Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Infinite

sf, triler
glumci: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson

Evana McCauleyja kog glumi Mark Wahlberg otkriva da su njegove halucinacije zapravo vizije iz prošlih života.
Akcijski triler prati Evana kad sazna da pripada tajnom društvu reinkarniranih ratnika koji sebe nazivaju “Infinite”. Imaju secanja na svoje višestruke prošle živote, prenoseći znanje i borbene veštine naučene u poršlim životima.Pri tom Evana traže negativci koji žele da unište svet.
Iskreno zamisao je bila dobra ali su se negde pogubili u reziji..sve u svemu jedan akcioni film koji moze da se gleda ..
Film ima ocenu 6 i to najvise zbog Mark Wahlberga

The Ice Road - 7/10

Ko zna koja po redu akcija sa Liam Neesonom. Ocena je niska na imdb. Ne znam zasto posto je film mnogo bolji nego The Marksman ili Honest Thief.

Solidan filmic smesten na sever kontinenta u Vinipeg, gde Liam, Leri Fishburne i kompanija treba da dostave masine za spasavanje rudara u rudniku koji se obrusio posle eksplozije.

Da ne bude samo kao ice road truckers tu je i zaplet koji se desava negde na pola filma, pa onda postaje triler.

Jedna ocena vise je i za simpaticnu Amber Midthunder koja glumi truckerku indijanku Tantoo. Poznata vam je kao Rosa iz serije Roswell, New Mexico. :D

Film za opustanje.

life-partners-poster-gillian-jacobs-leighton-meester.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2870808/?ref_=nv_sr_srsg_0

Do sad bi trebalo vec da je klasik.:cool: Komedija-drama iz 2014. Sta je zivot, sta je ljubav...bejbi dont hrt mi ..no mor.....:cool:
Na stranu Hadavej:lol: pitko ostvarenje, za leto taman, srce se ko ladna kafa, caj ili supa od sampinjona.;)
Njih dve su bbf ceo zivot, jedna od njih (👈:p) je lezba, dajkerka, i super uziva u drustvenom zivotu svoje sex-grupacije, koja organizuje
brojna kulturna desavanja tipa: macevanje opas(a)nim dildovima, kara(k)oke, koliko najvise lezbi moze da stane u ekvivalent yuga(?) itd.:heart:
E sad sve bi to bilo ok da u igru ne ulazi mladic po imenu Tim, koji lagano osvaja srce njene strejt drugarice... I sta se desava?:) Nista od onog
sto bi pomislilo svako napaljeno celjade.:cool: homo tenzija prosto ne postoji medju drugaricama, ma koliko se tom uzbudjenju nadali mladi muski `lezbani`.:P Radi se o onom standardnom, a toliko precutkivanom momentu kradje dragih nam ljudi traljavim kursom zivota..:( To vec svako zna, sta god u zivotu voleo...S tim sto ova tematika stoji tako drazesno i duhovito, bez patetike i van svake glupe devijacije otvorena kao na dlanu celom duzinom filma.:)
Slede pomaganja i drugarska resavanja tudjih problema (namestanje parterki svojoj lezbo-drugarici), prijatna i neprijatna iznenadjenja, marginalno-epizodne i znacajnije-epizodne partnerke lezbo-heroine, pri cemu se posebno istakla jedna `pesnicka dusa`.:p I sta na kraju ostaje?:cool: "Hej kucko?"....
@ariodante jes gledala?:)
p.s.film zasluzuje srpski rimejk.:think::):lol:
Ocena: 7,8

Poslednja izmena:
life-partners-poster-gillian-jacobs-leighton-meester.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2870808/?ref_=nv_sr_srsg_0

Do sad bi trebalo vec da je klasik.:cool: Komedija-drama iz 2014. Sta je zivot, sta je ljubav...bejbi dont hrt mi ..no mor.....:cool:
Na stranu Hadavej:lol: pitko ostvarenje, za leto taman, srce se ko ladna kafa, caj ili supa od sampinjona.;)
Njih dve su bbf ceo zivot, jedna od njih (👈:p) je lezba, dajkerka, i super uziva u drustvenom zivotu svoje sex-grupacije, koja organizuje
brojna kulturna desavanja tipa: macevanje opas(a)nim dildovima, kara(k)oke, koliko najvise lezbi moze da stane u ekvivalent yuga(?) itd.:heart:
E sad sve bi to bilo ok da u igru ne ulazi mladic po imenu Tim, koji lagano osvaja srce njene strejt drugarice... I sta se desava?:) Nista od onog
sto bi pomislilo svako napaljeno celjade.:cool: homo tenzija prosto ne postoji medju drugaricama, ma koliko se tom uzbudjenju nadali mladi muski `lezbani`.:P Radi se o onom standardnom, a toliko precutkivanom momentu kradje dragih nam ljudi traljavim kursom zivota..:( To vec svako zna, sta god u zivotu voleo...S tim sto ova tematika stoji tako drazesno i duhovito, bez patetike i van svake glupe devijacije otvorena kao na dlanu celom duzinom filma.:)
Slede pomaganja i drugarska resavanja tudjih problema (namestanje parterki svojoj lezbo-drugarici), prijatna i neprijatna iznenadjenja, marginalno-epizodne i znacajnije-epizodne partnerke lezbo-heroine, pri cemu se posebno istakla jedna `pesnicka dusa`.:p I sta na kraju ostaje?:cool: "Hej kucko?"....
@ariodante jes gledala?:)
p.s.film zasluzuje srpski rimejk.:think::):lol:
Ocena: 7,8
Pazi, ja sam gledala mnoge glupe lezbejske romanticne filmove, ali ovoliko glupe jos nisam pocela 😂

Pa pocni.:) Tim pre sto nije ni glup, a nije nesto preterano ni romantican.:)
Vise je produhovljen duhovitoscu, uglavnom vezanom za (ne)ocekivane okolnosti... :mrgreen: :cool:
Mozda film uistinu nije glup, ali ti si ga opisao kao takvog, kad citam radnju filma u tvojoj recenziji, iskr ne vidim neki sadrzaj zbog koga bih ga pogledala. Ali eto, ne iskljucujem mogucnost.
Evo ja tebi preporucujem ovaj https://www.imdb.com/title/tt2570858/

Mozda film uistinu nije glup, ali ti si ga opisao kao takvog, kad citam radnju filma u tvojoj recenziji, iskr ne vidim neki sadrzaj zbog koga bih ga pogledala. Ali eto, ne iskljucujem mogucnost.
Evo ja tebi preporucujem ovaj https://www.imdb.com/title/tt2570858/
Moguce.:) ja nekad namerno karikiram sadrzaj fabule radnje, da zamaskiram koliko mi se svidela.:) mozda i da privucem paznju na post,
ne razmisljajuci o kontra-efektu toga svega. :mrgreen: :cool: no dobro. good for you.:) imas trejler u linku.;) nije glup, izmamio mi je barem tuce sirokokeznih osmeha.:p
Vojvoda Burgundije,hm? Pazi, iste godine kad i ovaj...:) Nisam gledao, ali znam za njega, gledao sam trejler. Poslednje impresivno iz tog zanra mi je bilo
Plavo je najtoplija boja...do ovog od pre neki dan.:mrgreen::cool: Bacicu pogled.:)

Poslednje impresivno iz tog zanra mi je bilo
Plavo je najtoplija boja...do ovog od pre neki dan.:mrgreen::cool: Bacicu pogled.:)
Da, i meni se dopada La vie d'Adele, doduse uglavnom iz potpunog drugacijih razloga nego strejt muskarcima. ;) i sama sam, kao mlada lezba, imala slicnu vezu kao Adele, pa sam se i licno pronasla u svemu tome.
Duke of Burgundy je dobra zajebancija, plus ima reference na Daria Ardjenta, na sexploitation zanr...
Zanimljivo je da lezbejke mahom ne vole nijedan od ova dva filma, jer misle da su oni muski prikaz zenske seksualnosti. Ja se ne slazem sa tim - oba filma su odlicna, i potpuno je nebitno sto su reditelji muskarci.
Ali, kao primer dobre zenske rezije ove teme, preporucila bih ti Portrait of a Lady on Fire
https://www.imdb.com/title/tt8613070/

The Mauritanian

drama
glumci: Tahar Rahim, Dzodi Foster, Šejlin Vudli, Benedikt Kamberbač

Film je snimljen na osnovi istinitih dogadjaja i na memoarima Guantánamo Diary, bestseleru Njujork Tajmsa iz 2015. godine koje je objavio Muhamedu Salahi. U njima je pisao o svom iskustvu višegodišnjeg držanja bez optužnice u zatvoru Gvantanamo. Film je ušao u konkurenciju za filmske nagrade za 2020. godinu.Džodi Foster je dobila Zlatnog globusa za sporednu žensku ulogu.

Radnja ovog filma prati istinitu priču u kojoj je godinama zatočeni Slahi (izvrsni Tahar Rahim) našao neočekivane saveznike u vidu advokatice Nensi Holander (Foster) i njene pomoćnice Teri Dankan (Šejlin Vudli). Kako saznajemo, Slahi je bio u kontaktu sa bratom preko Bin Ladenovog satelitskog telefona, što je nakon napada 11. septembra bilo sasvim dovoljno da bude zatočen bez optužnice radi ispitivanja. Sa druge strane, tim vojnih advokata na čelu sa Stjuartom (Benedikt Kamberbač) ima zadatak da dokaže da njegovo hapšenje i zatočeništvo nisu bili bez razloga.

Muhamedu Slahi je državljanin Mauritanije koji je dobio stipendiju za školovanje u Nemačkoj i koji je kao i nebrojeni drugi postao žrtva ljudi koji su zbog političkih poena, straha, besa ili opreza odlučili da za neke ljude ne primenjuju zakone sopstvene države. Slahijeva borba se završila kada je javnost manje-više odavno zaboravila na Gvantanamo i ono što se tamo dešavalo. Upravo u tome je ležao jedan od potencijala ovog filma jer su autori mogli da se detaljnije posvete činjenici da je nešto tako bitno tako brzo zaboravljeno.

Fear Street Part 1: 1994 - 7/10

Simpaticna horor, komedija, u fazonu Vriska i slicnih. :)

Prvi od tri filma. Sve su snimili za vreme korone i sledeca dva izlaze 9. i 16. jula na Netflixu.

Kiana Madeira :heart: zvezdica Trinketsa i ujedno razlog sto sam gledao film, glumi Deenu devojku iz sumnjivog kraja u kom se decenijama desavaju neobjasnjiva ubistva. Na bdenju nakon jednog takvog masakra ponovo srece svoju bivsu devojku Sam koja se odselila u bogati deo grada. Tu pocinje svadja i tuca koja ce dovesti do nove spirale ubistava u gradu.

Deena i njena ekipa ce pokusati da se spasu od ubica. A u narednim filmovima koji su smesteni u proslost da otkriju uzroke prokletstva koje je baceno na njihov grad.

Lepo podsecanje na 90-te, fiksne telefone, pejdzere, matricne stampace i dobru muziku. :D

The Courier

triler
glumci:Benedict Cumberbatch,Merab Ninidze,Rachel Brosnahan

Radnja filma je smeštena u vreme Hladnog rata i prati Grevila Vina (Benedikt Kamberbač) koji radi kao prodavac za velike kompanije i zbog posla putuje u Istočnu Evropu. Zbog toga ga britanska obaveštajna služba u saradnji sa CIA regrutuje da dostavlja dokumente od sovjetskog pukovnika Olega Penkovskog (Merab Ninidze), koji u strahu od nuklearnog rata odlučuje da deluje kao špijun. Grevil i Oleg sklapaju opasno partnerstvo, dok Oleg zbog čestih putovanja za Moskvu ima probleme u braku. Kako to obično biva, njihove akcije privlače pažnju ljudi iz KGB-a…

Jednu polovinu partnerstva čini iskusni agent vojno-obaveštajne službe u Sovjetskom Savezu koji je aktivno učestvovao u Drugom svetskom ratu i stekao čin pukovnika. Druga polovina je rezervisana za biznismena koji nema blage veze o špjunskom poslu, koji ima problema sa alkoholom i koji je tokom rata bio podalje od borbe. Dinamika ovih likova kreće laganim, praktično komičnim tonom, ali se postepeno zbog njihove obostrane hrabrosti pod pritiskom pretvara u pravo prijateljstvo.

Zanimljiv špijunski film

The Tomorrow War - 7,5/10

Dobar. Futuristicka SF akcija u stilu Edge of Tomorrow i Starship Troopers-a. :)

Chris Pratt glumi bivseg veterana koji radi u skoli kao profesor biologije. Ima zenu i cerku ciji rodjendan slave kada iz buducnosti koristeci novu tehnologiju stizu ljudi da upozore covecanstvo na rat protiv vanzemaljaca koji se vodi 30 godina kasnije.

Traze dobrovoljce, a kasnije se vrsi i mobilizacija trupa koje ce krenuti u rat u buducnost. Uzimaju starije od 40 godina koji ce biti mrtvi do tada, a obucavaju ih mladi iz buducnosti koji se jos nisu rodili. Kako niko ne bi dosao u kontakt sa nekim svojim u buducnosti.

Ipak pravila su tu da se krse pa Prattova cerka koja je vodja pokreta otpora u buducnosti regrutuje caleta da bi ga videla jos jednom pred smrt.

Akcija, efekti, eksplozije, sibanje, ima i jedno pola sata tuznih scena za gledanje sa suzom u oku.

Pratt standardan, ali sporednjaci su odlicni. Posebno Yvonne Strahovski :heart: koja se drzi bogovski, prosle su godine i decenije od Mass Effecta i Chucka, a Yvonne izgleda bolje nego ikad. J.K. Simmons odlican kao opaki Prattov cale i dobra Betty Gilpin.

Preporuka za film za opustanje.

Back