Gitara i jos nesto

Tacno! Gitara od presovanog kartona ili sper-ploce (Strat Aria koja se moze naci u SkyMusic-U!!!) ne moze i ne sme biti u konkurenciji sa Fender gitarama od 70 pa na dalje... Takodje gitare Charvel ( Moj ortak je dobio jednu takvu)... Inace ti Jackson dodje Charvelu kao Squier Fenderu... I tako dalje. Nema tog procesora koji ce naciniti da gitara od 150 evra zvuci kao Gibson od 1000 na pristojnom lampasu. Npr Fender lampasu (divno...)

Taj meksicki strat ne kosta 400 vec 700 eur. Moj drug iz skole ga je kupio pre 2 godine (odlican je).
A u srbiji vise ne mozes ni kineske gitare da nadjes! Trziste nam je ocajno! Sve neka Indonesia, India,Thailand... U sustini najbolje su u Japanu, Kini, moze Taiwan (stariji modeli)... A u Americi se vise i ne proizvode za istocno-evropsko trziste.

Ketchua:
Meksicki za 400 evra!
@behemoth:
kolko para?
Opet rekoh, meksicki nema za 400, vec za 700 ( pravi meksicki), a i Meksicki ti nije neki EXTRA kvalitet. Mislim za nase danasnje trziste je majka...

A moja gitarica??? Hmmm... pa nisam razmisljao... nekih 350... nemam pojma.

Ako mislis da preterujem kupi Ibaneza za te pare pa ces se zajebati... Veruj mi. Ova Yamaha naravno da nije neka sad... Ali ove danasnje gitare u tom rangu para moze sve da ih pojede. A i nije za rokanje. Vise je za blues, rock... Mislim moras da je cujes prvo...

Ketchua:
Tehnicki ne mora da joj fali nista,a zvuci isto jer ti sluh nije jos uvek dovoljno izvezban...razlika je kao prvo u drvetu(jaaako bitno!),u postupku izrade,u magnetima,u zicama...sve ovo sto si napisao,pada u vodu,mislim da ce se i prisutni sloziti...nemoj da me shvatis pogresno,ne pokusavam da te omalovazim...opet,od tipa zavisi boja zvuka,i mogucnosti za sviranje(les je tezi od strata,i mnogima to smeta,pa onda tremolo)...

ne vredjam se. znam gde sam :) a rekao sam - to je za one .. fiju :lol: sto se mene tice - gitara je gitara, bitno mi je koliko je teska, dimenzije vrata udaljenost zica i da je lepa na oko. da li je vrat od ruzinog drveta ili od jevreja malo me interesuje

klika:
E pa nije bas tako.......ne moze nikako isto da zvuci gitara od par hiljada $$$, Eura ili cega vec, i ona od 50.
Ocigledno nisi svirao dobre gitare.........kada do`vatis jednog PRS, Gretscha, Gibsona, nebitno ........videces razliku i to kakvu. Ne samo u zvuku vec i u kvalitetu izrade i lakoci sviranja. Losa gitara je pakao za sviranje, mucenje.........

taj ibanez u poredjenju sa mojom bolji je jedino sto mu je vrat malo tanji i zice malo blize, mada i to mogu da prevarim bez problema

behemoth:
Tacno! Gitara od presovanog kartona ili sper-ploce (Strat Aria koja se moze naci u SkyMusic-U!!!) ne moze i ne sme biti u konkurenciji sa Fender gitarama od 70 pa na dalje... Takodje gitare Charvel ( Moj ortak je dobio jednu takvu)... Inace ti Jackson dodje Charvelu kao Squier Fenderu... I tako dalje. Nema tog procesora koji ce naciniti da gitara od 150 evra zvuci kao Gibson od 1000 na pristojnom lampasu. Npr Fender lampasu (divno...)

jeste brate, ali onome ko zna sta svira i onome ko zna sta slusa

i da dodam jos nesto - nisam profi svirac, nesto ni nemam zelju da to postanem, vise vucem ka tezgarosima. mislis da masa razlikuje strat iz 70e od 25000 evra i kineski karton iz 2004 od 100 evra? ma boli njih, bitno da "bije" :lol:

pa sad ko sta voli

zvanicno - bitno je da ona dobro lezi, lepo radi i znam da je sviram
nezvanicno - umetnost je lepa stvar i za postovanje onima koji se uspesno njome bave

skup je to hobi

e sad treba da me bijete sto vam oduzimam dragocene kilobajte na pricanje jednog i onda pobijanje svega toga, al sta cu kad mi dosadno :) a i imam tendencije ka kenjanju u prazno bez pokrica.

hvala na utrosenom vremenu i bajtovima, odoh sad u kudove da vidim sta ima novo pa onda kuci da vezbam, mora se zivi od necega

i ako ima neko jeftino da prodaje bas, trebace mi tamo krajem juna, kad udjem u tajne tezgarenja. ebiga, mora se zivi od necega

prijatno!

Ma nema problema evo, verovatno si pogledao... Ona je 1991 godiste, svirana je 6 meseci i onda je lik nije vise svirao do sada... ( sin koleginice moje keve) U Grckoj je kupljena.
Inace sam je dobio 2004 godine... Znaci svirana je ukupno 2 godine...

Izgleda super...to je ono showmaster resenje,samo bez single magneta...pazi,trenutno sredjujem jednog telecastera,kad zavrsim s time,javicu ti se, pa ako je do tada ne prodas,da se vidimo i da je probam...

Al vam je umrla tema ljudi...trebaju vama novi narashtaji :))
hehe....
Imam:

Gitara: Washburn G5-V ('86 godishte, ako me serijski ne vara....made in USA) MNOOOOOGO JE VOLIM
Neka krvava boja, seymour humbucker u bridge-u i dva stock singla u middle i neck poziciji.. Rosewood je vrat, a telo ne znam od cega je al je teshko ko tuch (verovatno mahagoni :P) ..Mnoooogo je dobra...

Efekti:
-Distorzije: Line6 Spider III Crunch, Metal, Insane; Marshall JackHammer JH-1 (nju prodajem ovih dana)
-Ostalo: Dunlop CryBaby GCQ95 (cini mi se da je taj model...onaj classic)..., na pojacalu imam flange/chorus, phaser, tremolo, sweep echo, echo, reverb....
i pojachalo: Line6 Spider III 30Watt...
Nameravam da oko nove godine uzmem onaj Korg AX3000G Svemirski Brod od procesora...ali da bih to uradio moram da prodam moj wah...a zao mi ga...Sta da radim? :(((

I zanima me...jeste li ikada culi za gitaru ko shto je moja (ne trazite je na netu - nema je! Osim mozda slika moje i neke koja nije ni pric ni doc njoj..)? Jel iko ima iskustva sa Washburnom...ja sam je kupio u nekoj fazi ..sta znam...prashnjava je bila...(covek je nije svirao duuuuuuugo), pa sam joj onda menjao elektroniku (samo zice unutra i potenciometre..magneti su isti)...i sad ooooooooodlichno radi....

I josh jedna stvar me zanima...je li ima gde u Beogradu (ili uopste u srbiji) da se kupi Push/Pull potenciometar od 500kOhm? NIGDE ne mogu da ih nadjem...

Sve to stoji po pitanju toga da se ili ume ili ne peglati na gitari, ali nikako ne mogu da se slozim sa tvojom procenom da dodje isto beda od 130 E i Ibanez Jem 77FP iz 89-e,a pritom imam dve mikro ogrebotine na njemu i u perfektnom je stanju.... :mrgreen: Istina ljudi su skepticni spram Ibaneza kod nas,a znas zasto? Zato sto je retko ko drzao zaista pravog u rukama,a inace imaju mizernu ponudu po pitanju music shopova ovde pa su prinudjeni (da nekazem prevareni) da kupuju razna govanca koja ne vredi cak ni komentarisati...Moj ulazak u Mitros i slicne nasminkane cumeze zavrsio se grohotom.....suze su mi na oci krenule....zao mi je samo momaka koji rade tamo,zaista su ok,a prinudjeni da lazu ...Dok smo ja i par mojih prijatelja bili tamo (citavih 10 min) imali su bar 2 reklamacije na gitare...Moj drugar je bekrijama pokusao naruciti (a inace kao vaze za Ibanezovog zastupnika) jako kvalitetnu sekiru i znas sta su poceli? Pa da mucaju i lupetaju kako nemaju ali mogu videti u Hamburgu pa satro mozda da ostavi broj pa ce videti i tako...veselo :mrgreen: Naravno ukusi su razliciti, a i prvenstveno je pitanje koji muzicki stil covek preferira....Sad.,sto se mene tice po pitanju Fendera i Gibsona....sjajan izbor ali samo do 75 God maximum, ako vec pricamo o ozbiljnim gitarama i kvalitetnim koje su izbacivali u ta sjajna vremena...sve ostalo krs....nakon toga sve je JAKO diskutabilno mada moze da se desi po koji izuzetak ali to je vec ravno dobitku na loto-u ;) I da,a sta podrazumevas pod onim "fiju"?...c..c...c
Elem,da vise ne smaram....kazu ljudi slika i rec dosta znaju pojasniti...nisam se bas potrudio sa primerima ali i ovo dole moze da pije vodu xD

Poslednja izmena:
Sviram 6 godina klasicnu i 7 elektricnu...idem u srednju muzicku,ali sviram iz za sebe elektricnu nemam iskustvo sa mnogo svirki mozda 6-7

Imam el.gitaru Washburn-Mercury rucna izrada
Vox DA-5 pojacalo,i VOX AD30VT sa lampom u pred pojacalu

ONa procesor Digitech RP90 i distorziju Boss DS-1

Od trzalica koristim Jim dunlop od 1 mm,ili za akustaru one najlonske

Offtopic ali me zanima da li je moguce magnete od bas gitare direktno spojiti na zenski dzek, tako da se ne koriste potovi i ostala elektronika.
POMOC! Crko mi bas pa ne znam vise sta da radim. Hteo bih da testiram magnete da li uopste rade tako sto bi ih zalemio direktno na dzek.
Da li je to uopste poguce??? Molim vas, ako neko zna, javite mi! Padam u depresiju :(

Back