Glad

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
U mom selu se dovršava sezonski posao koji zahteva dosta brzih i nežnih ženskih ruku.
Tim povodom se u mojoj kući obrelo desetak žena različite dobi, obrazovanja i interesovanja.
Prilikom obeda ja podstičem njih da ne sačekuju druge, da jedu što pre, da bih što kraće hranu branio od mrava i muva, a i da bi one što manje vremena gubile, jer, znate, u ovom poslu - vreme je novac.
Jedna se posebno isticala u prebrzom prihvatanju instrukcija, čak i kuknjavi kao je gladna, ako zakasnim sa doručkom.To mi je bilo neprijatno, ali i razumljivo, glad je glad.
Ubrzo su druge žene počele da je preziru i sa prikrivenom mržnjom da komentarišu njen apetit, vidno iritirane njenim ponašanjem, što meni nije baš bilo jasno, mada bih razumeo ako hrane nema u dovoljnim količinama.

Šta je stvarni uzrok njihove iritiranosti?

Da li ste u svojoj, hm, seksualnoj karijeri nailazile na glad?

Da li ste nailazile na emotivnu glad?

Da li ste osećale seksualnu ili emotivnu glad?

Da li je seksualna glad = strast?

Kako ste utolile svoju seksualnu ili emotivnu glad, ako je niste mogle utoliti sa osobom koje ste gladne?

Da li je pametno pokazivati glad, ili je skrivati?

Da li ste osećali neku drugu vrstu gladi...za znanjem, ili nečim drugim?

Ni ja ne volim kad nas je vise u istom polozaju i samo jedna mjauce na sve to...Koliko god je gladna moze da se kontrolise. Gladna bilo cega. Kontrola ili u ovom slucaju samokontrola je i moguca i bitna a u nekim i neophodna.

Bila sam gladna mnogo puta. Obicno pustim da pregladnim, prodje.

Mislim da je uzrok njihove iritiranosti što se ona,svojim ponašanjem,izdvaja iz grupe.
Ako već kažeš da hrane ima dovoljno.Da je nema,razlozi bi bili drugačiji.

A možda si im ti zaista dobar domaćin i poslodavac,pa se solidarišu sa tobom.Razmisli još malo o svemu....;)

Poslednja izmena:
tacno. ona je drugacija od njih i ne povinuje se njihovim pravilima tj. laznom i licemernom moralu i pristojnosti, nego je slobodna da se izrazi.

a one bi htele da ona bude ista kao one. da se smeska i satro ceka ostale, da se nutkaju medjusobno itd.

tacno. ona je drugacija od njih i ne povinuje se njihovim pravilima tj. laznom i licemernom moralu i pristojnosti, nego je slobodna da se izrazi.

a one bi htele da ona bude ista kao one. da se smeska i satro ceka ostale, da se nutkaju medjusobno itd.

Pa sad, potreba da isteruješ svoje može da bude podjenako loša kao i konformizam...:think:

prozdrljivost, lenjost, blud, tastina... su stvari koje dodiruju nesto duboko u ljudima, to su oni pravi, izvorni, smrtni gresi. iako mnogi ne znaju da ih nabroje, svejedno reaguju na njih. nije to pitanje odnosa grupa - pojedinac, i da je odnos 1:1 opet bi onoga ko se kontrolise iritiralo njihovo ispoljavanje.
tudja emotivna glad je teska za podneti - to je ona emotivna zavisnost ljudi koji ne podnose da su sami, koji imaju uzasan strah da ce biti ostavljeni pa vrse pritisak na partnere. nezasiti su, koliko god da im pruzis, oni su i dalje nesigurni i ispumpavaju svu vitalnost iz odnosa.
seksualna glad je nekada samo veo koji sluzi da se pokriju stvarni problemi coveka. seks opusta, skrece misli sa nekih drugih ne tako prijatnih stvari i spusta na neko kratko vreme nivo tenzije koja u pozadini tinja sve vreme.
i hranom, i seksom i novcem koji se gomila preterano se popunjavaju neke praznine i pukotine u coveku. nije bitno da li je pametno pokazivati je - na kraju, ljudi koji su vodjeni takvom energijom i ne mogu da sakriju rupu koju pokusavaju da popune, bitno je da li je covek svestan da postoji uzrok za takvo ponasanje i mogucnost da se ta neprijatna tenzija u njemu smiri.

Zavisi od situacije.

Ukoliko je nas nekoliko u poslu ili pak u nekoj ozbiljnijoj prici koju je nekulturno prekidati banalnostima onda je razlog iritiranosti jasan i svodi se na ponasanje koje ometa druge i koje je najcesce povezano sa potenciranjem sebe, nekom vrstom egocentricnosti. Sa druge strane, ukoliko imamo opustenu atmosferu koja se nikoga ne tice previse onda se ponovo iritiranost moze svesti na tudju egocentricnost, zavisno od toga koliko gladna osoba potencira svoju glad, da li uzme da jede uz komentar, dva ili pak trlja nos svima unaokolo koliko je gladna, pregladna, nezasita, umrece, vristace itd itd...preuvelicavanje u svakom slucaju osim ako bas bukvalno ne umire.

Sto se drugih strasti tice smatram da ni jedna nije previse dobra ako je previse ima. Ni previse sexa ni premalo, ni previse hrane ni premalo, ni previse opustanja ni premalo...i tako, umrenost nije za badava vrlina samo je greska sto su danas na ceni ekstremi dok se ne umerenost gleda sazaljivim pogledom obojenim dosadom.

Smatram da je samokontrola bitna u svim sferama zivota, ali se ona uci i stice. Isto tako znam da dosta ljudi ne zeli da se kontrolise ni u cemu. Ta osoba je verovatno takva i u drugim segmentima zivota, alava i prozdrljiva, bucna i glasna, to je jednostavno njena karakteristika, tako ona ide kroz zivot. Da naglasim da ne kritikujem, niti isticem kao nedostatak ili vrlinu. Mnogo puta sam bivala gladna, uglavnom emotivno, desavalo se i da ja "ugrabim" nesto bez razmisljanja. Uglavnom se to pokazivalo greskom.

... i kuknjavi kao je gladna, ako zakasnim sa doručkom.To mi je bilo neprijatno, ali i razumljivo, glad je glad....

Ima ljudi koji moraju da doručkuju čim se probude.I ja sam takva.Ne jedem puno,ali moram da jedem na vreme,inače mi pozli.:confused:
Ne bih dizala dreku,ali bih se pobrinula da imam nešto za jelo,u slučaju da se kasni sa doručkom.

Poslednja izmena:
mislim da svako bar jednom u zivotu oseti neku vrstu gladi u nekoj situaciji
sada, da li ce i kako odreagovati, pokazati ili se uzdrzati pre svega zavisi od situacije i drustva u kome je
koji je lek da covek odredjenu prazninu popuni
prvo rad, drugo citanje, a trece sublimacija - bavljenje necim kreativnim
nije ni cudo sto su najlepsa dela nstala upravo iz razloga sublimacije
to je jedan od najproverenijih nacina da covek iz sebe istera ono sto ga tisti i od toga napravi nesto stvarno lepo i za sebe i za druge

U mom selu se dovršava sezonski posao koji zahteva dosta brzih i nežnih ženskih ruku.
Tim povodom se u mojoj kući obrelo desetak žena različite dobi, obrazovanja i interesovanja.
Prilikom obeda ja podstičem njih da ne sačekuju druge, da jedu što pre, da bih što kraće hranu branio od mrava i muva, a i da bi one što manje vremena gubile, jer, znate, u ovom poslu - vreme je novac

Jedna se posebno isticala u prebrzom prihvatanju instrukcija, čak i kuknjavi kao je gladna, ako zakasnim sa doručkom.To mi je bilo neprijatno, ali i razumljivo, glad je glad.

Ubrzo su druge žene počele da je preziru i sa prikrivenom mržnjom da komentarišu njen apetit, vidno iritirane njenim ponašanjem, što meni nije baš bilo jasno, mada bih razumeo ako hrane nema u dovoljnim količinama.

Kako ste utolile svoju seksualnu ili emotivnu glad, ako je niste mogle utoliti sa osobom koje ste gladne?

tebi je ovo vrlo vazan posao

Zasto kasnis sa doruckom, ako ti je vreme novac. Da li je tvoje kasnjenje u donosenju hrane i odbrani od muva i mrava zasnovano na seksualnim, emotivnim ili visoko intelektualnim razlozima ?

Covjek je rodjen gladan, zaplace od gladi za sigurnoscu i hranom na pocetku zivota, a od gladi za zivotom u strahu od smrti . Gladan zelucem, gladan ochima, gladan telom, gladan dushom, gladan mozgom, gladan energetski. Nema dovoljno hrane za sve, niti za sve vrste gladi, ni sve vrste gladnih. I nikad dosta, inace ne bi znali sta bi sa sobom, sve nam se vrti u potrazi za sitosti, smisao zivota, a nikad da je postignemo...Niti zadrzimo postignuti osecaj predugo. Gladni smo, rodjeni gladni...Kupujemo, putujemo, jedemo, bacamo, trosimo , menjamo gladni, gladni, gladni ...jedemo svasta iz straha da cemo bas mi ostati gladni, a opet smo sutra gladni i gladniji i gladni...

Poslednja izmena:
Prilikom obeda ja podstičem njih da ne sačekuju druge, da jedu što pre, da bih što kraće hranu branio od mrava i muva, a i da bi one što manje vremena gubile, jer, znate, u ovom poslu - vreme je novac.

Da li metro u krnjaci ima bastenske garniture?

tebi je ovo vrlo vazan posao
Zasto kasnis sa doruckom, ako ti je vreme novac. Da li je tvoje kasnjenje u donosenju hrane i odbrani od muva i mrava zasnovano na seksualnim, emotivnim ili visoko intelektualnim razlozima ?

Covjek je rodjen gladan, zaplace od gladi za sigurnoscu i hranom na pocetku zivota, a od gladi za zivotom u strahu od smrti . Gladan zelucem, gladan ochima, gladan telom, gladan dushom, gladan mozgom, gladan energetski. Nema dovoljno hrane za sve, niti za sve vrste gladi, ni sve vrste gladnih. I nikad dosta, inace ne bi znali sta bi sa sobom, sve nam se vrti u potrazi za sitosti, smisao zivota, a nikad da je postignemo...Niti zadrzimo postignuti osecaj predugo. Gladni smo, rodjeni gladni...Kupujemo, putujemo, jedemo, bacamo, trosimo , menjamo gladni, gladni, gladni ...jedemo svasta iz straha da cemo bas mi ostati gladni, a opet smo sutra gladni i gladniji i gladni...

htedoh da upitam odmah.
zasto je problem to sto ona pita, a ne to sto ti kasnis.

Ja sam uvek gladna ujutru, i teško mi pada kada neko drugi (domaćin, hotel) odlučuje kada ću ja da jedem. Verovatno se ne bih drala na tebe, ali bih ušla u kuhinju i ljubazno tražila parče hleba ili jabuku, da mogu dostojanstveno da čekam oficijalni početak doručka. To je teorija - u praksi bih imala nešto svoje u šteku :) Ne znam kako je to izgledalo kod vas, možda je ta što traži stvarno grozna, a možda se jedina ne folira...

Не разумем какве везе има увод са гладном женом са Сек''сом,емоцијама,страшћу итд......мало не капирам...жена је гладна и то је ОК...дај јојј нека се наједе и неће да кука...а те што је презиру,да није те жене презирале би неку другу,трећу....када ти ниси ту оне презиру тебе...друга ствар кажеш тераш их да једу брже...одакле ти право на то???
јел мислиш да ти као Сеоски послодавац ниси дужан да се придржаваш норми и правила понашања,закона о раду и сл...што постављаш храну на земљу па имаш проблем са мравива????
Јеси ли им обезбедио тоалет,воду за прање руку и одржавање хигијене или мокре,сер.... у једном крају засада а онда истим тим прљавим рукама беру воћке???Имају ли те жене санитарне књижице и доказ да немају преносивих заразних болести и потврду да смеју својим рукама да беру оно што ће неко у уста да ставља???

Back