"Gladijator 2

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
307.667
Clip1.jpg


Gladijator Ridlija Skota bio je hit u bioskopima i ostao voljen do danas, kada iščekujemo detalje o radnji nastavka, a za sada dobijamo samo podatke o tome ko će sve glumiti u njemu.
Lik Maksimusa u tumačenju Rasela Kroua stvoren je za potrebe filma, ali su car Komod i njegova ćerka Lucila bili istorijski likovi, iako je film imao veliku slobodu u adaptiranju njihovih priča.

Nastavak donosi puno poznatih glumaca u novim ulogama, ponovo će inspiraciju uzeti iz istorijske knjige, a to bi moglo da nam kaže i nešto više o potencijalnoj radnji i ulozi Pedra Paskala.

Kako je jedan korisnik mreže Reddit istakao, Pol Meskal će glumici Lucija, Lucilinog sina, a Džozef Kvin će biti car Karakala, koji je vladao Rimskim carstvom od 198. do 217. godine.

Veruje se da će Beri Kogan glumiti njegovog brata Getu, na osnovu čega se veruje da će nastavak biti smešten u 211. godinu, odnosno započeti trenutkom kada Karakala ubija Getu.

Pretpostavka je da će Lucije preuzeti istorijsku ulogu svog brata Aurelija Pompejanusa, koga je takođe ubio Karakala, a to omogućava i pretpostavku o liku koga tumači Paskal.Spekuliše se da će on biti fiktivan, ukoliko je protagonista, mogao bi da bude povezan sa Lucijem i da možda izazove Karakalu na gladijatorski dvoboj zarad osvete.

A ako nije protagonista, mogao bi da bude vojnik Justin Marcijalis, koji je ubio Karakalu i sam stradao tom prilikom, a koga je unajmio bogati Afrikanac Makrinus, koji je želeo da i sam postane car.Još jedan dokaz da je ovo moguće je kasting Denzela Vošingtona, koji bi mogao da preuzme ulogu Makrinusa, ali to je sve samo nagađanje.

Gladijator 2 premijeru će imati u bioskopima 22. novembra 2024. godine.
link
 

Back
Top