JAHVE
Poznat
- Poruka
- 8.148
Eee kad ti postanes gitarista , jos samo i ona titula moderatora da dodje , pa ce da bude
admin-gitarista
Pa kad stefan K bude zeleo da pita nesto za gitaru tebe ima da pita
sala
@odgovor na citat:
ima vrlo korisnih lekcija na internetu kao sto kaze rekles , sve od pocetnickih do shedd-a(brzog sviranja)
ja sam tako sa youtube-a naucio sweep picking .
A i tablature su korisne , ja sam u pocetku skidao po sluhu deep purple e to je bila muka kad 500 puta moras da preslusas , mada sam tako naucio lazy , smoke on the water,deo burn-a...
Tablature su super za vezbanje
posto vidim da neces imati casove , evo ovako su meni tekli casovi , kamo srece da sam ja bio dovoljno zainteresovan da kopam akorde po internetu.
Prvih casova sam naucio par akorda(na prvoj poziciju , prva tri praga) i vezbao samo da ih vrtim, a to u pocetku uopste nije lako , kad zaboravljash de koj prst i kako i zasto i nervirao sam se sto ne mogu brze.
Posle sam krenuo da sviram neke pesme sa malo akorda 2 ili vise prvo one sa 2 pa sa 3-4 ...
i tako 6 meseci , a onda sam krenuo da radim klasiku, pa sam za josh 6 meseci kupio el. gitaru
I krenuo sam da vezbam neke bas proste soloe koji su vise bili rifovi.
i ko budala sam odma hteo da odsviram highway starxD( pa *** zavoleo sam gitaru), i islo je mnogo sporo tad sam tek ucio da drzim trzalicu i vise sam nabadao zice nego sto sam svirao.xD
I naravno i do sad vezbam taj highway star ali ga sad sviram super i nikad to necu da zaboravim.
i onda road to hell (lose sam ga skinuo) , pa lazy(i to je tad zvucalo bedno , a sad lepo)
pa burn...
Bilo kako bilo , mislim da ako imas zelju casovi ti ne trebaju , samo gledaj da te nesto zainteresuje i vezbaj to...
Pocni sa prostim akordima , ako ne znas kako da ih odsviras pogledaj net ili nacrtacu ti sliku(ozbiljno)...
Kad sam pustio prvi put burn profesoru na kompishu , on je rekao , ja ovo ne mogu da ti skidam , mani se toga(mnogo tesko) , a ja sam pokusavao(zvucalo je uzasno)
ali mi sad profesor kaze da sam mu najbolji ucenik(ozbiljno)-->( mora da se falim)
Samo rokaj bate(kako kaze onaj u sundjer bob-u)
Eto motivacijexD
ozbiljno , nadam se da te motivise(ako ne izmislicemo nesto da te motivise za gitaru
)
ako ti bilo sta nije jasno kazi(napisi)
BTW: Slazem se sa Mil00radom(mislim da smo vec negde navodili zasto je gitara bolja od devojke)
(zezanje)
ja sam gitaru svirao 3 godine,nikad nisam isao na casove. naucio sam samo osnovne akorde mrzelo me da ucim skale.sad sam prestao da sviram,*** smorilo me a i treba vezbati ko konj da bi mogao da odsviras solaze od floyda,purplea,sabbatha,metallice, gunsa i ostalih.