je u svim vremenima izražavala nadu u čovekovo usavršavanje, u sposobnost čoveka da se uzdigne iznad svojih strasti i poroka i da se približi idealu. Čovek živi zato da bi postao bolji. Ne može se za cilj života smatrati nabavka frižidera ili automobila. Ako je to životni cilj, znači da je čovek u moralnom smislu doživeo krah. Zar u mom Rubljovu postoji takav strah? Zar to nije film o pobedi ideala? Zar Rubljoveva dela koja su prožeta svetlošću nisu nastajala u vremenima kad je brat ubijao brata, kad su od prelepih gradova ostajala samo zgarišta? Kad bi svet bio divan i harmoničan, umetnost tada, sigurno, ne bi bila potrebna. Čovek ne bi tražio harmoniju u nekakvim sporednim delatnostima, on bi živeo harmonično i to bi mu bilo dovoljno. Po mom mišljenju, umetnost postoji samo zato što je svet loše ustrojen. I baš o tome se govori u mom Rubljovu. Svrha umetnosti nije, kako se obično misli, prenošenje ideja, propagiranje misli. Svrha umetnosti je priprema čoveka za smrt, preorati mu, uznemiriti dušu, čineći je tako sposobnom da se okrene dobru. Po Božijem liku stvoren je čovek kako bi i sam stvarao. Poput Tvorca. Među tim stvaraocima, koji su poput Stvoritelja odsanjali svoja dela, upisao se i Andrej Rubljov i Tarkovski.
419019468_10231335335629576_2392519918982714751_n.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3640424/
alliedbanner.jpg

Robert Zemekis je jedan od onih holivudskih autora koji u karijeri nije napravio loš film, rame uz rame sa Hičkokom, Leoneom, Kaprom, Cinemanom i sličnim njuškama. Nakon niza kultnih ostvarenja raspoređenih po dijametralno suprotnim žanrovima, od SF do psiholoških drama, snimio je ovu ratnu dramu/triler Hičkokovskog tipa. A Hičkok je baš ono što fali današnjem Holivudu. Besprekorna režija, raskošna scenografija, odlični specijalni efekti i neizvesnost do samog kraja. Jedva čekam njegov sledeći film.

9/10

Poslednja izmena:
The Gorge
Romantika,Horor, avantura ocena 7
Glumci:Miles Teller,Anya Taylor-Joy,Sigourney Weaver

Dva visoko obučena operativca zbližavaju se nakon što su poslati da zaštite suprotne strane misterioznog klanca.
Kada se pojavi zlo, oni moraju da rade zajedno da bi preživeli ono što je unutra.

Poslednja izmena:

Back