Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre dva dana(u sredu) uradila sam test za utvrdjivanje trudnoce i on je bio pozitivan. Kada sam nazvala u DZ rekli su mi da doktorka nema slobodne termine do 23.juna, ali da nazovem u sredu i da ce mi mozda i naci neki termin. Zadnju menstruaciju sam imala 5.aprila tako da sam ja sada peta nedelja(ako se ne varam). Do kada mogu da cekam? Naravno, htela bih pregled obaviti sto je pre moguce, ali sve zavisi kada ce mi oni pronaci termin.

Postovana dr,
test je pre par dana utvrdio trudnocu. 35 je dan, dobijam na 30.
u ponedeljak vadim zdravstvenu knjizicu, u cetvrtak zakazano kod ginekologa i psihijatra.
naime, vec dve i po godine se lecim od duboke depresije, pokusala sam suicid vise puta, zbog zelje da zatrudnim i ne nastetim bebi vec par meseci pijem minimalnu terapiju ispod koje ne mogu, ne funkcionisem - sada je to efektin (protiv depresije), svaki drugi dan, rivotril 1 pilula (po polovina ujutru i uvece), karbapin(800mg) - polovina (cetvrtna ujutru i uvece), lorazepam 1mg-1,5mg, podeljeno na ujutru i uvece.
na nesrecu uhvatio me grip, pa sam pila fervex, iako u njemu pise da je neskodljiv i nista ne pise za trudnocu.
ne znam kako da se ponasam po pitanju lekova dok ne posetim ginekologa i psihijatra; da li su ove kolicine stetne.. sta da radim?
unapred zahvalna A.

Tesko pitanje.
Realno ako upadnes u pogorsanje psihickog zdravlja to je daleko veci rizik za tebe.Efectin je kontraindikovan u trudnoci, ostali lekovi idu uz oprez ali mislim da treba da porazgovaras sa svojim psihijatrom, bar preko telefona.
Da li je tvoje stanje dovoljno stabilno da mozes da izneses trudnocu?

Pre dva dana(u sredu) uradila sam test za utvrdjivanje trudnoce i on je bio pozitivan. Kada sam nazvala u DZ rekli su mi da doktorka nema slobodne termine do 23.juna, ali da nazovem u sredu i da ce mi mozda i naci neki termin. Zadnju menstruaciju sam imala 5.aprila tako da sam ja sada peta nedelja(ako se ne varam). Do kada mogu da cekam? Naravno, htela bih pregled obaviti sto je pre moguce, ali sve zavisi kada ce mi oni pronaci termin.

Za zeljenu trudnocu, nigde ne zurimo, i onako je rano za ultrazvuk.

Imam jedno pitanje...
Moja drugarica je u 27-oj nedelji trudnoće,danas je dobila bolove u donjem delu stomaka,bila je kod lekara,i sumnjaju na neku urinarnu infekciju...
Zamolila me da Vas pitam da li neka infekcija takve vrste može da šteti plodu?
Sutra ide da uradi urinokulturu i kompletnu krvnu sliku...
Hvala unapred na odgovoru...

Moja drugarica je krajem prošle godine radila bris na hlamidiju koji je bio pozitivan. Popila je terapiju, posle mesec dana otišla na kontrolni bris koji je bio negativan. Sada je otišla na drugi kontrolni bris koji je pozitivan. :( Pritom za ovo vreme nije imala seksualne odnose, išla na bazen, sedala na tuđe toaletne daske, koristila tuđ veš i slično. Da li je moguće da se samo zalečila i da je prvi bris bio lažno negativan? Da li se zbog toga rade tri kontrolna brisa nakon terapije?

Pre izvesnog vremena sam se javljala i pitala za savet u vezi otkrivenog Streptococcus beta haemolyticus grupe B. Tad mi je data samo lokalna terapija macmirror vaginaletama. Tek treba da idem na kontrolu, ali mi se cini da stanje nije bolje. Sad je i moj suprug uradio spermogram i spermokulturu i otkriven mu je kako stoji u nalazu veci broj iste bakterije, mada on nema nikakve simptome. Bakterija je osetljiva na penicilin G, ampicilin i cefaleksin. Pored toga ustanovljeno je da je izostala likvefakcija i smanjena viskoznost sperme. Da li to moze biti uzrokovano ovom bakterijom? Moram li ja ponovo na terapiju, posto smo imali odnose i treba li i ja da prodjem oralnu terapiju antibioticima?

Evo ovako zeleo bih da vam postavim moj jedan problem.

Naime jutros oko 2-3 (posle ponoci) sam imao prvi put sexualni odnos sa devojkom koji joj je takodje prvi.Oboje imamo 16 godina,i sve se dogodilo tako spontano da smo to obavili bez kondoma,ali ja sam siguran da sam svrsio van domasaja polnih organa ali ne mogu da budem siguran da nisam svrsio u toku sexa :S koji je ruku na srce trajao jako kratko. E sada da vas pitam kolika je verovatnoca da je ona trudna iako je tu noc dobila menstruaciju,kupio sam postinor2 i test za trudnocu znam sve kako se upotrebljava...

Molim za savete :S

Ma to joj je prvi odnos, mozda nije menstruacija nego je prosto prokrvarila usled defloracije! Dodje mi da se samospalim - nit da joj das hormonsku bombu, nit da cekas da vidis da li krvari od ciklusa ili od seksualnog odnosa.......A i ciklusi sa 16 godina nisu redovni.....Test ti nije ni od kakve pomoci, jos narednioh par nedelja. Javite se na ginekolosko savetovaliste za adolescente na Institutu z amajku i dete dr Katarini Sedlecki ili nekom drugom za savet - neka NE UZIMA postinor na svoju ruku!!!!

e oću i ja da se pridružim samospaljivanju
a to je zato što ništa ne pitam na vreme =I
evo ovako
uzimam dianu zbog kontracepcije i dobila sam da pijem palitreks zbog urinarne infekcije =(
i popijem prvu kapsulu i tek onda vidim da "cefaleksin smanjuje efikasnost kontraceptiva koji sadrže estrogene"
šta sad to znači?
da koristim kondom dok pijem antibiotike? a posle toga još koliko? ili ne moram?
mislim, smanjuje...

izvini, ali moram još da pitam, ne znam ni sama kako sam se ovako spetljala.
završavam dianu i onda još par dana pijem antibiotke, dakle manje-više do menstruacije.
el onda da se pazim do prve sledeće tablete ili? argh.

Kako mi se prije desilo nekoliko puta da na sredini ciklusa prokrvarim vrlo malo i dr mi rekla da je najvjerovartnije u pitanju ovulatorno krvarenje i tih dana smo imali nezasticenje odnose, ali do trudnoce nije doslo, tako mi se i juce pojavilo malo roskastog sekreta na vesu i imala sma juce bolove slicne onima pred dobijanje samo vrlo manje (zadnja menstruacija je bila 1-og i trajala 5 dana) pa smo i sinoc imali odnos, ali jutros je vec malo jace crvene boje, sta vi mislite da li je to ovulatorno krvarenje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back