Glad u Njujorku!!!

Amerika je zemlja izbora i mogucnosti, i oni to stalno forsiraju...

Ako hoces da radis , mozes i tri posla da ubodes, ako hoces da zivis na socijali, ili da budes klosar , mozes i to...

Poenta je, da u Americi , ko hoce da radi , nema sanse da bude gladan, a i onaj ko nece, moze da prezivi u raznim prihvatilistima, kuhinjama za beskucnike, ili slicno.
U Srbiji, pak, a da ne pricamo o rusiji, onaj ko je radio cetrdeset godina, zavrsava karijeru u narodnoj kuhinji...to u americi ne moze..

Amerika je zemlja izbora i mogucnosti, i oni to stalno forsiraju...

Ako hoces da radis , mozes i tri posla da ubodes, ako hoces da zivis na socijali, ili da budes klosar , mozes i to...

Poenta je, da u Americi , ko hoce da radi , nema sanse da bude gladan, a i onaj ko nece, moze da prezivi u raznim prihvatilistima, kuhinjama za beskucnike, ili slicno.
U Srbiji, pak, a da ne pricamo o rusiji, onaj ko je radio cetrdeset godina, zavrsava karijeru u narodnoj kuhinji...to u americi ne moze..

A jel može u Americi predsednik da uzme narodu staru deviznu štednju?

Hvala
bata Ajron

Da se razumemo! Tacno je da mozes da se najedes za 50 centi, ali, treb a i da ih zaradis. Ja nisam morala da radim, imala sam stipendiju i sve placeno. Ali, kada sam u Palm Desertu /Kalifornija/ otvorila lokalne novine i videla koliko ima posla, Boga mi, ja se javih na oglas/e/, i osmislih svoju subotu i nedelju, sa po 30-50 $/ na primer, kod neke porodice, tj. uzmem, ocistim srebreninu /escajfg, vaznice, figure/, svi me uvazavaju, postuju...odusevljeni sto imaju prilike da razgovaraju sa "jednim Wreiter-om", koji govorui 4 jezika../bdw, Ameri ne govore ni jedan strani jezik,cast retkim koje sam upoznala da znaju francuski/. Ma milina Bozja, posao moze da se nadje i 2 i 3, ako imas vremena...:D

Amerika je zemlja izbora i mogucnosti, i oni to stalno forsiraju...,
Јесте. Нема спора.
Али, ипак се с том причом - мало претерује.

Ako hoces da radis , mozes i tri posla da ubodes

И то је тачно. Али, после та три посла, да ли си у стању за ишта више?

ako hoces da zivis na socijali, ili da budes klosar , mozes i to...
Можеш.

Poenta je, da u Americi , ko hoce da radi , nema sanse da bude gladan,
Тачно. Али, на крају, опет, за шта још имаш времена и снаге, сем да се наједеш?

a i onaj ko nece, moze da prezivi u raznim prihvatilistima, kuhinjama za beskucnike, ili slicno.
тачно. Али, који ти је то живот?
U Srbiji, pak, a da ne pricamo o rusiji, onaj ko je radio cetrdeset godina, zavrsava karijeru u narodnoj kuhinji...
Могуће. На жалост. Али, ово и није тема о Србији. Ни о Русији.

Али, опет, главно је овде у свему да се ти лошем у Србији - радујеш. :twisted:

Da bi dobijao Socijalu, od koje, zaista mozes da jedes /ne da kopas po kontejnerima/ moras da imas 65 godinica!::lol: A, ako si prethodno ziveo....jadno...pitanje je, da li ces ih docekati?:-(

Da bi dobijao Socijalu, od koje, zaista mozes da jedes /ne da kopas po kontejnerima/ moras da imas 65 godinica!::lol: A, ako si prethodno ziveo....jadno...pitanje je, da li ces ih docekati?:-(

Е, да, тачно, пропустих да то додам, хвала, добро ме подсети. :)

А, сем тога, колико чујем, та граница ће се и повишавати.

И у Канади, чак.

Back