Главни проблем преласка на Линукс

Win 10 2015 i Win 10 danas nije isto. Ali 8ica ce svakako fino raditi. 8ica je laksa i od Linux-a i brze butuje na hdd.
Meni je bio mnogo bolji Win.8.1 i stvarno je radio super.Mislio sam samo zbog drajvera da ne mora da juri da ide na 10-ku.Ako bude kocio neka ide na Win.7 posto njega bolje zna,samo ce mu biti problemi ti drajveri.I trebalo bi da nadje Win.7 druge generacije,koja jos uvek prihvata apdejte.Da mi je blizu uradio bi to bez p[roblema.Probao bi Os po OS,pa sta bude najbolje.

Сваки Линукс или Windows може да ради на старијем рачунару, јер имају смешне хардверске захтеве.Проблем је са интернет браузерима, они поједу доста РАМ-а и много оптерете процесор.

Боље је потражити неки мање захтеван интернет браузер, него мењати цео систем.

16 Best Browsers For Low-End PC 2022

Занимљива ствар је да се данас релативно лако може искористити рачунар стар 15-так година на пример из 2007/2008 године, уз неки лагани интернет прегледач, и евентуално уз мали додатак рам-а.

2007 године рачунари из 1992/1993 године су били неупотребљиви, сем за retrocomputing.

То нам говори да рачунари и нису нешто напредовали у протеклих 15-так година.

То је лаптоп,а компјутер ми је из 2008.године,зато сам и рекао да је стар.
Па ако је тако, зовни неког другара да ти реинсталира windows 7, ако је кренуо да успорава због нагомиланих програма.

Нађи неки интернет прегледач попут K-Meleon и инсталирај га.

За такав компјутер то је максимум, мада је наравно важно који процесор има и колико радне меморије.

Па ако је тако, зовни неког другара да ти реинсталира windows 7, ако је кренуо да успорава због нагомиланих програма.

Нађи неки интернет прегледач попут K-Meleon и инсталирај га.

За такав компјутер то је максимум, мада је наравно важно који процесор има и колико радне меморије.
Те детаље не знам.Иначе имам комшију који ми то ради,већ сам га носио пар пута,али мислио сам да сам покушам,бар на лаптопу.

Те детаље не знам.Иначе имам комшију који ми то ради,већ сам га носио пар пута,али мислио сам да сам покушам,бар на лаптопу.
Десни клик на икону Computer и онда properties ивидећеш који процесор имаш и колико радне меморије.

Исто уради и на лаптопу, па овде напиши те податке.

Компјутер из 2008 године или 2012 године може имати разне спецификације 2, 4 или 8 гб радне меморије, једнојезгарни, двојезгарни или четворојезгарни процесор, од чега и зависи који систем треба ставити.

Сваки Линукс или Windows може да ради на старијем рачунару, јер имају смешне хардверске захтеве.Проблем је са интернет браузерима, они поједу доста РАМ-а и много оптерете процесор.

Боље је потражити неки мање захтеван интернет браузер, него мењати цео систем.

16 Best Browsers For Low-End PC 2022
Мени Линукс ради као муња, LibreWolf браузер, два гига рама, XFCE. Десктоп стари.

То је лаптоп,а компјутер ми је из 2008.године,зато сам и рекао да је стар.
Мој је из 2010, битно је колико има RAM меморије. Ако има 1 gb, не покушавај ништа.

Win 10 2015 i Win 10 danas nije isto. Ali 8ica ce svakako fino raditi. 8ica je laksa i od Linux-a i brze butuje na hdd.
Хардверска подршка је укинута за старе конфигурације.

Back